homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Test papanicolau

#1 2010-07-13 20:08:29

muladria
Membru
Inregistrat: 2010-07-13

test papanicolau

monitorizez testele papanicolau.
in 2007-2008 rezultatele au fost aceleasi :frotiu negativ ptr leziuni intraepiteliala/maligna clasa 1
am 34 ani fara copii
dec 2009 am suferit operatie fibrom uterin(miomectomie).la 1 luna de la operatie dr a cerut un examen papa...si dezastru:la 2 clinici diferite acelasi(?) rezultat:frotiu 3-4 se recomanda ex bioptic.
pana a iesit rezultatul am plecat din tara.am repetat  testul in strainatate si dr mi-a spus ca nu este nimic ingrijorator.revenita in tara am facut iar testul:frotiu de tip inflamator(gardnerella vaginalis)cu modificari celulare reactive,hiperestrogenism.
nu mai inteleg .nu am un medic ginecolog din 2 motive:petrec f putin timp in romania si pana anul trecut nu am avut probleme.cat despre dr care m-a operat nici nu se pune problema sa ma intorc.
sper ca am fost destul de explicita si astept un raspuns.poate gasesc un ginecolog mai de incredere

#2 2010-07-19 20:00:23

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: test papanicolau

pare a nu fi nimic ingrijorator, doar o infectie cu gardnerella perfect tratabila
nu reusesc sa inteleg de ce ai avut acele 2 rezultate dezastruoase...ciudat
vezi ca e un topic cu ginecologi buni,m poate gasesti acolo

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2010-07-20 22:07:15

muladria
Membru
Inregistrat: 2010-07-13

multumesc doctoresa.m-am mai linistit.
hiperestrogenismul ar putea aparea din cauza ca la recoltarea testului eram la ovulatie?

#4 2010-07-22 11:20:11

irisica
New member
Inregistrat: 2010-07-12

Buna ziua!
Poate sa-mi spuna si mie cineva daca PAP/AGUS se incadreaza la clasa III, sau la ce clasa?
Mentionez ca am facut un pap si nu mi-au trecut clasa pe el
Va multumesc!

#5 2010-07-22 19:43:37

vrabiutza
Sr. member
Inregistrat: 2010-07-20

As mai avea o inrebare, daca se poate sa-mi raspundeti:sa-mi fi iesit prost analizele din cauza ca am facut testul la 2 zile dupa ce mi  s-a teminat menstr?ma repet: mi-a iesit gardnerella, flora gr. II, frotiu tip C2, nivel fr. negativ pt celule anormale(sau ceva de genul, k nu inteleg tot)si scrie revine la control peste 1 an.Poate  nu mai treb sa fac trat cu metronidazol?multumesc!

rugaciune Doamne, ai grijă de ingerașii nostri și dă-ne nouă forță să mergem mai departe...
" Dumnezeu permite cu adevărat să se întâmple lucruri rele, dar numai pentru a scoate din acestea un bine și mai mare."

Publicitate

loading...

#6 2010-07-22 19:44:38

daenarys
Vizitator

vrabiuta,la papanicolau ti-a iesit o infectie care trebuie tratata .nimic grav in concluzie

#7 2010-07-22 19:48:39

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

in cel mai rau caz aparea inflamatie sau hematii. deci nu asta e cauza pentru care a ai fost diagnosticata cu gardnerella.

#8 2010-07-22 19:54:15

vrabiutza
Sr. member
Inregistrat: 2010-07-20

Intreb si eu, k v-am descoperit pe voi si nu ma fac de rusine sa pun intrebari aiurea, k si doctorul se amuza de intreb mele!Eu nu ma pricep si,sincer nici nu as vrea sa ma specializez.Alta e treaba mea pe lumea asta! Totusi, nu pricep,de ce mi-a zis k pot face trat, chiar dc am incercat sa raman gravi si nu stiu dc am reusit pana luna viit?

rugaciune Doamne, ai grijă de ingerașii nostri și dă-ne nouă forță să mergem mai departe...
" Dumnezeu permite cu adevărat să se întâmple lucruri rele, dar numai pentru a scoate din acestea un bine și mai mare."

#9 2010-07-22 20:13:48

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

ti-am raspuns dincolo, vrabiutza. hai sa cotinuam acolo, te rog. este derutant si greu de urmarit povestea daca o impartim pe doua topicuri.

#10 2010-07-26 09:25:23

oanasma
Membru
Inregistrat: 2010-07-26

Buna ziua,
Am facut 2 teste Papanicolau, unul in noiembrie 2009 si altul in mai 2010. Rezultatul ambelor teste a fost: Frotiu cu celule endocervicale, flora bacilara, citoliza inflamatorie. Dupa primul test, mi s-a prescris un tratament cu ovule cervugid (3 luni * 12 ovule pe luna). Mentionez ca sotului nu i s-a prescris ceva. Dupa al doilea test, cu acelasi rezultat mentionat mai sus, mi s-a prescris un tratament tot cu ovule cervugid (1 luna*12 ovule), iar sotului unguent Lomexim, insa el nu doreste sa faca tratamentul deoarece spune ca nu are nimic (el facand niste analize la sange). As dori sa stiu care sunt riscurile daca sotul nu urmeaza tratamentul???
Noi dorim sa concepem un copil, in aceste conditii (ma refer la rezultatul testului) e indicat sa raman insarcinata??? Pot aparea probleme la fat??
Va multumesc!

#11 2010-07-26 09:42:51

oanasma
Membru

Am uitat sa mentionez faptul ca testul a fost clasa a II-a, iar dupa primul test mi s-a spus ca am ceva pe col si ar trebui eliminat insa dupa al doilea test nu mi-a mai spus nimic.

#12 2010-07-26 12:06:21

daenarys
Vizitator

1.satul ar trebui s aurmeze si el tratamentul daca asa a zis medicul.
2.mai bine tratezi infectiile si dupa ramai insarcinata
3.daca a vazut ceva pe col poate ar trebui sa faci si o colposcopie

#13 2010-07-26 14:42:48

floarea1995
Membru

Buna am 55 de ani si as dori o interpretare a rezultatelor urmatoare : Frotiu satisfacator, Atrofie incipienta, ASC - US (atipii cu semnificatie incerta pe epiteliu pavimentos) Frotiu tip II.  Va rog cat mai repede Multumesc

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.