homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menstruatie cu 3 zile inaintea terminarii foliei?

#1 2007-09-30 04:08:25

Step
Membru
Inregistrat: 2007-09-30

Menstruatie cu 3 zile inaintea terminarii foliei?

Buna ziua,

As avea o intrebare. Aceasta este a 4-a luna in care iau Yasmin. Mai sunt 3 pastile in folie, insa mi-a aparut o sangerare destul de abundenta, foarte similara menstruatiei. Mentionez ca am luat pastilele in fiecare zi cam la acceasi ora si nu am uitat nici una. Nu iau nici antibiotice sau alte medicamente care ar putea sa interactioneze cu anticonceptionalele.

E posibil ca aceasta sa fie o menstruatie normala si sa apara cu 3 zile inainte de terminarea foliei?

Fumatul poate avea o legatura?

Am mai avut probleme cu sangerari intermenstruale si pe alte tipuri de anticonceptionale (monofazice, trifazice, microdozate, etc.). Iau anticonceptionale cam de 6 ani. Poate avea si acest lucru o influenta? Ar fi indicat sa intrerup cateva luni luarea AC si apoi sa iau din nou, dupa o pauza?

Ar trebui sa astept sa vad daca mai sunt probleme si lunile viitoare?

#2 2007-09-30 06:57:00

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: Menstruatie cu 3 zile inaintea terminarii foliei?

daca in a 4-a luna se intampla asta normal ar fi sa mergi la un planning pt ca e posibil ca ele sa trebuiasca schimbate.

mami de minuni hjarta

#3 2007-09-30 12:16:18

Step
Membru
Inregistrat: 2007-09-30

Re: Menstruatie cu 3 zile inaintea terminarii foliei?

Problema este ca am schimbat pe Yasmin acum 4 luni tot din cauza unor sangerari intermenstruale care aparusera in timp ce luam alt AC. Se pare ca oricat as schimba pastilele, aceasta problema tot reapare pana la urma.

Ciudat este ca niciodata nu am spotting/ sangerari in primele 3 luni de la luarea unui nou AC. Mi s-a intamplat deja de 2 ori ca acestea sa apara dupa 1 an jumate sau chiar 2 ani de luat anticonceptionalul fara probleme. Acum vad ca s-a intamplat mai repede, dupa 3 luni.

Peste tot am citit ca deobicei apare in primele luni, dar la mine e tocmai invers.

M-am gandit ca poate are ceva anume un rol in absorbtia estrogenului. Poate am fumat mai mult in ultima perioada, am fost si stresata. Este posibil asa ceva? Deasemenea, schimbarile majore in alimentatie pot avea un rol? Am citit undeva ca luarea unui supliment de vitamine C, 1000mg poate imbunatati absorbtia.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.