homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chiuretajul biopsic

#1 2010-09-16 19:59:34

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

Chiuretajul biopsic

Deschid acest subiect pentru ca nu am gasit suficiente informatii pe forum.
As vrea sa aflu experientele altor fete. Eu am facut azi un chiuretaj hemostatic si biopsic. Luam de trei luni orgametril, la sfatul unui alt medic, pe care l-am consultat din exces de zel, anul trecut, si care s-a aratat ingrijorat ca iau anticonceptionale si mi-a recomandat orgametril. De doua saptamani am avut o hemoragie - cred ca era o menstruatie care a venit in cele din urma, peste pastile, in conditiile in care si uitasem sa iau o pastila la timp. Azi mi-a facut acest chiuretaj, eu sunt marcata. Nu a fost dureros, am dormit. Ma simt deprimata. Am intrerupt orgametrilul doar de doua zile si imi e teama ca imi va veni din nou menstruatia, in ciuda chiuretajului.

Medicul a spus ca totul arata bine, ca nu am nimic, ca sunt dereglata, si ca momentan nu mai imi prescrie nimic. Rezultatul biopsiei peste 10 zile. Nu am avut niciodata o depresie, acum insa cred ca am.

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-16 20:01:33)

#2 2010-09-18 12:56:22

Marlyn
Full member

Re: Chiuretajul biopsic

Da, mestruatia a venit,  cum ma asteptam, la exact trei zile de la intreruperea orgametrilului.

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-18 12:56:40)

#3 2010-09-27 13:14:41

Marlyn
Full member

Am fost dupa rezultat, dar medicul era intr-o cezariana.

Asa ca nu stiu ce inseamna:

fragmente de endometru cu glande hipotrofice incluse intr-un corion deciduiform - aspecte histologice de persistenta de corp galben.

#4 2010-09-27 16:36:12

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

las link doctoressei

#5 2010-09-27 16:46:12

Marlyn
Full member

gargarita a scris:

las link doctoressei

Am vorbit cu medicul, si mi-a spus ca nu am nimic, modificarile sunt de la progesteronul in excces.
Daca cineva vrea sa ia orgametril continuu, sper sa citeasca si ce am patit eu.

Publicitate

loading...

#6 2010-09-27 23:21:15

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

Nu stiu daca te ajuta, dar iti povestesc: si mama a fost in situatia ta. Diferenta ar fi ca ea a repetat experienta chiuretajului de vreo 3 ori. Lua in acest timp orgametril si degeaba. Era epuizata psihic si ii era frica de momentul in care trebuia sa ii vina menstuatia. Efectiv nu i se mai oprea, decat prin chiuretaj...
Solutia gasita a fost un sterilet cu eliberare de hormoni (poate nu este cea mai corecta denumire). Am inteles ca efectul este ca cel al anticonceptionalelor, dar mai putin nociv (varsta si alte boli pe care le are/avea mama au fost luate in calcul).

#7 2010-09-28 00:10:54

Marlyn
Full member

Lavinia_tia a scris:

Nu stiu daca te ajuta, dar iti povestesc: si mama a fost in situatia ta. Diferenta ar fi ca ea a repetat experienta chiuretajului de vreo 3 ori. Lua in acest timp orgametril si degeaba. Era epuizata psihic si ii era frica de momentul in care trebuia sa ii vina menstuatia. Efectiv nu i se mai oprea, decat prin chiuretaj...
Solutia gasita a fost un sterilet cu eliberare de hormoni (poate nu este cea mai corecta denumire). Am inteles ca efectul este ca cel al anticonceptionalelor, dar mai putin nociv (varsta si alte boli pe care le are/avea mama au fost luate in calcul).

La mine hemoragia a fost sub orgametril, si aspectul de la biopsie se datoreaza, se pare, excesului de progesteron.

#8 2010-09-29 19:06:59

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Marlyn a scris:

gargarita a scris:

las link doctoressei

Am vorbit cu medicul, si mi-a spus ca nu am nimic, modificarile sunt de la progesteronul in excces.

Imi pare rau ca ai avut asa o experienta neplacuta.
Asta e unul din potivele pentru care tot insist eu cel mai nimerit e sa mergeti la planning pentru probleme legate de contraceptie(acolo sigur nu o sa va indoape nimeni cu progesteron aiurea)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#9 2010-09-29 19:11:15

Marlyn
Full member

doctoressa a scris:

Marlyn a scris:

gargarita a scris:

las link doctoressei

Imi pare rau ca ai avut asa o experienta neplacuta.
Asta e unul din potivele pentru care tot insist eu cel mai nimerit e sa mergeti la planning pentru probleme legate de contraceptie(acolo sigur nu o sa va indoape nimeni cu progesteron aiurea)

Iti multumesc, sincer. M-am invatat minte!
Ma bucur ca nu am absolut nimic, si sper ca fata de pe forum, care doreste sa ia orgametril ca si contraceptiv, sa citeasca experienta mea!

Avand in vedere faptul ca mama a avut anul trecut cancer, care tot cu hemoragie a inceput, am stat ca pe jar.

Dar a fost doar lucru manual.

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-29 19:13:10)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.