Tot despre candidoza :)
- vanilleeis
- Hero member
- Inregistrat: 2010-02-16
tot despre candidoza :)
Avand in vedere ca daca postez unde trebuie nu observa nimeni si nu`mi raspunde, am deschis un nou topic. *****
Ultima oara a fost editat de vanilleeis (2016-05-29 02:07:39)
If you take it personal, that's ok!
- persifona
- Vizitator
Re: tot despre candidoza :)
Da, incearca asa, poate trece cu ce ai luat data trecuta.
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
Moksha, profit ca esti aici sa iti pun si eu o intrebare... Cand am fost la un control ginecologic, dr mi-a spus ca am "vulvita acuta" dar nu mi-a dat niciun tratament; ma rog, imi mai daduse o veste proasta la controlul ala si am plecat asa zapacita. Dr de la dermato-venerice care m-a tratat de celalata problema mi-a recomandat o analiza de secretie si niste ovule (inainte de a vedea rezulatul de la secretie... culturile au iesit necrescute, iar cealalta analiza de secretie n-am facut-o inca). Cand o sa stiu ce am, pot sa iau ovulele alea? Mersi frumos
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
carmen_21 a scris:Moksha, profit ca esti aici sa iti pun si eu o intrebare... Cand am fost la un control ginecologic, dr mi-a spus ca am "vulvita acuta" dar nu mi-a dat niciun tratament; ma rog, imi mai daduse o veste proasta la controlul ala si am plecat asa zapacita. Dr de la dermato-venerice care m-a tratat de celalata problema mi-a recomandat o analiza de secretie si niste ovule (inainte de a vedea rezulatul de la secretie... culturile au iesit necrescute, iar cealalta analiza de secretie n-am facut-o inca). Cand o sa stiu ce am, pot sa iau ovulele alea? Mersi frumos
Imi e un pic greu sa inteleg cum s-au desfasurat evenimentele daca nu mentionezi si cealalta problema. Probabil vulvita acuta de care vorbesti a fost in contextul celeilalte probleme, daca problema cealalta s-a rezolvat, nu mai exista nici vulvita. Oricum ovulele nu erau pentru vulvita sigur, probabil era o inflamatie locala puternica.
Daca culturile au iesit necrescute, ce alta analiza ti-a ramas de facut?
Nu am prea inteles ce ai scris, scuza-ma, sunt departe de casa si de tara si am un miliard de lucruri de citit, deci e vina mea. Dar chiar nu am inteles.
Totusi, daca medicul tau a recomandat sa iei acele ovule stie foarte bine de ce a facut-o si ar trebui sa il asculti pe el. Eu descurajez auto-medicatia, daca ti-a recomandat un medic tratamentul dupa ce te-a vazut, atunci asa trebuie sa faci.
Sanatate.
- carmen_21
- Insomniac member
Scuza-ma, eu nu m-am exprimat clar Cealalta problema insemna niste condiloame... ginecologul m-a vazut, mi-a zis si de vulvita si m-a trimis la dermato-venerice. Acolo m-au tratat (ma rog, ma mai duc din cand in cand, daca mai apre vreo bubita din aia) si mi-au spus ca secretia nu arata prea bine (totusi eu mereu am avut secretia mai abundenta) si sa fac o analiza. Stiu ca in afara de culturi, mai exista o analiza pt secretie in care ti se spune gradul florei, daca ai candida... nu stiu daca sa o mai fac si pe asta Sapt asta o sa primesc si rezultatul la pap, banuiesc ca o sa ma mai lamureasca si testul asta Printre alte nelamuriri, nu inteleg nici ce a insemnat vulvita asta.
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
depre examenul microscopic al secretiei cred ca este vorba. vezi cand vine rezultatul la Pap daca nu contine si examenul de secretie. daca nu-l contine, il poti face. vulvita= inflamatie a vulvei.
- vanilleeis
- Hero member
- Inregistrat: 2010-02-16
ms de raspuns moksha... am sa astept sa treaca menstra si vad apoi ce fac..
ai putea sa editezi unde m`ai citat.. te rog?
Ultima oara a fost editat de vanilleeis (2010-10-24 14:09:38)
If you take it personal, that's ok!
