homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionale si fitoestrogen

#1 2010-07-29 11:57:19

ellena_eu
New member
Inregistrat: 2008-12-04

anticonceptionale si fitoestrogen

Salut!

Am si o intrebare..cred ca am facut o maree prostie si sunt ff ingrijorata. Iau anconcept Logest si mi-e teama ca au interactionat cu o pastila. Am vrut sa incep un tratament pt ameliorarea simptomelor premenstruale si am apucat sa iau doar  o pilula cand am aflat ca ar interactiona cu ale mele.

Pastilele se numesc Pro Femina si contin extract din radacina de cimicifuga racemosa. Cam asta e prospectul:
Datorita extractului de cimicifuga racemosa, produsul ProFemina poate reprezenta o cale naturala de substitutie fitoestrogenica asigurand o actiune similara estrogenului ovarian fara a prezenta riscurile terapiei hormonale alopate. Efectele sale benefice evidentiindu-se in starile premenstruale, dismenoree, precum in cazul tulburarilor asociate menopauzei.

? Forma de prezentare: Produsul Profeminase prezinta sub forma de cutii cu 3 blistere, fiecare blister continand 10 capsule.

? Modul de utilizare: ca supliment alimentar, 1 capsula/zi.

Le-am intrerupt dar in seara cand am luat pastila am avut un contact sexual. Exista vreun risc, avand in vedere ca eram in pauza de la anticonceptionale si la sfarsitul menstruatiei?... nocry

#2 2010-07-29 12:00:06

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: anticonceptionale si fitoestrogen

Nu interactioneaza cu pastilele, respectiva planta are si ea estrogeni, asa cum au si pastilele, deci cel mult aveai parte de o doza mai mare de estrogeni
in plus, in pauza poti lua orice, ca nu iei AC ca sa interactioneze cu ele

#3 2010-07-29 12:07:09

ellena_eu
New member

Sigur, nu?...Oricum nu le mai iau, mi-e teama, dar macar sa stiu ca nu exista riscul sa fi ramas din cauza lor:((. O prietena studenta la medicina mi-a spus ca ar interctiona, deci decat sa existe riscuri, mai bine lipsa! Multumesc mult pt raspuns! puss  Deja ma gandeam sa iau postinor...dar ar fi cam tarziu si pt ea.

#4 2010-07-29 12:20:13

heimdall
Diamond member

eu zic ca nu, dar nu inteleg de ce faci tratamentul asta daca oricum iei anticonceptionale ??

#5 2010-07-29 12:29:50

ellena_eu
New member

Sincer nici nu am fost eu cu ideea; prietenul meu, cu cele mai bune intentii s-a gandit la un tratament naturist care sa mai atenueze simptomele premenstruale, dureri de burta etc. Si le-a luat fara sa ma intrebe, desi farmacista i-a zis ca nu ar interactiona.

Dar acum ca am atatea indoieli, mai bine nu le mai iau. Dar macar vroiam sa stiu ca nu am ramas cu bebe din cauza lor. In special  avand in vedere ca tocmai eram la sfarsitul menstruatiei si ovulatia a trecut nu ar mai fi riscuri...teoretic.  smile

Publicitate

loading...

#6 2010-07-29 12:32:25

heimdall
Diamond member

te intrebam fiindca anticonceptionalele ar trebui sa te ajute in privinta asta, daca mai ai putina rabdare

#7 2010-07-29 12:39:14

ellena_eu
New member

Intr-adevar, anticonceptionalele au destule efecte benefice, mai atenueaza din simptome, dureri si menstruatia vine in cantitate mai mica. Le iau de aproape 2 ani, am observat niste schimbari dar uneori, la nevoie mai iau si alte pastile gen. nurofen, algocalmin pt dureri de burta si el s-ar gandi ca sunt mai bune cele naturiste pe baza de plante. Intentia  a fost buna, dar mai fine fara.  big_smile

#8 2010-07-29 12:44:37

heimdall
Diamond member

ti-am zis, din partea mea poti sa le iei, dar nu cred ca fac ceva in plus fata de AC
o echografie ai facut, sa nu ai vreo anexita ?

Ultima oara a fost editat de heimdall (2010-07-29 12:45:21)

#9 2010-07-29 12:47:29

ellena_eu
New member

Nu am facut nici o ecografie, trebuie sa merg la un control cat de curand si o sa vad daca sunt ok.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.