homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chisturi mari la sani, ajutor-2

#20 2009-11-18 12:00:02

ana_misu
Full member
Inregistrat: 2007-10-03

Re: Chisturi mari la sani, ajutor

Emma, sper sa-ti raspunda cineva ca eu nu sunt in masura.
Ieri mi-am facut echo la sani si deja unul din chisturi a ajuns la 31 mm, foarte mare in comparatie de cum era anul trecut.Iar pe langa chisturi am si un fibroadenom.Deci situatia mea se inrautateste rapid.
Nu exista nici o solutie sa dea inapoi, poate doar un bebe, asa mi s-a spus.
Imi facusem o programare la endocrinologie pt saptamana viitoare dar nu ma voi duce pt ca nu rezolv nimik.
Chiar am intrebat ieri la echo de ce se mai recomanda medicamente daca ele nu ajuta cu nimik si raspunsul a fost "sa nu plece omul fara nici o reteta in mana".
Sunt foarte dezamagita de medicina, de faptul ca nimeni nu-ti da un raspuns.
Asa ca am venit de la medic foarte dezamagita si cu ganduri tot mai profunde referitoare la faptul ca voi face cancer pe viitor.

#21 2009-11-18 12:23:52

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Eu stiu ca singura legatura intre chisturi si cancer e posibilitatea ca o eventuala tumoare canceroasa sa se confunde cu un chist, atunci cand acestea sunt numeroase, de aceea e nevoie de ecografii periodice; dar faptul ca ai chisturi nu te predispune mai mult la cancer, deci lasati gandurile negre

#22 2009-11-23 20:04:01

ally eu
New member
Inregistrat: 2009-03-05

subscriu la cuvintele lui heimdall....el@, daca ciclul tau nu e regulat trebuie sa reglezi cu duphaston sau vezi sa nu ai probleme gen o raceala la ovare, anexita. iti recomand deasemena si comprese cu varza pisata pe sani(impachetata intr-un prosop-dr.mea mi-a recomandat pt perioada cu dureri m.mari).deasemena compresele cu apa rece ajuta mult.a, si se fac bai cu apa calduta, nu fiebinte.eu acum sunt intr-o perioada m.buna nu am m.avut dureri de cateva luni,si sper sa nu m.am.lucrul cel mai important cand suferi de aceasta boala este eliminarea stresului.ganditi pozitiv si veti vedea rezultatele.sanatate.

#23 2009-12-09 10:24:26

ana_misu
Full member

Of,of,of.Revin cu niste intrebari legate de sani.
Am facut echo la sani si cum am spus si mai sus ca unul din chisturi mi-a crescut pana la 3.1cm la sanul drept si mai am si un fibroadenom tot la sanul drept.
In schimb, la 2 zile dupa ce am facut aceasta echo a inceput sa ma jeneze sanul stang.
Am avut cateva intepaturi timp de vreo 2 zile, intepaturi care tineu 1-2 secunde dupa care imi treceau.Acest lucru s-a intamplat de vreo 10 ori pe zi.
Dupa acele 2 zile de intepaturi am o zi in care ma jeneaza sanul in zona sfarcului.
Nu stiu care este cauza.Aveti vreun sfat si pt mine?Oare am ceva mai grav la sanul stang si nu a putut vedea la echo?
Medicul mi-a zis ca daca as avea vreo formatiune cancerigena s-ar vedea la echo.
Mai trebuie sa mentionez faptul ca imediat dupa echo m-am apucat de un tratament naturist cu ceai de galbenele,coada soricelului si urzica in care pun cate 1 lingurita de biter suedez.Iar seara imi dau pe sani cu crema de galbenele preparata de mine dupa o carte de Maria Treben.
Nu pot sa inteleg de unde aceste intepaturi si jena la sanul stang deoarece pana acum cateva zile nu am avut nici un simptom.
Va rog ajutati-ma cu un sfat.Sa fie oare de la tratamentul naturist?
Sa mai consult si un alt medic?Daca da ce fel de medic?Ce specializare sa aiba?
Multumesc.

#24 2009-12-09 10:27:13

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

medic senolog. nu stiu daca gasesti si in afara bucurestiului.

Publicitate

loading...

#25 2009-12-09 14:52:51

ana_misu
Full member

Totusi ar putea fi de la ceaiuri sau de la biter suedez toate aceste simptome?
Daca a mai facut cineva cura cu ceaiuri si biter poate stie sa-mi dea vreun raspuns.
Astazi am simtit si pe la sanul drept niste mici junghiuri, de asta ma gandeam ca poate actioneaza ceaiurile sau biterul suedez.

#26 2009-12-10 08:53:17

anca90
Platinum member

eu cred ca durerile sunt mai degraba de la chisturi decat de la tratamentul naturist.
am mai avut si eu intepaturi din astea ca niste junghiuri si dureri de sfarcuri, dar apareau intr-o anumita perioada a ciclului (de obicei cu vreo sapt - doua inainte) iar apoi ma lasau. in cazul meu, cred ca erau de la un exces de progsteron.

am vazut ce ai scris mai sus, legat de cancer. prezenta chisturilor nu inseamna o predispozitie spre cancer. mai controversata e tema fibroadenoame - cancer, dar din chisturi eu stiu ca nu se face cancer. chisturile sunt pungute cu lichid, bine delimitate; nu prea are cum sa se formeze o tumora canceroasa din ele. in plus, cancerul nu doare; din cauza asta il si descopera lumea tarziu. deci renunta la gandurile macabre, ca nu-si au rostul. ai doar niste sani predispusi sa faca noduli (cel mai probabil ai o dereglare hormonala, deci o vizita la un endocrinolog bun n-ar strica), pe care daca ii monitorizezi periodic, nu ai ce sa patesti. deci fruntea sus si nu mai gandi asa pesimist!

#27 2009-12-10 21:26:50

ana_misu
Full member

multumesc pt incurajari,anca.

#28 2010-06-18 01:54:08

butterfly3
Full member
Inregistrat: 2009-02-26

buna.am si eu de cateva zile o durere la sanul stang cand il apas pe sfarc sau cand stau pe el sau daca ma asez mai ciudat pe partea stanga seara in pat. mentionez ca am facut eco vara care a trecut prin august si mi-a spus ca am mici chisturi si am facut apoi si o mamografie la ceerea doctoritei. la mamografie nu a iesit nimic. ma gandeam ca poate am dormit eu prost si de aia ma doare sau ca m-am lovit poate din greseala cand imi "tachinam" prietenul. stiu ca suna prostesc dar am revazut episodul din sex and the city ala cu samanth cand descopera ca are un nodul la san si poate de aia ma panichez atat acuma. de cateva zile ma tot pipai pe la sani mai mereu si am observat ca am gen tesut sau ce e care daca il cuprind cu degetele nu ma doare doar ca se simte ciudat. scuzati de descrieri ciudate.

#29 2010-06-18 11:16:02

anca90
Platinum member

daca la ecografie si mamografie nu s-a vazut nimic si nici la palpare nu se simte ca ar fi ceva, stai linistita, ca nu ai nodul. sanii mai dor inainte de menstruatie, uneori chiar de pe la jumatatea perioadei.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.