homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am nevoie de Dvs,va rog !!

#1 2010-10-15 15:56:36

Danutzza.r
New member
Inregistrat: 2010-10-15

Am nevoie de Dvs,va rog !!

sad Nu stiu ce sa fac. Imi este pur si simplu teama. In urma cu ceva saptamani,mai exact pe 4 septembrie,am fost nevoita sa recurg la o intrerupere de sarcina. Totul a decurs normal,fara dureri in timpul extractiei,deoarece mi s a aplicat o anestezie totala. Nu mi s a prescris niciun medicament niciun anti.imflamator.Imediat dupa am avut sangerari timp de aproape doua saptamani. Imi este frica de cabinetele medicale,de doctori in general,de accea nu am apelat din nou la un ginecolog. Dar mi se intampla ceva si ma inspaimanta. Am citit pe forum si pe alte site-uri ca normal dupa un chiuretaj,ciclul menstrual trebuie sa vina in decurs de 30 de zile...iar mie nu mi-a venit,au trecut 40 de zile si nici urma de menstruatie. Este posibil sa mi se fi dereglat o data cu chiuretajul??? nu stiu ce sa fac...si sunt foarte speriata,va rog sa ma ajutati. A,si am uitat sa mentionez ca am ciclul neregulat...multumesc anticipat ....sad

kram

#2 2010-10-15 16:01:34

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: Am nevoie de Dvs,va rog !!

Danutzza.r a scris:

sad Nu stiu ce sa fac. Imi este pur si simplu teama. In urma cu ceva saptamani,mai exact pe 4 septembrie,am fost nevoita sa recurg la o intrerupere de sarcina. Totul a decurs normal,fara dureri in timpul extractiei,deoarece mi s a aplicat o anestezie totala. Nu mi s a prescris niciun medicament niciun anti.imflamator.Imediat dupa am avut sangerari timp de aproape doua saptamani. Imi este frica de cabinetele medicale,de doctori in general,de accea nu am apelat din nou la un ginecolog. Dar mi se intampla ceva si ma inspaimanta. Am citit pe forum si pe alte site-uri ca normal dupa un chiuretaj,ciclul menstrual trebuie sa vina in decurs de 30 de zile...iar mie nu mi-a venit,au trecut 40 de zile si nici urma de menstruatie. Este posibil sa mi se fi dereglat o data cu chiuretajul??? nu stiu ce sa fac...si sunt foarte speriata,va rog sa ma ajutati. A,si am uitat sa mentionez ca am ciclul neregulat...multumesc anticipat ....sad

kram

Imi pare rau ca ai trecut printr-o experienta atat de neplacuta. Nici mie nu prea imi place sa merg la medic, dar in unele cazuri trebuie sa o faci. Sunt destul de uimita ca nu ti s-a recomandat un consult de control...Dar in legatura cu problema ta, e normal sa existe intarzieri pana la 40 de zile, chiar mai mult, e absolut firesc. Sper insa ca intre timp nu ai mai avut contact sexual neprotejat sau la risc. Altfel nu ai de ce sa iti faci griji, o sa apara menstruatia, dar trebuie sa ai rabdare. Oricum un consult ginecologic ar fi binevenit cred eu.

Sanatate.

#3 2010-10-15 16:29:42

Danutzza.r
New member

Tocmai din acest motiv imi fac griji pentru ca mi s a spus , ?trei saptamani dupa interventia ginecologica nu trebuie sa ai contact sexual?,iar dupa trei saptamani ,am avut contacte sexuale regulate cu iubitul
meu. Insa am vazut pe unele site-uri unde apar tot felul de intrebari,gen : ?dupa cat timp ai voie sa faci sex dupa avort? la care medicii ginecologi raspund ca contactele sexuale sunt permise si din prima zi dupa chiuretaj,consecintele fiind unele uneori grave,altele mai putin grave. Si am citit pe mai multe site-uri,une parerile se bateau cap in cap,si ma bagau in ceata....insa aici se pare ca poti purta o discutie,unde ai parte si de un sfat. multumesc frumos  kram

#4 2010-10-15 16:35:27

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

pai si contactele astea regulate au fost protejate sau nu?

