homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

GENOTIPARE HPV

#1 2010-09-13 18:33:27

cichitutza
Membru
Inregistrat: 2010-09-13

GENOTIPARE HPV

Doctoressa, te rog frumos spune/mi si mie daca testul de genotipare HPV trebuie repetat dupa 3 ani, daca pot aparea modificari de tipologie virus de la un an la altul.

Eu am fost diagnosticata cu condilomatoza acum 3 ani, am facut tratament pt a scapa de condiloame, am facut genotiparea hpv si pe rezultat scria:
  HPV risc inalt = absent
  HPV risc scazut = absent

Altceva nimic.

Se poate sa se mai fi modificat ceva de atunci si pana acum (ma refer la tulpinile acelea de virus care pot fi cancerigene)? Mentionez ca am acelasi parterner sexual de atunci.

Acum o luna am facut test Papanicolau si mi-a iesit tip II inflamator, candida prezenta.

Te rog, sfatuieste/ma ce sa fac. Multumesc.

#2 2010-09-15 17:24:52

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: GENOTIPARE HPV

Parerea mea e merita repetata genotiparea
eu o singura nelamurire am: cum de ai avut tu condiloame cu HPV absent?
sa nu cumva sa fi fost moluscum contagiosum atunci sau, daca chiar au fost condiloame, sa nu cumva sa fie testul HPV relativ gresit(condiloamele sunt date de tulpini low risk de HPV si tratamentul ce vizeaza indepartarea condiloamelor nu te scapa de virus)...
Testul Papanicolau nu ne da nici o informatie despre prezenta virusului, poate doar sa ne orienteze.

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.