homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interferenta anticonceptionale - antibiotice

#1 2010-07-20 19:01:46

hina
Membru
Inregistrat: 2010-04-28

Interferenta anticonceptionale - antibiotice

Daca spermatozoizii raman in vagin si sunt capabili de fecundare a ovulului timp de aproximativ 4 zile de la contactul sexual si daca in aceasta perioada de 4 zile functionarea contraceptivelor orale este impiedicata de administrarea de antibiotice sau de alti factori care sa duca la aparitia ovulatiei, exista riscul unei sarcini? De asemenea, la cat timp poate aparea ovulatia dupa o intrerupere a pilulelor contraceptive sau dupa o diminuare a efectului acestora? Am inteles ca nu toate antibioticele interfera cu pilulele iar despre unlele antibiotice exista foarte putine referinte in ceea ce priveste interferenta lor cu anticonceptionalele. De exemplu, azitromicina interfera? Dar nolicinul? Multumesc.

#2 2010-07-21 13:09:41

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

Re: Interferenta anticonceptionale - antibiotice

daca esti nevoita sa iei antibiotice si anticonceptionale in acelasi timp, poti ramane insarcinata in cazul in care ai contact sexual fara prezervativ in timpul tratamentului cu antibiotice si 7 zile dupa...contactele fara prezervativ dinaintea inceperii administrarii antibioticelor nu sunt considerate contacte cu risc.....momentul aparitiei ovulatiei dupa intreruperea pastilelor sau diminuarea efectului lor difera de la femeie la femeie....despre antibioticele pe care le-ai mentionat nu stiu sa iti zic daca interfereaza sau nu, dar eu una m-as proteja suplimentar orice antibiotic as lua...

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#3 2010-07-21 21:38:03

hina
Membru
Inregistrat: 2010-04-28

Multumesc mult pentru raspuns. Am auzit pareri impartite despre acest subiect, sper insa ca nu va fi nicio problema:)

#4 2010-07-22 07:31:22

bacon
New member
Inregistrat: 2009-08-19

am si eu o intrebare, cam pe aceeasi tema, ca sa nu fac un topic nou

am de luat un antibiotic timp de 7 zile, dupa care mai am 2 pastile anticonceptionale de luat si urmeaza pauza. voi fi protejata in pauza? sau tre sa astept sa iau alte 7 anticonceptionale dupa pauza, si abia atunci sa pot respira usurata? sad cesafac

#5 2010-07-22 08:45:44

daenarys
Vizitator

trebuie sa astepti sa iei 7 pastile din urmatoarea folie sau mai poti sa iti amani menstra un pic si s aiei dintr-o folie de rezerva 5 pastile si sa nu ai probleme in pauza.

Publicitate

loading...

#6 2010-07-22 08:52:56

bacon
New member
Inregistrat: 2009-08-19

puss mersi!

#7 2010-07-22 16:43:17

anna-roxana
New member
Inregistrat: 2010-06-28

daca am tinut un tratament cu augmentin de 5 zile dupa ce perioada voi fi iarasi protejata?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.