homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ovar dureros?

#1 2010-10-19 19:41:01

Ada2010
Membru
Inregistrat: 2010-10-19

Ovar dureros?

Buna seara,
V-as ruga, stimata Dna Doctor, sa-mi dati un sfat. De ani de zile simt ceea ce eu ziceam ca sunt dureri de ovare. Intre timp am invatat ca ovarele nu dor. Prima data cand durerea in dreapta a fost foarte indensa si de foarte lunga durata, saptamani, la spital m-au operat de apendicita, in 2003. Apoi mi-au zic ca n-aveam apendicita, ci ovar micropolichistic. Am vizitat apoi un medic ginecolog care mi-a spus ca chirurgul a exagerat si ca aspectul ovarului era normal. Aceste dureri revin din cand in cand. Acum au revenit prin iulie-august si sunt tot mai intense. Am facut o ecografie abdominala si rezultatul a fost ca totul este in regula. Analiza sange si urina: totul in regula. Am fost iar la ginecolog, si desi sunt virgina, m-a consultat si mi-a spus ca totul este in regula si ca ginecologic n-am nimic. Cand am insistat si am spus ca durerea este foarte intensa, uneori aproape de nesuportat mi-a recomdat diclofenac supozitoare si flamexin. Durerea este foarte intensa in dreapta, uneori si in stanga, dar infinit mai usoara in stanga. Nici nu stiu ce sa fac si sunt cam ingrijorata. Este firesc ca ovarul sa doara atat de rau? Am incercat sa urmaresc sa vad daca are vreao legatura cu ovulatia, si desi as zice ca are, nu pare sa aiba mereu, doare si inainte si dupa ciclu. Ciclul este cu cheaguri si cam inchis la culoare. Dar nedureros, rareori doare, dar nu atat incat sa ma oblige sa iau calmante.Asta inseamna ceva? Este regulat, aciza luna de luna, iar durata este intre 25 si 28 de zile. Am 32 de ani, 1,63 si vreo 49 de kg. Stare de sanatate excelenta, cu aceasta exceptie. Si ar mai fi ceva: chisturi si fibroadenoame in ambii sani. Depistati acum vreau an. O data la 6 luni fac cate o sonoelastrografie. Pentru trei luni primavara trecuta am luat niste picaturi si am avut un unguent cu nu stiu ce hormoni, dar nu mi s-a parut ca a dat roade. Apoi in iunie medicul a zis sa nu mai iau tratament si sa revin dupa 6 luni la ecografie. Uneori nu ma dor deloc, dar alteori dor foarte tare amandoi. Poate fi vreo legatura intre cele doua tipuri de probelem?
Pe scurt: medicii spun ca nu am nimic, iar eu simt aceasta durere insistenta, nesuferita, creatoare de disconfort, fizic si psihic. Ce parere aveti? Ce sfat imi dati?
Ada

#2 2010-10-19 22:53:58

hestia
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-19

Re: Ovar dureros?

un medic endocrinolog te-a vazut? (asta apropo de problemele cu sanii)...
pe de alta parte, ca sa vezi ecografic foarte bine cum arata ambele ovare, ar trebui sa faci o eco transvaginala, caci este mult mai fidela fata de cea transabdominala. insa daca esti virgina, nu se poate.
pe de alta parte, ti-as putea sugera sa faci CT, pet-CT sau RMN cu substanta de constrast , dar pe langa ca sunt destul de costisitoare medicii nu recomanda de rutina. ceea ce ai tu se numeste sindrom algic abdominal de cauza neprecizata. mergand la extrem cu investigatiile, poti face laparoscopie exploratorie, mai precis mers intr-o sectie de chirurgie, si suferind o interventie ce implica: adormire+ patruns in amdomenul tau cu o camera printr-o mica gaura si vazut ce e acolo.
totusi, cred ca cel mai bine in momentul de fata ar trebui sa tevada si un endocrinolog.
multa sanatate!

Omul nu se naşte pentru a fi fericit. Omul îşi cumpără fericirea şi o cumpără numai cu preţul suferinţei. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...                                                                                                                 (F. Dostoievski) 

#3 2010-10-20 09:52:25

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

durerea in partea dreapta apare luna de luna? daca nu, n-ar putea fi o anexita recurenta? dau si eu cu presupusul... porti pantaloni cu talie joasa + tanga in toi de iarna? adica: sunt conditii sa racesti des in acea zona?
durerea de sani e oarecum fireasca, avand acele formatiuni. cat timp apare doar in anumite faze ale ciclului si este suportabila, ma gandesc ca nu ai ce sa-i faci. mai ales ca unguentul si picaturile nu ti-au fost de folos.
sfatul cu endocrinologul e bun. niste dozari hormonale in perioada in care durerile sunt pronuntate, ar arata daca este vorba de o concentratie ft mare de hormoni.

#4 2010-10-20 10:19:50

ioana_elena
New member
Inregistrat: 2010-01-25

Buna..As dori si eu un sfat..De vreo doua luni tot am dureri in timpul contactului sexual..Durerea e situata in partea de jos in dreptul ovarelor..De vreo doua saptamani sunt si foarte balonata..Am facut un test de sarcina si a iesit negativ..Ciclul mi-a venit la timp in fiecare luna..Acum doua luni mi-a venit de doua ori- o data la inceputul lunii si o data la finalul ei..Luna trecuta a curs putin dar a fost cu dureri..Ce ma sfatuiti? Ce credeti ca pot avea?  cesafac  supa

#5 2010-10-20 10:21:35

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

probabil o anexita, dar ca sa stii sigur mergi la medic si fa macar o echografie

Publicitate

loading...

#6 2010-10-20 10:26:58

ioana_elena
New member
Inregistrat: 2010-01-25

merci mult..nu pot sa-ti spun cat de panicata sunt..ma gandeam la ce-i mai rau.. kram

#7 2010-10-20 10:32:43

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

acum eu nu pot sa-ti spun sigur, evident ca trebuie sa mergi oricum la medic

#8 2010-10-20 14:34:10

Ada2010
Membru
Inregistrat: 2010-10-19

Multumesc foarte mult de raspunsuri si sfaturi. O sa tin cont de ele! Multa sanatate tuturor.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.