Buna fetelor!
Acum aproximativ o luna am inceput sa simt o senzatie de arsura si discomfort la nivelul labiei mari stangi, iar la aproximativ 2 zile am simtit un nodul in interiorul labiei, in partea de sus,cam la nivelul clitorisului. Nu m-a durut, ci crea o senzatie de discomfort pur si simplu, iar cand am purtat haine stramte a inceput sa doara usor si s-a marit(asta se intampla intr-o vineri).
Luni am fost la ginecolog, iar doctora mi-a spus sa nu ma ingrijorez, ca este probabil doar un lipom etc.Mi s-a dat tratament 6 zile cu ovule Canesten pentru o aparenta candida, care insa nu a iesit la rezultatele analizelor de secretie, secretie care de altfel a iesit normala.
Acum 2 saptamani insa, a aparut un alt nodul, mai mic ca primul, pe partea dreapta, sub labia mica, in zona fara pilozitate, aproape de partea anterioara a vaginului. De asemenea mi s-a inflamat si partea superioara a labiei mari(de la nodul in sus), inflamatie dureroasa.Ma durea si nodulul si inflamatia ca si un cos care se formeaza, ca un cos sub piele. A doua zi am fost iar la medic, de data aceasta la un alt ginecolog, mi-a dat tratament cu ovule Cervugid 12 zile si antiinflamator, diagnosticandu-ma cu o vulvovaginita nespecifica. Mi-a prelevat de asemenea secretie pentru test Chlamidia si mycoplasma.In urma antiinflamatorului, inflamatia s-a redus, iar durerea a disparut, transformandu-se intr-o senzatie ca de amorteala.
Dupa 5 zile am primit rezultatele analizelor, din care a reiesit o infectie cu Ureaplasma Urealitycum si am primit tratament cu Doxiciclina 14 zile.
Trebuie sa mentionez ca nici acest doctor nu mi-a putut da o explicatie cu privire la acesti noduli, chisturi,ganglioni sau ce or fi.
Acum, dupa 10 zile de tratament, primul nodul a ramas neschimbat ca marime, insa nu ma incomodeaza cu nimic, parca nici n-ar fi acolo. Ingrijorata sunt de cel de-al doilea, cel de langa vagin, care simt cum isi modifica marimea de la o zi la alta. De exemplu, daca depun efort se mareste iar si apare senzatia de amorteala, daca ma odihnesc incepe sa se micsoreze si a doua zi dispare senzatia.
De asemenea, de 4 zile prezint simptome de infectie urinara (urinari dese, mancarimi la nivelul uretrei, dureri in partea de jos a abdomenului, dureri de rinichi). Acum stiu ca infectia cu ureaplasma a cauzat vulvovaginita si posibil si infectia urinara, insa ma indoiesc ca si nodulii.
Nu au legatura cu glandele Bartholin si nici fire de par infectate. Sunt inauntru,destul de adanc, sub piele,se simt doar la pipait si la suprafata nu se observa nimic, nici roseata, nici altceva.
Sper ca am fost destul de explicita cu simptomele, pentru ca e destul de greu de explicat. Stie cineva ce este sau a mai avut cineva o experienta asemanatoare? Sau vreo sugestie? Am tot cautat pe net si nu am gasit mai nimic care sa se potriveasca cu simptomele mele. Atasez si rezultatele analizelor.
La secretie a iesit asa: FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE.
RELATIV FRECVENTE PMN. FRECVENTI BACILI DODERLEIN.
ABSENTE LEVURI. ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS
La test Chlamidia si mycoplasma:
Ag Ch. Trachomatis-NEGATIV (0.188)
CO = 0.372
[ EIA - Trinity Biotech]
Ag Mycoplasma+Ureeaplasma-PREZENT UREAPLASMA UREALYTICUM <10 000 UFC/PROBA
Doxiciclina: SENSIBIL
Josamicina: SENSIBIL
Ofloxacin: INTERMEDIAR
Eritromicina: SENSIBIL
Tetraciclina: SENSIBIL
Ciprofloxacin: REZISTENT