homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionale si acnee

#1 2010-06-07 23:18:45

abba09
Membru
Inregistrat: 2010-06-07

Anticonceptionale si acnee

Buna seara ,am si eu o intrebare.Mi s-au recomandat pentru acnee (dupa diverse tratamente cu cosmetice) melleva 35,diane 35 sau Yaz.
Am ales sa folosesc melleva 35(datorita pretului) si pentru ca am inteles ca diane 35 sunt mult prea puternice ,si am folosit melleva vreo 8 luni deja insa nu vad nici o imbunatatire (folosesc si zinerit) si ma gandeam sa le schimb.
Mie la momentul respectiv doctorita mi-a spus ca melleva sunt mai bune decat yasmine pentru ca au o concentratie mai slaba (desi eu citisem ca ar fi invers.)
Asa ca va intreb cam ce foloseste fiecare pentru acnee(ma refer la tratamente de lunga durata -minim 4 luni) si cam ce a functionat.Poate a mai incercat cineva melleva si nu au functionat si a gasit alt ceva mai bun.
Eu ma gandeam sa incep sa iau yasmine(o prietena a avut rezultate foarte bune cu ele ),insa mi-ar prinde bine o parere noua.

#2 2010-06-08 00:11:36

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Re: Anticonceptionale si acnee

Depinde ce tip de acnee este ... ai fost si la un dermatolog? Sa nu fie si din alta cauza. Am cunostinte care au facut tratament cu Roaccutane si le-a mers foarte bine ...

#3 2010-06-08 09:04:36

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

abba09 a scris:

Buna seara ,am si eu o intrebare.Mi s-au recomandat pentru acnee (dupa diverse tratamente cu cosmetice) melleva 35,diane 35 sau Yaz.
Am ales sa folosesc melleva 35(datorita pretului) si pentru ca am inteles ca diane 35 sunt mult prea puternice ,si am folosit melleva vreo 8 luni deja insa nu vad nici o imbunatatire (folosesc si zinerit) si ma gandeam sa le schimb.
Mie la momentul respectiv doctorita mi-a spus ca melleva sunt mai bune decat yasmine pentru ca au o concentratie mai slaba (desi eu citisem ca ar fi invers.)
Asa ca va intreb cam ce foloseste fiecare pentru acnee(ma refer la tratamente de lunga durata -minim 4 luni) si cam ce a functionat.Poate a mai incercat cineva melleva si nu au functionat si a gasit alt ceva mai bun.
Eu ma gandeam sa incep sa iau yasmine(o prietena a avut rezultate foarte bune cu ele ),insa mi-ar prinde bine o parere noua.

1. Melleva 35 si Diane 35 sunt acelasi lucru, difera doar producatorul.

2. Yaz sunt contraceptive de generatie noua.

3. Intr-adevar, melleav 35 au o concentratie mai mare de hormoni decat yasmin.

4. Daca prietena ta a vut rezultate bune cu yasmin nu inseamna ca le vei avea si tu. Depinde de fiecare organism cum reactioneaza la diferite tipuri si concentratii de hormoni.

5. Parerea mea este sa mergi la un dermatolog daca acneea ta e atat de deranjanta. Poate e cazul de un tratament dermatologic, nu doar cosmetic si hormonal. Insa, decizia asta o poate lua numai un dermatolog.

Fericita mamica de Aida Maria!

#4 2010-06-08 11:00:32

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

abba, anticonceptionalele pot sa nu aiba niciun efect asupra acneei, in cazul in care cauza nu este de natura hormonala. si eu subscriu la ce a spus andreea_andy2: mergi la un dermatolog. daca el iti prescrie AC, mergi si la un endocrinolog si fa analize hoprmonale, pt a te asigura ca intr-adevar cauza cosurilor sunt dezechilibrele de hormoni.

#5 2010-06-08 11:31:13

abba09
Membru
Inregistrat: 2010-06-07

Am tot  fost la dermatolog ...cred ca sunt deja 2ani jumatate ...singurul tratament care mi l-a dat au fost zinerit si skinorex ,si anu trecut mi-a recomandat melleva ,pt asta am fost la cabinet de planning ...am facut analizele hormonale ...si mi-a spus ca yaz sunt cele mai bune ,dar pot lua si melleva.

Publicitate

loading...

#6 2010-06-09 19:35:24

alexa123
Hero member
De la: underground
Inregistrat: 2008-12-08

abba, si eu iau diane de vreun an de zile pt acnee. Desi analizele hormonale mi-au iesit ok, tratamentul cu diane mi-a imbunatatit vizibil tenul. Dermatologul, la fel ca si la tine, ma tine de vreo 3 ani pe zynerit, skinoren si retin A. Eu am observat insa ca si alimentatia are un rol esential in problema cu acneea..la mine cel putin, si de aceea evit pe cat posibil grasimile, zaharul - in special ciocolata, si prajelile..- astea 3 fac ravagii - repet, la mine cel putin big_smile

when the pomp lights up,you shoot.

#7 2010-06-10 10:32:20

b4rbie
Sr. member
Inregistrat: 2008-04-04

si eu am avut probleme cu acneea cand eram in clasa a 12-a. fusesem la dermatolog si imi prescrisese diane35, zynerit si inca ceva, am uitat cum se cheama. dar nu am continuat cu dianele pt ca oricum nu imi incepusem viata sexuala si mi-era lene sa le iau rotfl

pc  lyssna

#8 2010-07-09 22:42:16

Titi Fursec
New member
Inregistrat: 2010-07-04

Buna. Am inceput sa iau de cietva zile anticonceptionale Yasmin (la recomandarea ginecologului care m-a diagnosticat cu ovare polichistice) insa in fiecare seara inainte de culcare am greturi foarte mari. As dori sa stiu daca exista si alt tratament eficient pe baza de anticonceptionale in afara de Yamsine (asta in cazul in care am sa fiu nevoita sa renunt la ele). Auzisem ca Yasmin sunt cele mai bune dar nu cred ca organimsul meu le suporta...

#9 2010-07-10 08:16:10

Titi Fursec
New member
Inregistrat: 2010-07-04

Da, in final va trebui sa ma duc iarasi la medic. Problema e ca greturile sunt atit de mari incit in unele zile ajung sa vomit deci nu cred ca mai poate fi vorba de protectie in cazul Yamsin-ului daca episoadele acestea se repeta. Am sa mai incerc sa le iau citeva zile iar daca starile de rau nu se amelioreaza macar, am sa renunt. Pot sa intrerup folia oricnd sau trebuie sa astept sa ajung la ultima pastiluta?

#10 2010-07-10 10:21:32

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

de preferat ar fi sa termini folia..
incearca sa iei un metaclopramid cand ti-e greata

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.