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
am dat si eu milioane pe analize... oare nu se poate face gratuit macar secretia, pe langa Papanicolau, daca esti eleva/studenta? eu nici nu am incercat, pentru ca pe unde mi-am mai luat trimitere de consultatie gratuita ma astepta o sala plina de 50 de oameni inaintea mea si nu imi place sa astept.
Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-10-24 14:20:36)
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
carmen_21 a scris:Scuza-ma, eu nu m-am exprimat clar Cealalta problema insemna niste condiloame... ginecologul m-a vazut, mi-a zis si de vulvita si m-a trimis la dermato-venerice. Acolo m-au tratat (ma rog, ma mai duc din cand in cand, daca mai apre vreo bubita din aia) si mi-au spus ca secretia nu arata prea bine (totusi eu mereu am avut secretia mai abundenta) si sa fac o analiza. Stiu ca in afara de culturi, mai exista o analiza pt secretie in care ti se spune gradul florei, daca ai candida... nu stiu daca sa o mai fac si pe asta Sapt asta o sa primesc si rezultatul la pap, banuiesc ca o sa ma mai lamureasca si testul asta Printre alte nelamuriri, nu inteleg nici ce a insemnat vulvita asta.
analiza mai completa decat cultura nu exista. daca ti-a facut si cultura pentru fungi, chiar nu mai ai nici o grija. deci parerea mea este ca esti in regula.
vulvita asta a insemnat cum ti-am zis deja, o inflamatie locala. generata de nu stim ce exact, probabil de condiloame.
deci in concluzie, daca culturile au iesit ok, nu ai nici o infectie bacteriana sau fungica (daca se mentioneaza si faptul ca s-au cautat fungi). condiloamele le urmaresti. vulvita fara nici un fel de simptome nu are de ce sa te ingrijoreze.
@orangina: se poate face gratuit cu trimitere, depinde de locul unde mergi. cel mai bine e sa mergi la inceputul lunii, au un plafon in contractul cu casa de asigurari si atunci cand se depaseste evident nu mai onoreaza trimiterile cu gratuitate. evident, daca nu cheltuiesti bani, cheltuiesti timp, pentru ca practic nimic nu e gratis pe lumea asta daca nu iti place sa astepti, dai bani..
multa lume, nu zic ca e cazul tau, da multi bani si pe analize inutile, pe care crede/a citit/a auzit/stie ca are nevoie sa le faca..si evident ca exista persoane care o sa profite de pe urma acesor comportamente. de unde eu sustin ca orice analiza trebuie recomandata. asa ca eu as alege asteptatul in locul tau, dar asta evident depinde de tine. stiu ca la marie stopes parca aveau preturi mai ok pentru eleve/studente, daca esti in bucuresti, dar nu mai sunt la curent. mai ales ca e momentul sa ma laud si eu undeva, foarte offtopic, am reusit sa plec in sfarsit din tara......
gata, inchei aici. sunt singura si nu am cu cine sa vorbesc promit sa nu se mai repete si sa raman la subiect.
sanatate amandurora.
Ultima oara a fost editat de moksha (2010-10-24 14:30:00)
- carmen_21
- Insomniac member
moksha a scris:dar nu mai sunt la curent. mai ales ca e momentul sa ma laud si eu undeva, foarte offtopic, am reusit sa plec in sfarsit din tara......
gata, inchei aici. sunt singura si nu am cu cine sa vorbesc promit sa nu se mai repete si sa raman la subiect.
sanatate amandurora.
Felicitari inca o data Si mersi pt raspuns... rezultatul suna "culturi necrescute in 48 de ore", deci nu stiu daca cuprinde si fungi desi exista o analiza mai scumpa, iar eu am cerut simpla, pt ca n-aveam asa multi bani. In fine...eu credeam ca vulvita aia e ceva periculos, habar n-aveam... acum ma rog sa iasa bine pap-ul si apoi vad eu ce fac.
Eu sunt multumita de doctorii din spitalele noastre, am fost mereu tratata frumos, fara sa dau milioane in stanga si in dreapta. Ai un pic de asteptat daca nu te trezesti devreme, dar na Mi-as fi facut si analizele de secretie si pap-ul la stat, dar de cat sa iau trimitere de la medicul de familie pt astea, mai bine ma lipsesc.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|