homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Antibiotice in cele 7 zile de pauza

#1 2010-07-13 18:14:45

pericol
New member
Inregistrat: 2010-02-18

antibiotice in cele 7 zile de pauza

Buna, as avea si eu o nelamurire.

Am citit pe forum peste tot ca daca esti in pauza de la ac si iei antibiotice ( doar in cele 7 zile de pauza) esti protejata, deci nu mai sunt necesare cele 7 zile de protectie suplimentara.
Totusi, prin alte parti ale internetului am citit ca ar fi nevoie protectie in toata pauza + primele 7 pastile inghitite.

Eu am o problema cu o masea si oricat am incercat sa iau doar analgezice (care eu stiu ca nu diminueaza efectul, va rog sa ma corectati daca nu e asa! ) nu am mai rezistat, deoarece mi se umflase toata partea de fata unde era maseaua si astazi am luat un Ospen. Sunt in cele 7 zile de pauza de sambata incoace. Vreau sa stiu pana la urma ce spun DOCTORII. Nu vreau sa insinuez ca restul nu ar avea dreptate, dar nu-mi permit un asemenea risc.

Am sunat si la cabinetul doctoritei mele si deoarece aceasta nu era disponibila, am vorbit cu asistenta care mi-a raspuns la telefon.. si m-a cam repezit spunand ca "nu are nimic daca iei antibiotice cu anticonceptionale" ... Chestie care mi s-a parut o prostie.. Poate se referea ca nu o sa am probleme daca le combin, dar nu am mai insistat sa ii explic ca eu ma refer la diminuarea efectelor.

Ultima oara a fost editat de pericol (2010-07-13 18:15:18)

#2 2010-07-13 18:19:31

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: antibiotice in cele 7 zile de pauza

ti-as spune parerea mea, dar nu sunt doctor, o stiu de la un doctor totusi
antibioticele administrate in timpul pauzei nu interactioneaza cu AC, pentru simplul fapt ca nu au cu ce sa interactioneze

#3 2010-07-13 18:27:04

pericol
New member

heimdall a scris:

ti-as spune parerea mea, dar nu sunt doctor, o stiu de la un doctor totusi
antibioticele administrate in timpul pauzei nu interactioneaza cu AC, pentru simplul fapt ca nu au cu ce sa interactioneze

Multumesc pentru raspuns. Mi se pare logic ce spui tu, insa faptul ca sunt atatea pareri diferite pe tema asta ma zapaceste.

#4 2010-07-13 18:34:08

heimdall
Diamond member

Pe aici lumea e in consens in privinta asta, din cate stiu

#5 2010-07-13 18:37:34

pericol
New member

Pe forumul asta parca da.. dar am gasit in alte locuri raspunsuri de genul "protectie suplimentara in perioada de pauza+7 pastile din blisterul nou"

Later edit:
Doctoressa a scris cuiva ->

pai da, blue_elf, insa tratamentul dureaza vreo 5 zile macar...pauza e de 7, deci tot trebuie protectie suplimentara. Nu conteaza ca iei antibioticul in pauza de 7 zile sau in timpul foliei, regula tot aia e....protectie suplimentara pe toata durata tratamentului plus 7 zile dupa. Si daca il iei in timpul pauzei, ca sa fii foarte corecta, trebuie protectie suplimentara pina inghiti 7 pastile....deci nu prea impaci nimik

.

Acum chiar ca nu mai inteleg..

Ultima oara a fost editat de pericol (2010-07-13 19:15:50)

Publicitate

loading...

#6 2010-07-18 13:42:19

purple_flower
Full member
Inregistrat: 2008-03-09

Buna ziua,

Cu toate ca nu este vorba de antibiotice, am si eu o problema asemanatoare.
Deoarece am anumite probleme cu coloana (o forma de scolioza) mi-a fost recomandat sa iau Arcoxia. Nu este antibiotic , dar in prospect se precizeaza ca ar putea interactiona cu ac fiind un antiinflamator cu niste substante foarte puternice.
As vrea sa iau cele 5 pastile in perioada de pauza , totusi nu stiu daca dupa perioada de pauza in primele 7 zile este nevoie de protectie suplimentara sau poate mai multe zile. Sunt nedumerita deoarece nefiind antibiotic nu ma asteptam sa interactioneze cu ac , si totusi o face.

