homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Determinare infectie prostata

#1 2010-06-17 17:45:25

cosmina76
New member
Inregistrat: 2010-06-14

determinare infectie prostata

Buna ziua,

Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns la urmatoarea intrebare: dupa cat timp o eventuala infectie in prostata se poate evidentia si in secretia uretrala?

Va multumesc.

#2 2010-06-17 19:00:16

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: determinare infectie prostata

cosmina, nu stiu sa-ti raspun la intrebare dar cred ca o prostatita bacteriana se diagnosticheaza cu ajutorul unei spermoculturi mai degraba decat prin culturi/examen secretie uretrala. nu stiu daca te ajuta raspunsul meu, nici nu inteleg exact despre ce este vorba, poate detaliezi putin smile

#3 2010-06-17 23:14:44

cosmina76
New member

detaliile ar fi urmatoarele. acum un an in secretia uretrala a fost identificata ureaplasma. dupa tratament, in august secretia uretrala a iesit negativa. analiza a mai fost repetata anul acesta in februarie, martie si aprilie si a fost tot negativa.
problema este ca in aprilie a aparut o prostatita cronica. as vrea sa stiu daca exista posibilitatea ca acea ureaplasma sa mai fie inca in organism, dar ascunsa in prostata. in aceste conditii, n-ar trebui sa apara dupa o perioada si in uretra? dupa cat timp ar fi posibil sa apara?

si inca o intrebare. exista analiza de sange pentru detectarea ureaplasmei?

#4 2010-06-17 23:21:27

gargarita
Moderator

din cate stiu eu, nu se poate face analiza din sange.
dar diagnosticul de prostatita cum a fost pus? parerea mea ramane sa faca o spermocultura. nu sunt sigura pe ceea ce spun acum, dar mie mi se pare posibil ca analiza din secretie uretrala sa iasa negativa si totusi sa existe o infectie la nivelul prostatei. si se mai poate face o analiza. se stimuleaza anal prostata si se recolteaza secretia rezultata de la nivelul uretrei. dar este incomoda analiza. trebuie discutat cu un urolog bun.

#5 2010-06-17 23:39:10

cosmina76
New member

din pacate amandoua analizele sunt incomode. incercam sa gasim o metoda mai simpla gandindu-ne ca orice infectie ar putea dupa un timp sa coboare in uretra.

va multumesc mult pentru rapunsuri.

Publicitate

loading...

#6 2010-06-18 11:29:30

gargarita
Moderator

cu placere
dar eu zic sa nu amanati. poate fiecare percepe diferit lucrurile, dar ma risc sa spun ca recoltarea pentru spermocultura nu este asa incomoda. si sanatatea oricum este cea mai importanta.
te asteptam cu vesti. succes!

#7 2010-06-18 12:26:40

cosmina76
New member

Mersi mult, Gargarita!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.