homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionale dupa operatie de chist ovarian?

#1 2009-11-07 16:51:20

iarina3
Membru
Inregistrat: 2009-11-07

anticonceptionale dupa operatie de chist ovarian?

Buna ziua, as avea o intrebare pentru doctoressa pentru ca sunt foarte nelamurita tot citind tot felul de articole si pareri.
In mai am fost operata de un chist ovarian de 7 cm, in urma operatiei mi s-a elimintat si ovarul si de atunci a inceput grija mea ca nu voi mai putea ramane insarcinata.
Dupa operatie totul a decurs normal, spun eu, ciclul menstrual regulat, ca si inainte, nici o diferenta de nici un fel, nici o dereglare, atat doar ca am "racit" (anexita) si am urmat tratament pentru asta, ocazie cu care la ecograf s-a vazut ca ovarul ramas este in stare buna, fara nici un chist sau altceva (el nici nu avusese chist, era sanatos si asa a si ramas). Problema e ca am fost la alt doctor decat cel care m-a operat si acesta a ramas uimit ca dupa operatie nu mi-au fost prescrise anticonceptionale. Mi-a spus ca e absolut necesar sa fi luat 6 luni, pt ca ovarul ramas sa ia o pauza si sa nu aiba probleme pe urma, asa incat mi-a prescris numaidecat Yasmine, chiar daca au trecut 5 luni de la operatie deja.
Acum eu nu stiu ce sa fac, medicul care m-a operat nu mi-a prescris anticonceptionale(l-am intrebat anume si a spus ca nu e necesar atunci),iar acest de al doilea doctor a spus ca e numaidecat. Eu nu am folosit niciodata anticonceptionale (am incercat o perioada acum cativa ani, dar mi-a fost foarte rau). Stiu ca s-ar putea sa nu-mi fie rau si de la Yasmine, dar nu asta e problema, ci daca ovarul ramas e bine, are rost sa stric tot echilibrul hormonal cu pastile? Nu tocmai din cauza dezechilibrului hormonal se produc chisturi si lucruri din astea? As vrea sa fac cum e mai bine, avand in vedere ca am ramas cu un singur ovar. pe de alta parte eu imi doresc un copil cat mai repede, am inteles ca trebuie sa astept un an dupa operatie, deja a trecut jumatate de perioada . Eu stiam ca in timpul sarcinii ovarele oricum nu functioneaza(adica nu se produce ovulatia), deci ovarul meu "s-ar odihni" atunci, destul de curand , are rost acum sa iau anticonceptionale ? Chiar sunt ele atat de necesare dupa o astfel de operatie? Nu stiu ce sa cred, avand in vedere ca doi doctori au pareri total diferite.
Multumesc mult pentru rabdarea de a citi atat de mult si pentu un eventual raspuns.

#2 2009-12-28 17:10:22

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

Re: anticonceptionale dupa operatie de chist ovarian?

cam intarziat raspunsul....nu stiu ce ai facut pan la urma...dar dupa parerea mea nu mai trebuia sa iei. mai ales daca vrei si un copil.

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#3 2010-02-26 22:28:50

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

As vrea sa te intreb daca ai suferit modificari hormonale dupa extirparea ovarului. Cum te simti acum fata de "inainte"? S-ar putea sa ma operez si eu si vreau sa stiu.

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#4 2010-09-18 19:24:16

andreeaaa
New member
Inregistrat: 2010-09-18

buna.si mie mi-au gasit acum 2 luni un chist pe ovarul stang de 5 cm.acum 3 zile am fost operata,dar nu mi-au scos ovarul...acum imi doresc sa fac un bebe

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.