homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Bolile psihice si sarcina

#1 2010-09-22 10:58:24

valyro
Full member
De la: Tulcea
Inregistrat: 2009-10-16

bolile psihice si sarcina

buna.bolile psihice sunt o problema din ce in ce mai des intalnita in timpul nostru,unii se nasc cu ele,altii le dobandesc pe parcurs.ce parere aveti,cineva cu astfel de probleme ar trebui sa conceapa?din ce stiti,se pot transmite la copii daca membri familiei au?de ex stiu un caz in care mama ei are schizofrenie si isi doreste un bebe.eu am un unchi in familie cu aceeasi boala,si imi doresc copii.ce parere aveti?

http://www.fertilityfriend.com/home/valyro83 bebe Alexandru Gabriel din 8 nov 2013

#2 2010-09-22 11:20:13

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: bolile psihice si sarcina

valyro a scris:

buna.bolile psihice sunt o problema din ce in ce mai des intalnita in timpul nostru,unii se nasc cu ele,altii le dobandesc pe parcurs.ce parere aveti,cineva cu astfel de probleme ar trebui sa conceapa?din ce stiti,se pot transmite la copii daca membri familiei au?de ex stiu un caz in care mama ei are schizofrenie si isi doreste un bebe.eu am un unchi in familie cu aceeasi boala,si imi doresc copii.ce parere aveti?

exista o anumita influenta a factorilor acestora in aparitia bolii. daca ne gandim la schizofrenie, exista un risc de dezvoltare a diferitelor probleme, dar nu neaparat schizofrenie, ci si alte tulburari minore in cazul in care exista zestrea genetica. nimeni nu poate cuantifica acest risc...pe de alta parte nu putem spune inca despre o boala psihica, nici macar despre schizofrenie, ca e genetica si se dezvolta intr-un anumit moment. eu as zice ca are o influenta genetica si intr-un anumit context sau mediu sau influenta poate fi precipitata.

parerile sunt impartite, dar eu nu cred ca faptul ca aveti un unchi cu aceasta boala ar trebui sa va opreasca de la a procrea...cu siguranta aveti intre rude si pe cineva care are probleme cu inima sau ati avut pe cineva cu vreo forma de cancer. e o statistica, din pacate uneori nu iese cum ne-am dori, dar nu cred ca trebuie sa nu va bucurati de statutul de mama pentru asta.

#3 2010-09-22 11:21:03

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Nu e o regula sa se transmita, insa persoanele cu antecedente in familie au risc mai amre de a dezvolta aceasta boala.

Fericita mamica de Aida Maria!

#4 2010-09-22 14:58:36

valyro
Full member
De la: Tulcea
Inregistrat: 2009-10-16

multumesc.ma voi documenta mai mult.

http://www.fertilityfriend.com/home/valyro83 bebe Alexandru Gabriel din 8 nov 2013

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.