homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Scolioza

#1 2007-09-27 14:10:28

Xeli
New member
Inregistrat: 2007-06-19

Scolioza

Salutare,

De vreo 2 saptamani am aflat ca am:
Scolioza lombara dextroconcava.

Am fost deja la un doctor care mi-a propus sa imi faca sedinte de manipulare, s-a exprimat el.
Intreband ce inseamna asta mi-a explicat ca imi va intidinde coloana si ca in cateva sedinte imi va micsora gradul de deviere a coloanei.
Tot acest doctor mi-a prescris Arcoxia...ceva calmante care cica ar trebui sa imi calmeze durerile.  Vreau sa spun ca in afara faptului ca adorm instantaneu...pastilele alea nu ma ajuta cu nimic...deci de vreo 2 zile nu le mai iau. Inca ma trezesc noaptea  cu dureri de spate...iar diminetile bineinteles ca incep cu acelasi lucru.

De la o cunostiinta am  aflat ca a fost la un alt doctor care cu ajutorul fizioterapiei si gimnasticii medicale a reusit sa si-o  indrepte cu condita sa faca in continuare acasa exercitii pt intaririea musculaturii care tine coloana.
Credeti ca se poate indrepta coloana cu exercitii?

Ma intereseaza ce ati facut voi cu scolioza?

Multumesc

#2 2007-09-27 15:27:53

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: Scolioza

cel mai bine e cu fizioterapie si exercitii si in plus e bine sa porti ca un fel de ham...nu stiu exact cum se numeste...si eu am purtat...o iarna intreaga l am purtat pe sub plovere (desi fata de cele obisnuite al meu era mic)...eu aveam inceput de scolioza si cifoza...acum m am corectat cat de cat (m a ajutat si sportul caci antrenorul in continuu ma corecta si ma punea sa stau dreapta)...nu cred in rezolvarea acesti probleme prin statul pe burta si luatul de pastile...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2007-09-27 15:54:42

girlish
Full member
Inregistrat: 2007-04-21

si eu am avut scolioza si am facut gimnastica medicala. am facut doar 20 de sedinte si normal ar trebui sa fac acasa in continuare exercitiile dar nah...lenea asta...noroc ca nu e accentuata (pot sa zic ca inca o mai am). sa te inveti sa stai dreapta.

"Eu nu sunt altceva decât
o pată de sânge
care vorbeşte."
Nichita Stanescu

#4 2007-09-27 16:18:25

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

si eu am scolioza, dubla chiar smile in primavara asta am facut zece sedinte de fizioterapie, kinetoterapie (gimnastica medicala) si masaj. Acum urmeaza sa ma apuc din nou, ca acasa nu prea am mai facut gimnastica. Cele mai importante sunt gimnastica si masajul. Si sa nu cari greutati sau sa stai mult in pozitie sezut. Daca e nevoie, sa stai cumva cu genunchii mai sus de nivelul bazinului. Si, nu in ultimul rand, controleaza-ti pozitia si stai dreapta mereu, chiar daca doare . E greu de facut, dar vindecare nu prea exista, doar sa ne intarim musculatura abdomenului si spatelui sa poata tine coloana cat de cat dreapta si sa nu se agraveze boala.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#5 2007-09-27 16:57:49

Xeli
New member
Inregistrat: 2007-06-19

Multumesc tuturor pt raspunsuri!

crys_ty_na - este vorba cumva de acel corset de care am citit pe net? caci tu vorbesti de  ceva hamuri care mie imi par sa fie altceva

nicolle_rox: Lucrez de dimineata pana seara la birou...dar imi iau pauze de tigare, deci ma mai ridic. Din pacate nu pot sa renunt la job din cauza ca lucrez pe scaun.
Intr-adevar am inceput sa incerc sa imi controlez pozitia...sa stau dreapta...dar cum ziceai...doare...si chiar il consider un efort...Cel mai greu mi se pare sa imi aduc aminte ca stau stramb si ca trebuie sa ma indrept.

De abia astept sa merg la cel de-al doilea doctor care sper sa imi propuna fizio si gimnastica cel putin...caci daca o sa ma ia si el cu manipulari...cred ca si innebunesc.

Publicitate

loading...

#6 2007-09-27 17:03:22

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

exista si corset...al meu era altfel...mic...avea 2 bretele mai late...in spate o portiune mica si se inchide sub sani...deci e pt partea de sus a spatelui...era strict pt scolioza...acel corset despre care ai citit tu e bun si pt scolioza si pt cifoza...

happy with him...inlove with him...puss

#7 2007-09-28 10:47:31

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

Xeli, si eu lucrez la birou cam 9-10 ore/zi....nu avem ce face...doar sa ne tinem de gimnastica, de masaj terapeutic si sa ne controlam tinuta. Cu corsetele nu stiu cum e, mie nu mi-a propus nici un doctor si banuiesc  totusi ca trebuie un corset personalizat, dupa caz...

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#8 2007-09-29 12:55:05

ellaP
Full member
De la: arad
Inregistrat: 2007-08-30

eu am scolioza dextro-convexa cu punct maxim in l2.am facut fizioterapie cateva luni,continuam si acasa,dar durerile nu au disparut in totalitate.daca stau mult in picioare  abia mai dorm.medicul mi-a spus ca nu o sa se mai vindece in totalitate,doar se va ameliora.asa ca aveti grija la cum dormiti,pozitia in care stati in banci,la masa.....

Nu putem face lucruri mari pe acest Pamant, putem face numai lucruri mici, cu multa dragoste.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.