homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultate test papanicolau

#1 2008-04-07 22:09:44

melly
New member
Inregistrat: 2008-01-22

rezultate test papanicolau

buna ! mi-am facut testul papanicolau si maine ma duc la medic pt a-mi explica pt ca nu inteleg nimik insa m-ar interesa o parere....nu cred ca pot sa dorm la noapte ........ la concluzie am "frotiu de tip inflamator".......daca ma puteti ajuta va multumesc mult !

#2 2008-04-07 22:18:27

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: rezultate test papanicolau

pai ai o inflamatie...cauzata de nu stim ce...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-04-14 18:35:48

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Fatele postez si eu aici rezulatul la pap-ul facut vineri. Astept parerile voastre:
Buletinul de analiza arata cam asa:

A. Sistem Bethesda ( TBS )
I. Evaluarea calitatii frotiului:
       Satisfacatoare
             - celule superficiale
             - celule intermediare
             - celule endocervicale
             - leucocite PNM
             - citoliza

II. Caracterizare generala:
             In limite normale
             Modificari celulare benigne (vezi diagnostic descriptiv)

B. Evaluarea hormonala
             Status hormonal compatibil cu varsta si anamneza.

C. Citodiagnostic Babes - Papanicolau
             Clasa II

III. Diagnostic descriptiv
      1. Modificari celulare benigne:
                Infectii: Candida

Cam asta e buletinul de analiza. In rest nu mai e bifat nimic. Ce parere aveti? In afara de acea candida mai e vreo problema? Tin sa spun ca ultimul medic la care am fost mi-a spus ca as avea rana pe col. Daca era rana nu trebuia sa iasa la papanicolau? Doctorita de cabinetul citotogic mi-a spus ca ea nu a vazut nici o rana cand a facut recoltarea si nici la examen nu a iesit nimic. Credeti ca ar fi cazul sa schimb medicul?

Fericita mamica de Aida Maria!

#4 2008-04-14 19:21:36

andreea_andy2
Moderator

Ana nimi raspunzi si mie te rog?

#5 2008-04-14 19:26:29

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

acu am vazut post-ul tau smile
nu e nimic in afara de candida. ar fi aparut rana la papanicolau daca era. vezi ce spune dr la urmatorul control si daca o tine pe a lui mai cere o parere wink

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#6 2008-04-14 19:31:41

andreea_andy2
Moderator

Mersi.

Programare la medic am pe 19 Aprilie. Eu ma gandeam ca pana atunci sa merg zilele astea la un alt medic. Ce zici? Parca nu m-as mai duce la el ...

#7 2008-04-14 21:43:33

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

daca nu iti place unde ai fost megi la altul! mai ales ca la papanicolau nu iti apare rana pe col.... nu stiu dar cred ca e o moda printre doctori sa iti puna diagni=osticul asta si atunci cand nu este cazul neutral

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#8 2008-04-15 11:02:42

Jullie
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-04-14

Singurul lucru din buletinul de analize care ar trebui sa te intereseze e infectia cu Candida...pentru care o sa primesti un tratament. CII pentru papanicolau inseamna celule benigne cu inflamatie . Existenta sau nu a ranii pe col...ti-o poate spune doar doctorul care ti-a facut controlul.

Daca nu ai niciun talent dai la medicina    dumbom

#9 2008-04-15 11:05:46

Jullie
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-04-14

melly a scris:

buna ! mi-am facut testul papanicolau si maine ma duc la medic pt a-mi explica pt ca nu inteleg nimik insa m-ar interesa o parere....nu cred ca pot sa dorm la noapte ........ la concluzie am "frotiu de tip inflamator".......daca ma puteti ajuta va multumesc mult !

Frotiu de tip inflamator inseamna papanicolau de clasa II benign...ceea ce inseamna ca nu e nimic grav. O sa-ti spuna doctorul daca exista vreo infectie sau nu. Oricum..stai linistita smile

Daca nu ai niciun talent dai la medicina    dumbom

#10 2008-04-15 11:06:55

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

jullie citeste regulile forumului. te rog.
ai warn

#11 2010-07-15 13:13:00

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

Mi-a iesit si mie papa si rog pe cineva daca stie sa imi interpreteze ca abia peste o luna ajung la dr....
Din ce citesc, mie imi iese ca sunt ok, dar nu se pupa cu un alt rezultat, dar la HPV cu tulpina 33. E posibil ca laboratorul care mi-a facut HPV-ul sa fi gresit? Papa si secretiile le-am facut la medlife si alte analize de secretii la laboratorul care mi-a facut si HPV si toate sunt bune. Cum se explica?
SISTEM BETHESDA 2001/FROTIU CONVENTIONAL:
Satisfacator pentru evaluare DA celule endocervicale DA
I.Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna? DA
Organisme:
Trichomonas vaginalis NU, Candida NU, Cocobacili NU, Gardnerella NU, Actinomicete NU, Virus herpes simplex NU, Altele Flora microbiana SAPROFITA
Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: inflamatia NU, DIU NU, Iradiere/chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU
II.Altele:
Celule endometriale la femei peste 40 ani? NU
III.Anomalii ale celulelor epiteliale? NU
Cel. scuamoase:
- Celule Scuamoase Atipice de Semnificatie Nedeterminata - ASC-US NU
- Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad �nalt - ASC-H NU
- Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad Scazut - LGSIL NU - cu atipii HPV NU
- Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad �nalt - HGSIL NU- cu suspiciune de invazie NU
- Carcinom cu celule scuamoase NU
Cel. glandulare:
- Cel. Glandulare Atipice(AGC) endocervicale NU,endometriale NU, glandulare fara alta specificatie(AGCNOS) NU
- Cel. Glandulare Atipice �n favoarea unei neoplazii - endocervicale NU, glandulare NU
- Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS) NU
- Adenocarcinomul endocervical NU, endometrial NU, extrauterin NU, fara alta specificatie NU.

IV.Alte neoplasme NU
V.Recomandari:.
O noua prelevare NU,De urmarit evolutia:citologica NU, colposcopica NU, biopsie urgenta NU, examen bacteriologic NU.

Descriere citologica: REDUS fond inflamator acut. Celularitate de aspect NORMAL.
Flora microbiana SAPROFITA

Concluzie: Frotiu de aspect NORMAL.

Multumesc anticipat!

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.