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#5 2010-10-15 16:42:56

moksha
Hero member

Danutzza.r a scris:

Tocmai din acest motiv imi fac griji pentru ca mi s a spus , ?trei saptamani dupa interventia ginecologica nu trebuie sa ai contact sexual?,iar dupa trei saptamani ,am avut contacte sexuale regulate cu iubitul
meu. Insa am vazut pe unele site-uri unde apar tot felul de intrebari,gen : ?dupa cat timp ai voie sa faci sex dupa avort? la care medicii ginecologi raspund ca contactele sexuale sunt permise si din prima zi dupa chiuretaj,consecintele fiind unele uneori grave,altele mai putin grave. Si am citit pe mai multe site-uri,une parerile se bateau cap in cap,si ma bagau in ceata....insa aici se pare ca poti purta o discutie,unde ai parte si de un sfat. multumesc frumos  kram

tu trebuia sa ai incredere in ce ti-a zis TIE  medicul TAU care cunoaste cazul TAU, nu sa citesti pe internet. nici nu era nevoie sa porti o discutie, trebuia sa urmezi sfatul clar al medicului care te-a vazut.

aici se pot da sfaturi si se pot purta discutii, dar ceea ce faci nu e bine pentru tine. nimeni vreodata nu o sa iti puna un diagnostic pe un site.

daca tu ai facut sex inainte de acele 3 saptamani e responsabilitatea ta dar te-as sfatui cu drag sa mergi sa te vada un medic. daca a fost dupa teoretic e ok. daca a fost neprotejat, ai o problema. asta e tot. daca ai facut sex dupa o perioada normala de vindecare (desi poti sa iti dai si tu seama ca 3 saptamani e foarte relativ in contextul in care tu ai sangerat 2 saptamani,dar ma rog), daca a fost protejat, nu ai nici o grija, decat sa mergi la un consult de rutina post-avort.

stiu ca tehnica a ajuns departe, dar nu exista consulturi pe internet. incep sa cred ca avalansa asta de informatie face mai mult rau.. TREBUIE sa mergi sa te vada un medic, indiferent ca apare sau nu menstruatia. temeri de genul imi e frica de ginecologi sunt pentru copii, nu pentru adulti care fac sex,ok? fa-ti curaj si mergi, e bine pentru tine.

sanatate si succes.

Publicitate

loading...

#6 2010-10-15 17:19:01

Danutzza.r
New member

ok va multumesc mult. Da contactele sexuale au fost dupa cele trei saptamani,si au fost neprotejate....

#7 2010-10-15 17:33:44

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

signof10 no comment.

mergi degraba la doctor pt un control.

#8 2010-10-15 17:36:27

Danutzza.r
New member

Asa de grav poate sa fie ?? grater Adevarat ca am fost inconstienta ....

#9 2010-10-15 17:38:09

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Fara suparare, tu ce ai crezut cand ai facut sex neprotejat dupa ce tocmai ai trecut prin asa ceva ?  neutral sansele de sarcina sunt foarte mari, daca ai tot avut contacte neprotejata in toata perioada asta nici nu stiu cand ai putea face un test...

#10 2010-10-15 17:54:37

moksha
Hero member

Danutzza.r a scris:

Asa de grav poate sa fie ?? grater Adevarat ca am fost inconstienta ....

offf...off..off.

in cazul asta fa un test de sarcina la 3 saptamani de la ultimul contact neprotejat. si mergi la doctor.

TE ROG SI INSIST PROTEJEAZA-TE.

ps. te intreb doar de curiozitate, cati ani ai? incearca sa te informezi mai bine, sau nu stiu, discuta cu mama ta sau foloseste internetul cum ai facut deja si cauta pericole sex neprotejat sau cum sa faci sex protejat sau cum apare o sarcina..numarul 2 cauta transmitere hiv, transmitere hepatita b. te rog frumos fa asta. pentru tine.

succes.

#11 2010-10-15 23:54:09

Danutzza.r
New member

Am 21 de ani,si sunt constienta de toate bolile cu transmitere sexuala, dar nu cred ca ar fi asta problema, pentru ca eu locuiesc cu iubitul meu,suntem impreuna de 5 ani. Si faptul pentru care am recurs la avort a fost pentru ca nu suntem inca pregatiti .. Dar.. aveti dreptate nu m am informat corect,in legatura cu ce trebuie facut dupa avort... Am discutat si cu sora mea,care are 24 de ani,si ei i s a intamplat la fel ..si la fel i s a recomandat si ei,dupa 3 saptamani dupa avort...poate sa intretina relatii sexuale. dar n am stiut ca o data ce fatul a fost exclus,ar putea sa se formeze inapoi..   Este posibil ?

