homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Utrogestan intarziere menstra

#1 2010-10-10 09:09:09

clarisse
New member
Inregistrat: 2009-05-23

utrogestan intarziere menstra

buna, luna aceasta am facut stimulare cu clomifen (zilele 5-9), iar la 2 zile de la pozitivarea testului de ovulatie (ziua 17) am inceput sa pun cate un ovul utrogsetan pe seara, timp de 14 zile. am terminat administrarea celor 14 ovule  miercuri seara, iar azi e duminica dimineata si inca nu sunt semne de menstruatie. am facut 2 teste de sarcina, la o saptamana si la 2 saptamani de la ovulatie, dar nimic, negative.
cele 2 medicamente pe care le-am luat pot intarzia asa mult ciclul? stiu ca faza luteala e de fix 14 zile, la mine au trecut deja 18 zile.
sa fi calculat gresit ovulatia? la mine testele de ovulatie nu au gresit pana acum.
ms!

Ultima oara a fost editat de clarisse (2010-10-10 09:09:36)

#2 2010-10-10 12:29:19

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: utrogestan intarziere menstra

fa un test de sarcina. daca e negativ, mai asteapta cateva zile.
utrogestanul poate lungi perioada luteala daca este administrat 14 zile.

#3 2010-10-10 12:42:16

clarisse
New member

dr mea nici macar nu m-a avertizat ca s/ar putea intampla asta... sa intarzie ciclul...
nu mi-a scris nici macar concentratia, abia la farmacie am aflat ca utrogestan e de doua concentratii... am luat-o pe cea mai slaba...
dr mea nici macar reteta nu mi-a scris, mi-a scris pe spatele unui buletin de echo:
"utrogestan o capsula la 2 zile dupa pozitivarea testului de ovulatie".
si noroc ca am intrebat-o, "deci o singura capsula in acea zi, nu?" si ea zice> "nu, timp de 14 zile". deci nu m-a informat deloc deloc.
tot aceasta dna dr si mi-a dat si clomifen 3 luni consecutiv, iar pe site-ul dr Tutunaru am citit ca nu se face tratament mai lung de 2 luni consecutiv ptr ca e pericol de deteriorare iremediabila a endometrului...
apoi tot ea imi spune ca am endometru de tip B... dar nu imi explica ce inseamna asta, iar pe net nu am gasit nimic, mi-a zis doar ca se ramane insracinata mai greu...
iar la monitorizari nu m-a chemat niciodata dupa ovulatie, sa vada daca foliculul s.a spart... a constatat doar ca a crescut pana la nu stiu cati mm si gata, nu m-a mai chemat, deci eu nici nu stiu daca ovulez sau nu...
ar trebui sa schimb medicul? sunt in ceata si nu stiu ce se intampla cu mine...
macar sa imi vina mai repede, ca sa stiu ca a inceput un ciclu nou, cu o noua sansa...

Ultima oara a fost editat de clarisse (2010-10-10 12:46:17)

#4 2010-10-10 13:00:50

gargarita
Moderator

trebuie facuta echografie si dupa, ca sa se vada daca s-a rupt foliculul sau trebuie ajutat sa o faca. uneori se formeaza chisturi urate, deci neaparat echografie. deasemeni, trebuie masurat endometrul, pentru ca intr-adevar, ca reactie la clomifen poate sa creasca insuficient si atunci degeaba se repeta stimularea si luna viitoare. si tot de maxim 3 luni consecutive stiam ca este safe stimularea dar are sens doar daca se face monitorizare pentru a se vedea eficienta ei; altfel risti sa o faci degeaba.

dar de ce ai ajuns sa faci stimulare, nu ovulai natural?

iar cu utrogestanul mi se pare cam ciudat luat o data la 2 zile, si e si cam mica concentratia... inclin sa cred ca nu de la el iti intarzie. ori nu ai ovulat ori ai ceva ochisori prin burtica. ia fa tu un test  goodluck

#5 2010-10-10 13:07:29

clarisse
New member

buna si ms mult ca vb cu mine... sunt f suparata.
am scris eu gresit, nu am luat utrogestan o data la doua zile, ci zilnic timp de 14 zile.
dr mi-a spus sa incep administrarea dupa 2 zile dupa pozitivarea testului de ovulatie... si sa continuu timp de 14 zile. am luat 1 sg capsula vaginal seara, de 100 mg.
nu stiu de ce dr nu m-a chemat niciodata dupa... sa vada daca foliculul s-a rupt.  la ultima echo foliculul avea 22 de mm iar endometrul 8 mm si mi-a spus ca e ok si sa nu mai vin.
am facut stimulare ptr ca ovulam tarziu cam in ziua 25 si foliculul era cam mic, cel putin asa am inteles eu. dr mea nu prea vb cu mine, zice ca e suficient sa stie ea si ca ea stie ce face.   
am facut test de sarcina la o saptamana si la 2 de la presupusa conceptie si nu a iesit nimic, m-am uitat in lumina poate poate ceva sters acolo, dar nu... nimic. ma gandesc serios sa apelez la alt dr...

Publicitate

loading...

#6 2010-10-10 13:44:05

gargarita
Moderator

pare ok foliculul de 22mm si endometru de 8. dar nu avem garantia ca foliculul s-a rupt si ca s-a eliberat ovulul.
incearca sa mergi la o echografie undeva, la o clinica; asta daca esti sigura ca nu esti insarcinata. dar eu as mai face un test totusi.
un ginecolog bun, care sa fie priceput pe probleme de fertilitate, poate fi greu de gasit. asa ca nu ezita sa mai mergi si la altii, pana gasesti medicul de care sa fii pe deplin multumita, si din punct de vedere profesional si din punct de vedere al comunicarii cu pacientul, ca vad ca e si aici o problema la medicul tau actual.

#7 2010-10-10 13:46:33

clarisse
New member

multumesc, asa voi face.

#8 2010-10-10 14:00:29

gargarita
Moderator

succes si multa sanatate  goodluck

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.