homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce depisteaza un examen de secretie vaginala (la microscop)?

#1 2010-09-28 19:56:47

blegutica
New member
Inregistrat: 2010-09-28

ce depisteaza un examen de secretie vaginala (la microscop)?

Buna ziua si felicitari pentru acest nemaipomenit forum, e haios, deconectant si foarte, foarte instructiv in acelasi timp, va citesc de mult timp, acum insa trebuie sa va consult (sa va tastez lol ) in ce ma arde:

Partenerul ma inseala de vreo 6 luni, drept pt care am facut un examen de secretie vaginala (la microscop) si mi-a iesit gardnerella.

Doctorita ginecolog mi-a zis ca daca aveam chlamydia, gonoree, micoplasma/ureaplasma, ar fi iesit la aceasta analiza.
Este adevarat?

Un alt medic mi-a zis ca doar gonoreea iese
Pe care sa-l cred, caci trebuie sa-ncep tratamentul pt gardnerella?
astept nerabdatoare raspunsurile voastre

Ultima oara a fost editat de blegutica (2010-10-02 14:19:56)

#2 2010-09-28 20:03:38

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: ce depisteaza un examen de secretie vaginala (la microscop)?

gardnerella si gonococul se vad la microscop.
pentru chlamydia, michoplasma, ureaplasma trebuie sa faci testele specifice.

#3 2010-09-28 21:22:29

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

gargarita a scris:

gardnerella si gonococul se vad la microscop.
pentru chlamydia, michoplasma, ureaplasma trebuie sa faci testele specifice.

exact. plus de asta daca esti sigura ca intretine relatii sexuale neprotejate cu alta persoana, ar trebui sa faci si testul pentru sifilis, hepatita b, hiv. desi ar trebui sa lasi o perioada de 3 luni de la ultimul contact sexual neprotejat. si evident protejeaza-te macar de boli cu transmitere sexuala daca de alte suferinte nu ai fost protejata.

a, si trebuie sa faci culturi secretie vaginala cel mai bine, parerea mea.

succes.

#4 2010-09-29 10:57:58

blegutica
New member

Gargarita puss
multam mult, mult pentru promptitudine

Moksha puss
asteptam raspunsul tau
1. nici macar suspiciune nu apare?
2.Cultura, adica sa fac analiza de chlamydia, micoplasma/ureaplasma din secretie si nu din sange? zi-mi mai exact numele analizei, please

multam mult de incurajari
Iar tu sa ai o cariera stralucita si de succes hjarta

#5 2010-09-29 15:40:17

moksha
Hero member

blegutica a scris:

Gargarita puss
multam mult, mult pentru promptitudine

Moksha puss
asteptam raspunsul tau
1. nici macar suspiciune nu apare?
2.Cultura, adica sa fac analiza de chlamydia, micoplasma/ureaplasma din secretie si nu din sange? zi-mi mai exact numele analizei, please

multam mult de incurajari
Iar tu sa ai o cariera stralucita si de succes hjarta

1. apare suspiciunea prin inflamatia generata si celularitate, dar nici un germene nu poate fi identificat fara cultura. gardnerella e normal sa fie acolo, important e in ce cantitate si pentru siguranta eu as recomanda cultura secretie vaginala, asa se cheama. e o analiza care pe langa identificarea exacta a germenului iti contorizeaza exact daca e vorba de ceva patologic sau fiziologic, sper ca m-am facut inteleasa. altfel mycoplasma si ureaplasma nu le-as recomanda in absenta simptomelor, nu e cazul. pentru chlamydia trebuie sa faci o analiza speciala tip elisa de la nivelul colului uterin. pe ea as recomanda-o, caci poate face probleme daca nu e tratata la timp.

2. am raspuns deja la punctul 1, daca tot te incurci iti mai zic inca o data. cultura secretie vaginala si chlamydia separat. desigur nu e cazul sa intri in vreun conflict cu doamna ginecolog, dar iti spun sigur ca nu se vad anumite infectii la microscopul simplu, printre care mycoplasma, ureaplasma si chlamydia.

3. imi mentin parerea, fa si analizele de sange pentru hiv, hep b si sifilis la o perioada de 3 luni de la ultimul contact neprotejat cu partenerul tau. vdrul pentru sifilis poti si mai devreme. si te rog fa sex protejat daca stii ca esti inselata. nu am sa incep o discutie despre de ce continui cu situatia asta, pentru ca doar tu stii ce e bine pentru tine si ce e cazul sa faci sau nu.

iti multumesc pentru urari, sunt in niste dileme mari in legatura cu cariera, dar sper sa am succes pana la urma cu ce voi alege sa fac.

sanatate.

Publicitate

loading...

#6 2010-09-30 21:42:11

blegutica
New member

m-ai convins, draga Moksha, multam muuuuult de generosul raspuns hjarta hjarta

maine imi fac "Examen secretie vaginala, vulvara - examen bacteriologic (cultura ? antibiograma) -40 lei, in asta iese si gonoreea??

mai este un "Examen secretie vaginala, vulvara - examen micologic (cultura ? antibiograma), asta nu-l fac , caci costa alti 40 lei si nu stiu ce iese la el;
e bine???

apoi voi incepe tratamentul pt gardnerella...

