homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Probleme medicale

#1 2010-07-12 09:24:12

irisica
New member
Inregistrat: 2010-07-12

probleme medicale

Recent am facut un test papanicolau care a iesit AGUS-prezenta celulelor endocervicale de semnificatie nedeterminata.
Nu prea am inteles eu exact ce inseamna, dar inteleg ca e destul de serios.
Poate sa-mi dea cineva mai multe detalii, cam ce ar putea sa insemne, si care e rezolvarea?. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?

#2 2010-07-12 12:17:26

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: probleme medicale

solutia e sa mergi la medic.e bine sa intelegem ca si medicina e o meserie, ca niste oameni au facut ceva scoala taman pentru a stii sa puna diagnostice si sa dea tratamente.
asadar mergi la medicul tau care va corobora datele din buletinul de analiza cu cele din examenul clinic si va decide conduita de urmat

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2010-07-13 09:18:04

irisica
New member

Problema nu este ca nu am fost la medic. Ca am fost, la TREI. Numai ca de la nici unul nu am reusit sa ma lamuresc cat de grava, sau nu este situatia. Toti mi-au spus sa repet testul la Bucuresti ( eu fiind din Galati), ceea ce am si facut si ca vorbim dupa aia si eu am ramas cu o sumedenie de intrebari, de la intrebarea daca sunt celule canceroase, precanceroase sau cum or fi ele, daca sunt prezente sub forma unei rani, sau cum se poate remedia situatia. Sigur, nu stiu daca sunt intrebarile cele mai pertinente, dar pentru mine, o persoana la 29 de ani, care toata viata ei nu a facut nici macar o injectie, car a depistat problema asta absolut intamplator, este destul de derutant si nu stiu ce sa mai cred, cum sa gestionez situatia o luna de zile pana vine rezultatul de la Bucuresti.

#4 2010-07-13 09:23:39

daenarys
Vizitator

irisica...celulele alea arata o modificare la nivelul colului.doar o biopsie poate sa iti arate clar ce se intampla acolo.dupa ce primesti rezultatul din buc mergi cu el la medic si daca nu iti face el cere o colposcopie sa faci.unde in buc ai facut papanicolaukl?

#5 2010-07-13 10:14:24

irisica
New member

Mersi de raspuns. Da, la Bucuresti am facut un nou test si astept rezultatul intr-un mare stres, pentru ca daca sa spunem confirma prezenta acestor celule stiu ca trebuie sa fac colposcopie, chiuretaj biopsic si sa astept rezultatul iar. Si apoi in cazul in care celule acestea sunt de un anumit tip (nici nu pot sa ma gandesc ce ar putea fi ), nu stiu ce mai urmeaza. Ca medicatie ma refer, probabil o sa-mi spuna doctorul....

Publicitate

loading...

#6 2010-07-13 10:16:21

daenarys
Vizitator

irisica,te intrebam la ce clinica/spital ai facut papanicolau.daca ai nevoie de recomandarea unui medic din bucuresti sa spui.

#7 2010-07-13 11:40:58

irisica
New member

AAAAAA, am facut testul la Micomi Bucuresti. Daca o sa am nevoie de recomandare o sa spun. Mersi mult.

#8 2010-07-13 11:50:05

daenarys
Vizitator

buna alegere a laboratorului,irisica smile

#9 2010-07-14 17:02:23

d_e_e_a
Hero member
Inregistrat: 2010-01-15

In ianuarie am fost la medic, am descoperit ca am un chist si mi-a dat Ac. De cateva zile in timpul contactului sexual si nu numai,  timp de 2-3 secunde ma inteapa ovarul drept. E posibil sa nu fi trecut acel chist sau sa fi aparut altul in timp ce iau Ac?

Alege un ideal cat mai inalt si nu te opri dupa ce l-ai realizat!

#10 2010-08-06 21:12:43

irisica
New member

Buna seara!

Revin cu problema mea cu Papanicolaul. Am primit reyultatul la cel de-al doilea si este la fel ca primul Respectiv, cei de la Micomi au spus asa:

Calitatea frotiului este satisfacatoare pentru interpretare.
Se constata prezenta unor gramezi de celule epiteliale parabazale, cu nucleul marit de volum si cromatica activa
CONCLUZIE:
Frotiu actual cu celule scuamoase atipice, fara a se putea exclude prezenta unei leziuni scuamoase intraepiteliale de grad inalt ( ASC-H)
Recomandam examinare colposcopica

Nelamurirea mea este urmatoarea: eu credeam ca cele doua examene citologice releva cu CERTITUDINE prezenta unei leziuni, care se va putea vedea la colposcopie (pa care o s-o fac marti) si asupra careia se poate interveni, cu biopsie anatomopatologica, cu tot ce trebuie. Dar, cititnd buletinul de analiza, pot sa cred ca in urma acestei examinari se poate constata ca leziunea nu exista??? Ca sunt prezente doar aceste gramezi de celule epiteliale parabazale..., care urmeaza sa fie tratate cumva????

Va rog mult sa-mi raspunde-ti, daca se poate!!!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.