Va multumesc anticipat, asteppt parerile voastre !

#7 2010-07-18 14:03:37

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

pericol si purple_flower, protejati-va suplimentar ca sa fiti sigure ca nu se intampla nimic. de vreme ce exista contraziceri, unul spune ceva si altul altceva, decat sa verificati pe propria piele nestiinta celorlalti, folositi prezervativul si scapati de stres smile

bebe V., soarele si luna

#8 2010-07-19 13:16:07

purple_flower
Full member
Inregistrat: 2008-03-09

april sunset a scris:

pericol si purple_flower, protejati-va suplimentar ca sa fiti sigure ca nu se intampla nimic. de vreme ce exista contraziceri, unul spune ceva si altul altceva, decat sa verificati pe propria piele nestiinta celorlalti, folositi prezervativul si scapati de stres smile

Multumesc pentru raspuns ... nu aveam degand sa nu ma protejez suplimentar , doar ca am o nelamurire legata de perioada in care ar trebui sa fac asta .... nefiind antibiotic si totusi atat de puternic medicamentul incat sa interactioneze cu ac ma intrebam daca cele 7 zile dupa tratament sunt deajuns .

Ultima oara a fost editat de purple_flower (2010-07-19 13:16:59)

#9 2010-07-19 13:42:52

daenarys
Vizitator

purple,ce anume scrie in prospect? ca scade efectul ac?
si eu am probleme cu coloana si mai iau cate o pastila neutral
si da 7 zile e sufiecient.

#10 2010-07-19 14:10:20

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Si Fasconal cica scade efectul AC (cofeina din el).

Purple, nu ai de ce sa te protejezi suplimentar 7 zile. Atata timp cat nu contine substante care sa fie antibiotice, barbiturice, gref samd, nu ai de ce.

Nu cumva contine un fel de somnifer de genul valeriana?

#11 2010-07-19 14:12:17

daenarys
Vizitator

de fasconal stiam.

#12 2010-07-19 14:13:43

heimdall
Diamond member

ce treaba are cofeina ? deja incep sa nu mai inteleg nimic
si nici valeriana nu interactioneaza... din Extraveral, de exemplu, interactioneaza fenobarbitalul, nu valeriana

#13 2010-07-19 14:15:00

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Mie pe prospectul de la Jeanine imi scrie ca Valeriana interactioneaza cesafac

@ heimdall: scrie pe prospectul de la Fasconal ca acesta poate scadea efectul AC deoarce contine cofeina lol

Iar asta ar insemna ca nu ai voie sa bei nici cafea, nici ceai verde, nici cola, nici burn,  nici nimic, pentru ca interactioneaza cu AC.

Da' si-au luat oamenii toate precautiile ca sa nu dea cineva vina pe ei smile

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-07-19 14:16:51)

#14 2010-07-19 14:15:51

daenarys
Vizitator

heim si eu stiam ca fasconalul interactioneaza dar nu din cauza cofeinei.dilemea mea ramane legata de Arcoxia si de furazolidon daca chiar interactioneaza sau nu.poate lasa fetele link pt doc.ca incepem mai multe sa ne intrebam.eu stiam si de Arcoxia si de furazolidon ca nu au nici o treaba.

#15 2010-07-20 09:52:24

daenarys
Vizitator

doc,poate ma lamuresti si pe mine arcoxia scade sau nu efectul ac?aceiasi intrebare si pt.furazolidon ?

multumesc.

#16 2010-07-21 11:27:51

pericol
New member

buna fetelor .. mai am o intrebare, daca stiti sa imi raspundeti.

La o extractie de masea..oare se pune ceva antibiotic in pansament? .. si daca da...ce efect are asupra anticonceptionalelor(si aici ma refer la faptul ca nu e ca si cum ar fi un tratament de lunga durata) ?.. Am vrut sa intreb la dentist ce imi pune acolo, dar nu-mi simteam fata si nu am putut sa leg 2 cuvinte din pacate..

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.