Ultima oara a fost editat de blegutica (2010-10-02 14:21:04)

#7 2010-10-01 01:40:18

moksha
Hero member

blegutica a scris:

m-ai convins, draga Moksha, multam muuuuult de generosul raspuns hjarta hjarta

maine imi fac "Examen secretie vaginala, vulvara - examen bacteriologic (cultura ? antibiograma) -40 lei, in asta iese si gonoreea??

mai este un "Examen secretie vaginala, vulvara - examen micologic (cultura ? antibiograma), asta nu-l fac , caci costa alti 40 lei si nu stiu ce iese la el;
e bine???

apoi voi incepe tratamentul pt gardenella...

e bine. la examenul micologic iese candida, dar aparea si la examenul microscopic.
succes.

#8 2010-10-01 12:19:14

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

si daca tot cauti sa te tratezi si sa-ti aperi sanatatea, eu zic sa-ti aperi si inima...

#9 2010-10-02 14:16:48

blegutica
New member

Sa traiesti, draga Moksha,
sa-ti traiasca familia lol
aveam maaare nevoie de un raspuns in timp util.
Dumnezeu sa te calauzeasca pe drumul cel mai bun!
Daca nu vei practica medicina, va fi o pierdere pt societate, caci se vede ca deja ai vocatie si te implici...
daaar, conteaza doar ce-i mai bine pt tine, esti datoare fata de tine, fata de parintii care te-au crescut, fata de viitorii tai copii!

Deealexx, multumesc,
insa acum ma preocupa intai sanatatea, bunul cel mai de pret.
Trebuie sa depistez ce a cules din preumblari.
Si fii sigura ca isi ia pedeapsa, si eu totodata lol
Nu-i baiat rau, mi-a fost foaarte fidel ani de zile, dar ei sunt programati genetic sa insele, inca din stadiul de embrion rotfl, dovada cazul meu...si dupa ani intervine plictiseala,  nevoia de nou...
Concluzia: cand stim ca ne-a inselat, e bine sa facem analizele specifice o data pe an, am o cunostinta ce a facut cancer de col din cauza unui sot curvar

Ultima oara a fost editat de blegutica (2010-10-02 14:18:22)

#10 2010-10-02 14:35:48

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

moksha a scris:

ar trebui sa faci si testul pentru sifilis, hepatita b, hiv

- hepatita B este fooaarte raspandita si e bine sa o depistezi in primele 6 luni dupa momentul infectarii pentru ca, daca virusul sta 6 luni in organism, infectia devine cronica; moksha a scris ca analiza trebuie facuta la 3 luni de la ultimul contact neprotejat sau de la ultima expunere.
- HIV are o incidentza de 0,03% in Romania, dar tot ramane cel mai periculos virus; analiza se face dupa 6 luni de la ultimul contact sau dupa 3 luni - mai nou - (din cate am inteles), in functie de clinica.
- sifilisul uneori poate da forme asimptomatice, deci se poate sa il contactezi si sa nu iti dai seama - la fel ca in cazul tuturor bolilor venerice tratabile (cu exceptia virusurilor hpv si herpes, care raman latente in corp), care sunt mult mai putin periculoase, fatza de hiv, hepatitele B, C si sifilis.
Testul de microscopie+cultura din secretia vaginala este unul de rutina si nu evidentiaza aceste infectii mai grave ce se pot lua de pe urma unui contact sexual neprotejat.

Alta infectie - foarte frecventa, dar doar in unele cazuri cu potential malign - este cea cu HPV, de aceea e necesar sa faci testul Papanicolau o data la 6 luni sau o data pe an (in functie de expunere, recomandarea medicului, varsta etc.)
Boli venerice, tratabile, des raspandite printre tineri, dar nu mortale: analiza de chlamydia (din sange sau secretie) e necesara pentru ca boala poate da infertilitate si dureri cronice de abdomen; cultura pentru ureaplasma+mycoplasma e necesara inainte sa concepi un copil, ori daca ai dureri de abdomen sau uretra. Gonoreea, trichomonas, infectiile micotice si cu diversi germeni (Gram-variabil, Gram-negativ si oricare Gram-pozitiv in afara de "bacili Gram-pozitiv" care-s ok) ies la examenul microscopic, iar stabilirea exacta a infectiei cu germeni (sau/si a infectiei micotice, in unele cazuri) se face prin examen(e) de cultura.
Cam atat.  goodluck si sanatate.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2014-09-18 13:57:19)

#11 2010-10-07 11:25:41

blegutica
New member

Orangina123, multumesc mult pt sfaturi.
M-ai convins cu hepatita B si cele 6 luni, le voi face si pe celelate, mai putin mycoplasma/ureaplasma, cum zici,caci nu ma dau banii afara din casa. puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.