homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ma minte prietena?

#1 2010-06-25 15:53:47

kalutz
New member
Inregistrat: 2010-06-25

Ma minte prietena?

Povestea mea a inceput acum cateva sapt cand prietena mea(o voi numi Y) tot acuzand dureri abdominale, a facut un test de sarcina si a iesit pozitiv. Am mai cumparat si eu alte teste si toate au iesit pozitiv... Ea facea niste tratamente ca o tot durea burtica si s-a programat la medic imediat dupa ce a terminat de luat pastilele.
A facut o radiografie si a iesit ca are sarcina extra-uterina.
Eu nu prea m-am implicat k nu prea am timp, din ce am inteles erau 2 solutii pentru ca nu-l putea tine: avort chirurgical si sa ia niste pastile care sa-i provoace scoaterea fatului.
A preferat sa ia pastile si a luat una in prezenta medicului si inca 3 (parca) acasa.
Eu fiind plecat din localitate nu stiu exact ce s-a intamplat, dar am inteles ca a avut dureri ingrozitoare si a lesinat si pe seara a iesit.
Acum se simte mai bine.

Toata treaba mie mi se pare dubioasa, in contextul in care eu nu am fost prezent decat la ecografie, dupa asta trebuind sa plec din localitate.

Ce vreau eu sa va intreb: Ce mi-a povestit ea e veridic? Are o farama de adevar?
Se poate face avort cu niste pastile avand in vedere ca sarcina era extra-uterina?

Astept parerile voastre,eventual ale dnei Doctor , sa ma lamuresc si eu, ca am ajuns acasa si ma simt ca in plop... nu stiu ce sa-i spun ce sa fac.

Va multumesc anticipat! puss

#2 2010-06-25 20:51:09

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: Ma minte prietena?

Pai exista substante care sa provoace avortul. Deci da, se poate sa fi luat pastile ca sa elimine sarcina. Dar de ce ai motive sa nu o crezi?

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2010-06-25 20:55:45

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

se poate folosi metotrexat pentru sarcina extrauterina, pentru a o opri din evolutie.

#4 2010-06-25 20:56:24

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

Nu, nu se poate face avort medicamentos la sarcina extrauterina.

L.E.: nu stiam de metotrexat, eu am zis de avort medicamentos, cu pastila RU-486.

Ultima oara a fost editat de Alex2 (2010-06-25 21:01:04)

#5 2010-06-26 10:45:23

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

kalutz a scris:

nu ca nu am motive sa nu o cred, doar ca pare imposibil medical sa dai afara un fat in formare extrauterin cu niste pastile.
Aseara mi-a spus ca facea dus si dand cu mana peste un san cand se stergea i-a curs lapte.
Mai e si asta posibil asa de devreme?

exista si pastile prin care se poate provoca avort medicamentos in cazul unei sarcini normal implantate - adica in uter, la locul ei, dar eu una nu am vazut sa se foloseasca in spitalele pe unde am fost. Despre situatia prietenei tale insa este stiut faptul ca in cazul sarcinii extrauterine nu e vorba neaparat de fat - pentru ca saracutul fat nu se poate dezvolta suficient si prin urmare oricum e tare tare micut - si se incearca medicamentos oprirea sarcinii in evolutie. Asta se obtine in general prin metrotrexat. Nu stiu ce sa zic despre partea in care mentionezi ca a iesit, aici sincer ma abtin, probabil se referea la sangerare.

In ceea ce priveste laptele curs din san, e de-a dreptul fiziologic. Totusi e bine sa mentioneze asta cand merge la control, pentru ca sigur trebuie sa mai mearga la control.

Inca ceva - sper ca nu a facut radiografie sa vada ca e extrauterina si ai gresit tu termenul.

In incheiere, fara sa imi dau eu cu parerea aiurea, mi se pare sincer o atitudine cel putin ciudata din partea ta sa pui la indoiala pana la urma o trauma pe care a suferit-o prietena ta. Tu erai plecat, iar ea a trecut printr-o trauma, asta sa iti fie clar, un avort nu e o joaca de copii pentru o femeie. Prin urmare eu cred ca ar trebui sa lasi intrebarile la o parte si sa fii mai mult alaturi de ea. Asta e o parere nemedicala, dar eu una daca as fi prietena ta si as citi ce ai scris aici m-as necaji tare. Deci ceea ce trebuie sa ii spui si sa faci e sa fii alaturi de ea.

Ps. o sarcina extrauterina creste riscul unei alte sarcini extrauterine, deci e bine sa mearga la ginecolog mai des decat o facea. si sa alegeti o metoda de contraceptie eficienta daca nu va doriti copii.

Succes!

Publicitate

loading...

#6 2010-06-26 14:34:42

gargarita
Moderator

kalutz, echografie nu radiografie

#7 2010-06-26 14:45:44

gargarita
Moderator

ideea e ca pentru diagnosticarea sarcinii se face echografie, nu radiografie. moksha ti-a zis ca probabil ai incurcat termenii. tu intrebi daca e problema ba ca a facut echo ba ca a facut radiografie. si in primul mesaj ai folosit ambii termeni.  si ca sa-ti raspund la intrebare: da, daca facea radiografie era o problema. o femeie insarcinata nu face radiografii, razele nu sunt prietene cu embriogeneza.

#8 2010-06-26 15:20:26

gargarita
Moderator

odata creat, topicul nu poate fi sters. daca vrei neaparat iti poti sterge mesajele proprii. dar nu ar strica sa le lasi, poate au mai trecut si alte persoane printr-o situatie asemanatoare si topicul le-ar putea fi de folos.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.