homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce inseamna sa fii optimista si sa crezi ca te poti vindeca!

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » ce inseamna sa fii optimista si sa crezi ca te poti vindeca!

#1 2010-09-21 22:01:07

marilenaant
Membru
Inregistrat: 2009-12-06

ce inseamna sa fii optimista si sa crezi ca te poti vindeca!

Buna tuturor,

revin la voi (doar in scris, ca de citit va citesc mereu) dupa aproape un an..acum un an postam disperata "leziune scuamoasa intraepiteliala cu grad scazut de risc L-SIL"(analiza recoltata in orasul natal si trimisa la Micomi in Buc) si va explicam prin ce trec...si am plans, si am citit, si am inteles ca pot dezvolta un cancer...etc..am fost "varza" initial, ce sa mai!..dupa aproape un an(luna asta) am repetat Pap-ul si secretia (la care aparuse candida in trecut ) si rezultatul testului Babes- Papanicolaou este acum "celule scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata ASC-US. Sunt din provincie dar in ultimul timp m-am urcat frumusel in masinuta mea si m-am prezentat in Bucuresti la control: prima data in oct anul trecut la Elias si dr Mateescu(despre care ar trebui sa stiti ca trateaza cancerul in stare grava si nu e chiar un "dragut" in felul in care se poarta cu pacientele - dar e bun si asta compenseaza) mi-a zis sa ma potolesc cu rana mea pe col, sa o las asa si sa revin la control peste 6 luni, apoi in aprilie mi-a zis sa refac testul in sept pt ca in majoritatea cazurilor analiza isi revine la normal..sunt tanara si trebuie sa imi intaresc sistemul imunitar..colul e curat si sa nu ma sperii..mi-a dat doar tratament pentru candida. L-am ascultat si nu am facut cauterizarea care mi s-a propus in  orasul natal..am facut o cura cu Cervucid, am evitat ob-urile cat am putut si tampoanele zilnice (mai putin in co) si am inceput in urma cu 4 luni un tratament homeopat(tot la o dna dr din Bucuresti). Acum am mers singura sa repet analiza la Micomi; nu am ajuns inca la dl Mateescu si nici sa fac colposcopia recomandata sau testul HPV in urma acestui test,vin in octombrie, insa  Candida e absenta la testul de secretie,iar din cate am citit, clar ASC-US e mai putin grav decat L-SIL, corect? deci??? s-a remis..cat de cat..si as vrea  sa stiu daca se poate si parerea Doctoressei...atat..daca e mai putin grav...Sunt constienta de ce trebuie sa fac in continuare, dar vreau sa va spun tuturor doar atat: cereti si a doua parere si nu luati decizia cea mai drastica..asteptati si pastrati-va optimismul, dar mai ales intariti-va sistemul imunitar..si am uitat sa va spun :am trecut si printr-o intrerupere de sarcina in februari...cred ca vindecarea tine si de atitudinea nostra si de felul in care privim boala...fiti optimiste fetelor! si...mergeti si la al doilea medic!!! mai ales daca sunteti din provincie.
Va pup pe toate !

#2 2010-09-25 11:11:15

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: ce inseamna sa fii optimista si sa crezi ca te poti vindeca!

sunt foarte de acord cu tine: atitudinea pozitiva conteaza mult si e important sa ai si a doua parere, adesea.
si eu cred ca nu e cazul sa te repezi la cele mai drastice si mai rele concluzii si interventii.
In rest eu zic sa faci colposcopia si sa eviti in continuare ob-urile si ca pare ca esti pe drumul cel bun

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » ce inseamna sa fii optimista si sa crezi ca te poti vindeca!

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.