homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

INTERPRETARE PAPANICOLAU

#1 2010-08-20 12:03:31

mellyse83
Membru
Inregistrat: 2010-08-20

INTERPRETARE PAPANICOLAU

buna.sunt noua pe forum.am si eu nevoie de parerile voastre pana ajung la medic.am fost la ginecologie acum 6 luni.doamna doctora mi-a zis ca am vegetatii(HPV), m-a trimis la dermatologie si sa-mi fac un papanicolau. acele vegetatii unele mi le-a cauterizat , pt altele mi-a dat condilyne.am luat si canesten ovule, poligynax, imunosoprine 2 cutii.dupa 6 luni mi-au recidivat .am primit si rezultatele de la testul papanicolau.nu stiu sa le interpretez.o sa va scriu ce scrie p el:
Examen citologoc  Babes-Papanicolau -Scorul Bethesda 2001
valoarea diagnosticata a frotiului :
satisfacator pt evaluare hjarta
celule endocervicale :prezente:x
BILANT GENERAL

1. Negativ pt leziuni  intraepiteliale sau malignitate hjarta
    in limite normale hjarta
    modificari  celulare asociate cu :inflamatia :         iradierea DIU reactive/reparatie

atrofice         hormonale

2. Modificari ale  celuleor  epiteliale :
   - celule epiteliale  atipice de semnificatie  nedeterminata ASC-US:
   - care nu pot  exclude o leziune de grad inalt ASC-H:
   - leziune intraepiteliala scuamoasa de grad redus  L-SIL     cu modificari citopatologice  date de HPV( koilocitoza)
    - leziune  intraepiteliala scuamoasa de  grad inalt H-SIL
    - carcinom  in situ  CIS  carcinom microinvaziv              carcinom invaziz
3. Modificari  ale celulelor glandulare :
   - celule endometriale  benigne la femei >40 ani
   - celule  glandulare  atipice AGC               de semnificatie AGUS
  - adenocarcinom : endocervical in situ AIS    endometrial    extrauterin    de cauza necunoscuta
MICROORGANISME : Tricomonas vaginalis      Candida   albicans   Actinomicete
            Gardnerela     chlamidii     Leptotrix   HSV     CMV   Altele..............

RECOMANDARI

O noua prelevare :             Examen  bacteriologic
De urmarit evolutia :citologic la interval de :1 an .Biopsie urgenta :
DESCRIERE CITOLOGICA:
Superficiale  eozinofile  si bazofile in raport egal , intermediate neplicaturate , mucus moderat
DIAGNOSTIC CITOPATOLOGIC :FROTIU NORMAL

asta a fst tot ce scrie p test.  este ok?
as vrea sa repet testul , ca au trecut 6 luni . nu scap de acele papiloame nici cum , tot imi apar asa micute, ce ma sfatuiti sa fac?????

multumesc mult.

#2 2010-08-20 14:24:13

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: INTERPRETARE PAPANICOLAU

ii las link doctoressei

#3 2010-08-25 09:48:14

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: INTERPRETARE PAPANICOLAU

ca sa se poata interpreta testul ala ar trebui sa stim si daca au fost puse bife pe undeva sau nu....deci cel mai bine cu hirtia in mina...
sfatul meu e sa mergi inapoi la dermatolog pentru a primi tratament pentru condiloamele acelea
si da, repeta testul Papanicolau daca au trecut 6 luni de la ultimul, insa cind ai rezultatul mergi cu el in mina la un medic sa il citeasca

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.