Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici- 9-4
Pagini: 1 2 3 4 5 6 … 158
Subiect inchis
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici- 9
loredana, sa-ti traiasca si sa creasca mare si sanatos!!
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
lore sa creasca mare puiul!
- LaviG
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-08-13
Mamica fericita de bebe Raul Mihai din 8.11.2010
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- n_loredana2008
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-07-20
multumesc frumos fetele....poi...hai sa-i uram lui pass la casa de piatra...copii frumosi sanatosi si frumosi...si ce sa mai zis...decat sa ne aduca si noua o felie de tort.
Iannis-04.05.2011 Dominic- dpn 31.12.2017 Daca vreodata ma vei intreba ce am simtit in momentul in care ai venit pe lume, nu am sa iti pot spune, pentru ca sentimentul e unic si nu se poate descrie in cuvinte! Pentru ca tu, copilul meu, esti cel mai mare dintre toti si toate!!
- passenger
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-16
'Seara!!!
Va scriu si eu in calitate de donsoara pt ultima data .... Da, maine ma cunun, e oficial. O sa fiu CUCOANA, doamna. Offff, bine mai era la 16 ani
coco, LA MULTI ANI si tot ce iti doresti! te pup de o mie de ori, sa fiti sanatosi tu si cei dragi tie si sa ai parte de tot binele din lume!!!!!!!!!!!
o berica pt tine?
va pup pe toate si mi-e dor de voi!!!!! ma duc sa dorm, la ora 6 si 20 A.M. ajunge ambarcatiunea cu .....socrii aa, am uitat sa va zic, azi am crezut ca nasc... a fost cam nasolica dar a trecut... nu ma bateti, de 2 zile nu am stat nici macar 10 minute sa ma odihnesc. azi noapte mi-a fost cumplit de rau, simteam asa o presiune in bazin si col,,, brrr... dar acum sunt fresh din nou, ca peste 5 ore sa o iau de la capat. abia astept ziua de LUNI, sa se termine mai repede toata nebunia.
Noapte buna, gagici!
da, kata, maineeeee...
loredana, felicitari pt puiul mic! sa fiti sanatosi si sarcina usoara mai departe!
( atat am citit din urma.. )
Ultima oara a fost editat de passenger (2010-09-18 00:44:15)
- stefany
- Sr. member
- Inregistrat: 2007-07-22
Din 9.12.2010 viata mea s-a schimbat
- cocof
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-09-22
- NafNaf
- Sr. member
- De la: Iasi
- Inregistrat: 2009-02-24
M&M=S
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
- cocof
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-09-22
Felicitari Blue !!!! Dupa cum v-am promis, am transcris din caiet cateva din recom. dr. la prima vizita (acum 5 ani - s-o mai fi schimbat ceva...nu stiu inca)
Cateva recomandari - prima luna de viata :
1. Alimentatia: San cat vrea ea (el) la cerere in prima luna de viata apoi ar fi bines a aibe un program la cca. 2ore30?, 3 ore ziua , iar noaptea doar daca vrea. Cantitatea de lapte /24ore = 200ml/kg corp/24 ore impartita la numarul de mese . Curba ponderala ? trebuie sa o cantariti saptamanal in aceeasi zi si in aceleasi conditii. Trebuie sa creasca cu >= 200g / saptamana in primele 4 luni si mai putin, cca. 100-150 g / sapt. dupa aceea. -ceai ? Baby-Drink ?este ceai instant ? 1 plic la 100ml apafiarta si racita la o temperature optima de baut; Ii dati doar daca nu vrea lapte, este agitata si nu se linisteste nicicum.
