homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nelamurire: bolile cu transmitere sexuala???-2

#20 2006-12-05 23:07:00

Sammy
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-10-24

Re: nelamurire: bolile cu transmitere sexuala???

ok, camy, pricipit acum ce ai vrut sa spui. eu insa cred ca doctorii ar trebui sa se bucure ca oamenii actioneaza preventiv (parca sunt de la politie lol

"The supreme happiness in life is the conviction that we are loved - loved for ourselves, or rather, loved in spite ourselves'. Victor Hugo

#21 2006-12-06 10:27:23

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

CAMY_666, dermatologul nu are de ce sa fie surprins....explicatia acestei cerinte e una foarte logica si, atita timp cit platesti, iti poti face ce teste vrei tu

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#22 2006-12-06 11:11:53

Sammy
Sr. member

sifilisul si gonococul au simptome, nu? dupa cat timp se manifesta?

"The supreme happiness in life is the conviction that we are loved - loved for ourselves, or rather, loved in spite ourselves'. Victor Hugo

#23 2006-12-06 11:15:27

andrutza
Vizitator

pt trichomonas, in cazul barbatilor ce teste sunt necesare pt a vedea daca ai asa ceva sau nu? prietenul meu a observat cam din mai asa ca i-au aparut niste bubitze mici pe gland nu f multe, a fost la medic, chiar la 2 si unul dintre ei i-a spus ca este o ciuperca ori de la maini murdare, ori a contactat-o de la ceva, iar celalalt i-a spus ca este hormonal. eu prin iunie am avut trichomonas si ma gandesc sa nu aiba si el. e posibil ca de la trichomonas sa aiba acele bubite?

Ultima oara a fost editat de andrutza (2006-12-06 11:24:59)

#24 2006-12-06 11:41:00

Sammy
Sr. member

din cate am inteles eu tricomonas e asimptomatic...

Publicitate

loading...

#25 2006-12-06 12:02:29

Al Pacino
Administrator

Nu, bubitele nu sunt de la trichomonas. Daca atunci cind te-ai tratat tu, s-a tratat si el, nu are trichomonas(si oricum, daca ar avea, ai avea si tu din nou)

#26 2006-12-06 15:08:18

andrutza
Vizitator

am inteles, el totusi vrea sa meraga din nou la medic si vrea sa-si faca ceva mai concludent, ce trebuie facut, analiza la secretie, sau ce anume?

#27 2006-12-06 15:26:07

Al Pacino
Administrator

analiza secretiei uretrale

#28 2007-03-27 14:58:18

auricy
Full member
Inregistrat: 2006-08-16

eram si eu interesata de acest subiect deoarece i-am propus noului meu prieten sa ne facem analize.intrebarea mea este cat dureaza pana avem rezultatul analizelor de sange?stiam ca pt testul hiv e nevoie de o perioada mai lunga de timp.
Cam cat costa aceste analize dk nu donam sange?si inca ceva, este neaparat nevoie de o trimitere d la medicul de familie sau ne putem face la orice cabinet medical si precizam ce anume dorim...astept rasp voastre.ms

Ultima oara a fost editat de auricy (2007-03-27 14:59:53)

#29 2007-03-27 15:35:07

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

dureaza cateva zile...depinde unde mergeti...pt testul hiv nu styu sincer...costurile iar depind de locatie si oras...iar de trimiterea de la medicul de familie nu e nevoie numai dak fiind student sau elev vrei sa ti faci analizele gratuit sau cu reducere...

Ultima oara a fost editat de crys_ty_na (2007-03-27 15:35:34)

happy with him...inlove with him...puss

#30 2010-08-23 20:11:04

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

orangina123 a scris:

Am avut o relatie cu un barbat care, inaintea mea, a fost cu o femeie de care zicea el ca e mai experimentata (stiti vorba aceea, "cand te culci cu cineva, te culci cu tot trecutul lui" - brrr) si cu ea nu folosise prezervativ ci anticonceptionale.
Eu, fiind mica si fraierica, si la inceputul vietii sexuale (la 19 ani atunci), nu mi-am dat seama ca nu e bine ca el n-avea intotdeauna grija sa fiu lubrifiata. Si intr-un moment din ala "uscat", prezervativul s-a rupt si el a ejaculat in mine, noi dandu-ne seama ca se rupsese abia la final. Macar daca faceam spalatura vaginala poate era ceva constructiv pe moment (in ce priveste eventuale boli pe viitor), dar nu mi-a venit ideea asta, rezumandu-ma doar la a-mi cumpara Postinor-2, ca sa nu raman insarcinata macar.
Dupa vreo doua saptamani de la incident o roseatza si o mancarime m-am trimis la medic unde mi-a zis ca am gardnerella. Am mai facut niste teste recomandate de dr. si mi-au iesit si ureaplasma urealyticum, mycoplasma hominis, streptococ grup B. Si-a facut si el analize atunci - s-a speriat si el -, lui i-a iesit in plus si Chlamydia (mie nu).
Acuma imi este groaza de ce boli asimptomatice as fi putut sa mai iau..........Tricomoniaza sau ureaplasma, micoplasme etc., pana si sifilisul se trateaza... Imi e frica sa nu fi luat (asta acum 4 ani): HIV sau vreo tulpina periculoasa de HPV. Eu sunt si putin paranoica si, in plus, in caz de asa ceva - Doamne fereste - nici nu ai ce sa faci sa le vindeci.
Deocamdata fac doar analizele obisnuite, o sa urmaresc Papanicolaul (cand mi l-am facut era clasa II; mi-a zis d-na doctor sa stau linistita ca un frotiu clasa I au doar fetitele virgine si femeile dupa menopauza).
Intrebarea mea este: din moment ce nu am avut relatii repetate neprotejate, ci doar am avut parte de acel incident o singura data (care regret ca s-a intamplat... eu m-am protejat, dar daca si asa a esuat protectia...), s-ar diminua sansele contactarii unei boli periculoase?

Nu te protejeaza faptul ca a fost doar 1 data din pacate. Sunt fete care au fost infectate cu HIV dintr-un singur contact, cum la fel de bine sunt femei care au un partener cu hepatita B de ani intregi si nu au capatat infectia sau au facut o forma asimptomatica. E un fel de ruleta ruseasca.

Tulpina periculoasa de HPV puteai sa o iei si cu prezervativ de exemplu. deci nu iti fa procese de constiinta. e un lucru perfect prevenibil, complicatiile sunt usor de tratat daca se descopera la timp. Deci de aici nu sunt griji.

Sunt griji si ar trebui sa iti faci testul hiv, ag hbs pentru hepatita b si vdrl pentru sifilis. Asta nu inseamna ca eu cred ca e cazul de asa ceva, inseamna ca eu cred ca daca exista o sansa minima sa ai vreuna din bolile astea ar trebui sa stii. Nu esti paranoica, esti realista, dar trebuie sa iti faci analizele ca sa stii sigur cum stai.

Cred ca e foarte matur din partea ta ca ti-ai pus problema asta, e important acum sa iti aduni curajul si sa mergi/eventual mergeti amandoi sa faceti aceste analize.

Succes si astept vesti.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.