homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare analize - exsudat lingual.. posibil candidoza?

#1 2010-09-24 18:10:22

buttterfly
New member
Inregistrat: 2007-03-15

interpretare analize - exsudat lingual.. posibil candidoza?

mi-am facut de curand niste analize printre care si exsudat lingual si m-am speriat un pic de rezultat:

CULTURA FUNGI - PREZENT CANDIDA SPP, RARE COLONII

SENSIBIL:
AMFOTERICINA B
CLOTRIMAZOL
ECONAZOL
FLUCONAZOL
KETOCONAZOL
MYCONAZOL
NYSTATIN

asta inseamna ca am candidoza?.. sad am mai cautat pe net dar nu am gasit mare lucru... as fi putut sa iau de la prietenul meu sau sa ia el de la mine? am avut contact sexual neprotejat, si oral si normal, ultimul cu mai putin de 12 ore inainte de analize. ar fi putut sa influenteze si asta? nu avem niciunul probleme de genul.. sau cel putin nu se manifesta. doar eu cu imunitatea scazuta (si iau vitamine).. nici nu stiu daca sa-i spun sau nu. sau ce sad si la doctor nu am cum sa ajung mai devreme de o saptamana pentru ca acum sunt plecata din oras si nu mai am rabdare grater

#2 2010-09-24 18:28:01

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: interpretare analize - exsudat lingual.. posibil candidoza?

da, ai o candidoza bucala. nu te speria asa, mergi la medic peste o saptamana si vei primi atunci tratament conform antifungigramei smile
ar fi bine sa faca si prietenul tau un exudat.

#3 2010-09-24 18:49:21

buttterfly
New member

merci.. o sa-i spun si lui.
inca o chestie.. avand in vedere ca am facut si sex oral, ar putea sa insemne ca sunt probleme si.. acolo jos? cesafac macar sa stiu sa ma programez si la ginecolog :-<

#4 2010-09-24 19:01:38

gargarita
Moderator

posibil sa existe si o candidoza vaginala. dar vezi ca tratamentul pentru candidoza bucala poate influenta analizele. asa ca, ori faci examen de secretie vaginala inainte sa incepi tratamentul, ori la minim o saptamana dupa ce il termini.

#5 2010-09-24 19:23:23

buttterfly
New member

am inteles. multumesc mult!

Ultima oara a fost editat de buttterfly (2010-09-24 19:23:36)

Publicitate

loading...

#6 2010-09-24 19:26:08

gargarita
Moderator

cu placere smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.