2. Profilaxia rahitismului - din a 14-a zi de viata si pana la varsta de 18 luni ii dati Vigantol cate 3 pic/zi (mai crestem cantit. dupa varsta de 6 luni) ? (schimbati sticluta de VIGANTOL la 2 sapt. de la deschidere!!!) - calciu sirop Pharco 5 ml X 2/zi ? 10 zile pe luna - 3. Profilaxia colicilor abdominale - alimentatie corespunzatoare ? sa manance bine (se pot face colici si de foame) - sa ragaie dupa fiecare supt daca se poate - sa aiba totusi o pauza de 1h- 1h30? macar intre doua supturi de lapte - numai daca are colici (este agitate, este balonata la burtica, isi freaca piciorusele) ii puteti da ceai, o tineti in brate sau chiar o lati langa voi in pat. - Poate o ajuta - Bonisanul (5 pic X 3/zi in prima luna apoi 10 pic X 3/zi) pana la varsta de 6 luni ? este un produs din plante cu rol in digestie, eliminarea gazelor si tonic digestive - Debridat sau Sab Simplex ? 15 pic x 3/zi daca este foarte balonata, are burtica foarte mflata si este agitate, regurgiteaza fregvant, isi freaca piciorusele, se constipa
4. Toaleta zilnica A tegumentelor prin baie zilnica generala, iar fata si ochii trebuie curatate si dimineata ori cu ser fiziologic ori cu apa fiarta si racita (compresele cu care vor fi curatati ochii nu se vor folosi de la un ochi la celalalt, se schimba) - nasul trebuie curatat daca are respiratie defectuasa ca si cum ar avea secretii cu betisoare si vata inmuiate in ser fiziologic sau cu spray nasala cu apa de mare Marimer ? 1 puf de 2-3 ori in fiecare nara. - urechile le curatati doar dupa baie, sterse bine cu prosopul , iar in canalul auditiv cu betisor special cu opritor. - gurita ? badihonaj bucal cu glicerina 3-4 /zi ? cand se poate - buricul ? pana cand ii cade , il stergeti cu comprese sterile inmuiate in alcool alb 70? in jur de 3 ori pe zi si dupa ce cade, in locul respectiv stergeti tot cu comprese sterile inmuiate in alcool alb 70? apoi puneti Baneocin pudra tot de 3 ori pe zi pana se vindeca. - gimnastica si masaj ? masaj general 1/zi si la picioruse de 4-5 ori /zi
5. Temperatura in camera Constant sa fie 24-25?C iar la baie 28-30 ?C - camera trebuie aerisita de cate 3ori/zi si musai dupa baie Afara, la pimbare iesim de la varsta de 10 zile ? 2 saptmani in prima zi 15 minute, a doua zi 15 min X 2ori/zi, a treia zi 20 min. X 2ori /zi s.a.m.d. pana ajungeti sa iesiti 2-4 ore /zi. Vremea trebuie sa fie stabile , din 1 oct ? 30 aprilie iesti in timpul pranzului (in intervalul 11 ?> 16-17), iar din 1 mai pana in 30 septembrie , iesiti dimineata si dupamiaza , spre seara. Temperatura corpului este de 37 ? 37,4? - daca creste > 37,5? vorbim de circumstante (tel.) ? se poate lua Eferalgan 2ml X 2ori/zi
LE oups - am aruncat o privire in mare si e plin de greseli textul - remediez dupa ce ma intorc de la piata
Ultima oara a fost editat de cocof (2010-09-18 10:46:25)
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
neața gagici
pass, cred că ești ?n focuri acum, te așteptăm cu vești bune despre mersul evenimentelor și menajează-l pe sebi c?t poți. casă de piatră și numai de bine s-auzim de la voi x
loredana, felicitări pt fasolică, la mai mare!
Lavi, te așteptăm din nou l?ngă noi
stefany, nici o emoție p?nă acum, dar mai e timp. de miercuri mă internează și poate c?t stau prin spital, să rumeg problema, mă iau și emoțiile
nu știu dacă voi mai putea intra pe forum miercuri și joi, sper să-mi iau iar laptopul, dar ?n caz că nu am cum, vă anunță LadyPink ce fac sau Chrys, care ?n ziua c?nd nasc e chiar de serviciu și cu siguranță va face primele poze, ?n momentul 0 (sper să poată )
blue, felicitări, sunteți mari de acum!
coco, mulțumim pt informații, eu cu siguranță mi le copiez ?n calculator, să le am pt că sunt f utile
Ultima oara a fost editat de anabella_n (2010-09-18 10:37:17)
- mirik
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-12-17
Cea mai fericita mamica!!! Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010
- aliy
- Hero member
- Inregistrat: 2009-11-11
Mamica de Eric Andrei
- anabella_n
- Hero member
aliy, să nu naști!!! nu suni mai bine doctorul să vezi de ce oare? ai făcut efort? te-ai supărat?
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
- aliy
- Hero member
- Inregistrat: 2009-11-11
anabella_n a scris:aliy, să nu naști!!! nu suni mai bine doctorul să vezi de ce oare? ai făcut efort? te-ai supărat?
chiar n-am facut... ieri toata ziua, ca si azi, am stat numai in pat. mai stau un pic.
aaa si nici nu m-am suparat.
Ultima oara a fost editat de aliy (2010-09-18 11:28:01)
Mamica de Eric Andrei
- anabella_n
- Hero member
și pe mine mă doare rău de tot la ?ntors, gărgă! de asta noaptea nici nu mă mai ?ntorc, dorm ?n aceeași poziție de c?teva săptăm?ni bune
aliy, un pup să treacă
Subiect inchis
Pagini: 1 2 3 4 5 6 … 158
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|