homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Schimbare de anticonceptionale

#1 2010-07-24 23:15:29

elenamitro
Membru
Inregistrat: 2010-07-24

Schimbare de anticonceptionale

Bun gasit! Iata intrebarea mea: am luat cateva luni anticonceptionale Yasmin,recomandate de dr., dar  pt ca sunt destul de scumpe, am trecut pe Marvelon 28, dar am facut o luna de pauza ca sa incep din prima zi de ciclu. A fost o alegere gresita? Si a 2-a intrebare: in urma unei biopsii la o rana pe col, rezultatul fiind "cervicita cronica eroziva" mi s-a recomandat cauterizarea, dar nu vreau sa recurg la aceasta metoda, ce ma sfatuiti sa fac, am de gand sa consult si alt medic, exista si o alta cale de a rezolva problema mea? Multumesc mult pentru raspunsuri!

#2 2010-07-25 20:42:43

daenarys
Vizitator

Re: Schimbare de anticonceptionale

1.anticonceptionalele trebuiesc prescrise de medic asa ca sfatul meu e sa vb cu un medic de planning sa iti prescrie altceva
2.poti sa mergi la alt medic sa iti prescrie un tratament cu ovule poate trece rana asa,daca nu tot cauterizare trebuie sa faci

#3 2010-07-27 13:31:30

elenamitro
Membru

Multumesc, dar astept un raspuns de la d-na dr.

#4 2010-07-27 13:48:41

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

ii las link doctoressei, desi eu zic ca vei primi acelasi raspuns...

#5 2010-07-27 13:50:37

elenamitro
Membru

Pai e greu de crezut ca o sa-mi recomande sa schimb, a 3-a oara pastilele...

Publicitate

loading...

#6 2010-07-27 13:52:50

daenarys
Vizitator

daca ai inceput sa iei ceva fara sa vb cu un medic ai facut foarte rau.sunt sanse insa sa iti fie ok cu astea si sa ramai la ele cu mentiunea ca trebuie sa faci de 2 ori pe an sau in fiecare an un set de analize.iar ac le poti schimba si de 5 ori daca nu iti e bine cu ele

#7 2010-07-27 13:57:48

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

pai ne intrebi daca a fost o alegere gresita ca si cum tu ti-ai ales marvelon, nu ti-au fost recomandate de medic...

#8 2010-07-28 23:12:13

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

elenamitro a scris:

Bun gasit! Iata intrebarea mea: am luat cateva luni anticonceptionale Yasmin,recomandate de dr., dar  pt ca sunt destul de scumpe, am trecut pe Marvelon 28, dar am facut o luna de pauza ca sa incep din prima zi de ciclu. A fost o alegere gresita? Si a 2-a intrebare: in urma unei biopsii la o rana pe col, rezultatul fiind "cervicita cronica eroziva" mi s-a recomandat cauterizarea, dar nu vreau sa recurg la aceasta metoda, ce ma sfatuiti sa fac, am de gand sa consult si alt medic, exista si o alta cale de a rezolva problema mea? Multumesc mult pentru raspunsuri!

1...a fost alegerea ta pe care nu vreau sa o comentez, insa eu sunt de parere ca merita sa faci vizite la planning inainte de a decide cum si in ce fel sa schimbi pastilele
2.mai consulta si alt medic, e o idee buna insa e bine sa stii ca solutia optima de rezolvare a ranilor pe col e cauterizarea(la care nu inteleg de ce nu vrei sa recurgi)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#9 2010-07-29 08:41:15

elenamitro
Membru

"Ce nu stiu insa aceste femei este ca tratamentul pe care il recomanda cei mai multi medici romani, cauterizarea, nu se mai practica in tarile europene de aproape 6 ani...Dupa depistarea unei anomalii a colului uterin la examenul cu valvele, medicul preleveaza secretie in vederea testarii bacteriologice. In caz de infectie, se impune un tratament local cu ovule sau general cu antibiotic si abia dupa vindecare se face testul PAP.
Daca rezultatul acestui test ridica suspiciuni de evolutie spre o leziune precanceroasa sau chiar evidentiaza o leziune precanceroasa, medicul recomanda un examen colposcopic si o testare
ADN-HPV.
Doar atunci cand rezultatele ultimelor teste sunt nefavorabile se trece la metodele interventioniste de tratament ERAD (electrorezectia cu ansa diatermica) sau conizatia, in functie de caz. " (csid.ro)

Pentru ca se pare ca aceasta metoda in tarile civilizate este nerecomandata. Ma gandeam ca un medic mai tanar apeleaza la metode moderne si nu invechite.

Ultima oara a fost editat de elenamitro (2010-07-29 08:42:31)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.