Ultima oara a fost editat de Danutzza.r (2010-10-15 23:58:32)

#12 2010-10-16 00:41:09

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Pai ti s-a mai spus ca da... se formeaza altul, nu inseamna ca daca ai facut avort esti protejata dupa aceea.
Si protejati-va! Avortul nu e un mijloc de contraceptie...trebuia sa inveti ceva din greseala surorii tale neutral

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#13 2010-10-16 00:57:32

moksha
Hero member

Danutzza.r a scris:

Am 21 de ani,si sunt constienta de toate bolile cu transmitere sexuala, dar nu cred ca ar fi asta problema, pentru ca eu locuiesc cu iubitul meu,suntem impreuna de 5 ani. Si faptul pentru care am recurs la avort a fost pentru ca nu suntem inca pregatiti .. Dar.. aveti dreptate nu m am informat corect,in legatura cu ce trebuie facut dupa avort... Am discutat si cu sora mea,care are 24 de ani,si ei i s a intamplat la fel ..si la fel i s a recomandat si ei,dupa 3 saptamani dupa avort...poate sa intretina relatii sexuale. dar n am stiut ca o data ce fatul a fost exclus,ar putea sa se formeze inapoi..   Este posibil ?

tu citesti ce ai scris? cum adica odata ce fatul a fost exclus sa se formeze inapoi? pai se formeaza inapoi daca faci sex neprotejat si sperma ajunge in contact cu un alt ovul. asa apar copiii.

nu, nu esti suficient informata. daca esti cu prietenul tau de 5 ani imi e egal, daca nu v-ati facut amandoi analizele si sunteti ok. toate analizele. in domeniul asta nu merge cu arata bine, e ok.

te rog si insist informeaza-te. e spre binele tau.

#14 2010-10-16 01:19:15

Danutzza.r
New member

A fost neprotejat in sensul ca nu am folosit nicio medota pentru protectie,dar sperma nu a ajuns in contact cu alt ovul...
Si cat despre analize..da le-am facut ultima data acum 6 luni ... sad

#15 2010-10-16 01:38:21

moksha
Hero member

Danutzza.r a scris:

A fost neprotejat in sensul ca nu am folosit nicio medota pentru protectie,dar sperma nu a ajuns in contact cu alt ovul...
Si cat despre analize..da le-am facut ultima data acum 6 luni ... sad

foarte bine, atunci nu trebuie sa iti faci probleme. daca ti le-ai facut pe toate. hiv, hepatita b, sifilis. macar.

in al doilea rand de unde stii ca sperma nu a ajuns in contact cu un alt ovul? nu ai de unde sa stii asta.

daca ai fi fost informata nu cred ca faceai sex neprotejat la 3 saptamani de la un avort. eu una nu pot sa inteleg asta, nu  judec neaparat, iti zic doar ca mi se pare foarte foarte greu de inteles. suntem in 2010, exista zeci de mijloace de contraceptie, avortul nu e printre ele. de asta iti zic sa te informezi mai bine. si sa mergi la medic. repet, oamenii adulti care pot sa faca sex si copii si avorturi TREBUIE sa fie educati si sa aiba grija de ei. sa mergi la ginecolog e un act de maturitate fata de tine. eu sunt acum plecata cu o bursa in spania si aici de exemplu daca nu mergi sa iti faci papul cand te cheama, incepi sa platesti. mult. asa ca te duci cand trebuie. poate ar fi bine sa faca asa ceva si la noi, dar ma indoiesc...

in ultimul rand problema e simpla. ai facut o prostioara pentru care ai ajuns sa faci un avort. nu ai invatat nimic din prostioara si ai facut inca una. care iti poate provocare probleme mai mici sau mai mari. sfatul  meu este sa mergi la medic. nu as exclude sarcina, nu as exclude nici o infectie, trebuie vazut. asa stau  lucrurile si ele nu o sa se rezolve daca scrii pe un forum sau nu, daca o sa cauti pe internet sau nu. raspunsul nu il gasesti in monitor.

succes.

#16 2010-10-16 15:36:28

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

stii, nu vreau sa te superi, dar exista o ordine a lucrurilor: intai afli cum se fac copiii si abia apoi faci sex wink e mai mult decat evident ca dupa ce faci un avort poti ramane din nou insarcinata, posibil chiar mai repede decat inainte wink
bine ca in Romania avortul e doar o alta metoda contraceptiva, nimic mai mult forgetit

supa

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#17 2010-10-23 20:35:05

Danutzza.r
New member

multumesc pentru ajutor. am facut un control, si medicul mi a spus ca e totul in regula,numai ca organismul a trecut printr-o modificare mai puternica,si de aceea intarzie. mi-a venit menstruatia,si este totul in regula. va pup. puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.