homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anomalii cromozomiale :(-2

#20 2010-10-25 23:54:48

h_a
New member
Inregistrat: 2010-10-10

Re: Anomalii cromozomiale :(

Maaamaaa miaaa,parca -s scrise in chineza analizele alea ce trebuie facute  nustiu
Mai ales ca nu locuiesc in Romania si nu stiu sa le traduc in germana , imi va fi greu,habar nu am unde sa ma indrept.
Voi cauta un doctor roman sau doar voi incerca sa le traduc si vad ce fac .

Fetelor,faceti treaba buna pe forum, bravo voua cool
Multumesc din nou

#21 2010-10-26 01:10:26

Sânzyana23
New member
Inregistrat: 2010-10-20

H_a, nu disperare acuma! Ramai ?nsărcinată ca nu-i nici o problema. In a 14a sau a16a sapt de sarcina faci amniocenteza, care ?ți spune dacă fatul are totul in regula si se va naște sănătos din toate punctele de vedere. Io ?ți zic din experiența, am rămas ?nsărcinată la 30 de ani iar prin a 7a sau a8a sapt e sarcina am avut un pic e hemoragie, de a trebuit sa stau la pat o săptăm?na ?ntreaga. Doctoru ginecolog l-am schimbat in perioada aia pt ca mi se părea cam ciufut si tot asa fără chef de explicatii prea multe. Iar in săptăm?na a14 sau a16a am făcut amniocenteza, chiar dacă nu eram trecută de v?rsta de 35de ani, dar si mie tot asa mi-era teama de bolile astea genetice. Si odată ce afli rezultatul, dacă doamne fereste ar fi ceva, ai timp sa te hotaresti dacă sa opresti sarcina sau nu. Deci nu e chiar disperata situația, nu?

#22 2010-10-26 10:11:54

smart lady
Addicted member
Inregistrat: 2009-10-21

h_a a scris:

Cred ca e prea tarziu sa aflu care a fost motivul pierderii sarcinii ,nu mai am cum din pacate  supa

Poti sa  faci analizele alea si acum ca nu-i tarziu. Cel putin mutatiile alea DACA le ai , apar indiferent daca esti graviduta sau nu. Nu te speria, exista tratament pt orice, important e sa stii cu ce lupti. Si insista neaparat sa le faci , sa eviti ca pe viitor sa se mai intample asa ceva.

Da' destept e nenea dr ala daca a facut el echo si ti-a zis cati cromozomi avea bebe  forgetit . Deci nu se intampla numai pe la noi asta  spranceana

Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +

#23 2010-10-26 10:45:33

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

x_ynna a scris:

Subscriu la ce a spus garga...in plus as merge la un genetician pentru un cariotip...mult succes!

zau daca eu inteleg....
cariotipul asta e destul de costisitor si zau ca nu ne ajuta prea tare....fatul poate foarte bine sa fie defect din punct de vedere genetic chiar daca ambii parinti sunt perfect ok...
sa nu ne grabim sa blamam omul ala care a facut ecografia caci nu stim exact ce a vazut(poate ca fatul avea o malformatie tipica deficientei cromozomiale respective si avind experienta clinica a putut face afirmatia...
faptul ca noi nu stim anumite lucruri sau ca nu le intelegem nu inseamna deloc ca nimeni nu le stie

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#24 2010-10-26 10:47:01

h_a
New member
Inregistrat: 2010-10-10

Off fetelor,am inceput sa rasuflu mai usurata citind mesajele voastre de incurajare.
Am sa-mi fac analizele de care spuneti voi ,sa ma linistesc si sa mai incerc o data sa fac bebe.
Peste 1 saptamana si ceva am programare la ginecolog si chiar am sa-l intreb cum de-a vazut el prin eco ca erau 45 sau 47 cromozomi !!! Inseamna ca mi-a dat un diagnostic tampit si sunt curioasa ce-mi va raspunde.  nustiu
In a 14-16 saptamana de sarcina stiu ca se fac acele teste pentru depistarea malformatiilor ,dar stiam ca NU e permis sa faci avort la acea saptamana !!!!!

Va pup si va multumesc mult,mult de tot  happy

Publicitate

loading...

#25 2010-10-26 22:03:49

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

h_a a scris:

Off fetelor,am inceput sa rasuflu mai usurata citind mesajele voastre de incurajare.
Am sa-mi fac analizele de care spuneti voi ,sa ma linistesc si sa mai incerc o data sa fac bebe.
Peste 1 saptamana si ceva am programare la ginecolog si chiar am sa-l intreb cum de-a vazut el prin eco ca erau 45 sau 47 cromozomi !!! Inseamna ca mi-a dat un diagnostic tampit si sunt curioasa ce-mi va raspunde.  nustiu
In a 14-16 saptamana de sarcina stiu ca se fac acele teste pentru depistarea malformatiilor ,dar stiam ca NU e permis sa faci avort la acea saptamana !!!!!

nu poate sa vada cati cromozomi are, dar exista anumite trasaturi ecografice care sunt inalt sensibile si specifice pentru aceste malformatii. mai mult ca sigur ca a vazut asa ceva. vorbim totusi de germania aici, nu putem sa incepem in dulcele stil romanesc. nu ti-ar fi zis nimic asa la intamplare, eu asta cred.

in al doilea rand, in general modificarile de acest tip apar absolut spontan, o mutatie aparuta sa zicem din senin. chiar si o mica raceala de exemplu poate sa influenteze lucrurile astea, ele sunt foarte sensibile. asta e vestea rea. vestea buna e ca decat in anumite cazuri se poate vorbi de o predispozitie, tocmai din faptul ca ele apar spontan. exista anumite probleme care se transmit si de aceea e bun un consult atent.sunt de acord ca trebuie sa iti faci anumite analize pentru a vedea cum stai, un cariotip insa nu cred ca te ajuta cu ceva anume. trebuie doar urmarita sarcina atent si facute testele necesare....de exemplu am vazut o familie cu 3 (TREI) copilasi care veneau lunar la transfuzie pentru o talasemie....parintii aveau talasemie minora, care se diagnosticheaza cu o analiza extrem de simpla si au facut un copilas cu aceasta problema. si ori nu le-a explicat nimeni, desi ma indoiesc, ori asa au ales, au mai facut inca 2 copilasi cu aceeasi problema.

dar asta nu e cazul tau. mesajele mele sunt:
1. medicul tau e cu siguranta foarte bun. e medic si e de origine germana smile, deci trebuie sa ai incredere in el, nu in ce citesti pe internet etc
2. imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva si iti inteleg frica, dar asta nu creaza un precedent neaparat. fii optimista.
3. iti doresc multa sanatate.si sa ti se implineasca dorinta de a avea un bebe sanatos.

succes si sanatate.

#26 2010-10-27 15:44:09

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

h_a a scris:

ba este permis, insa doar daca ai indicatie medicala de tipul acelor teste(asadar, daca amniocenteza spune ca fatul e malformat fireste ca poti sa il avortezi)...adica nu poti face avort la cerere dupa 14 saptamini, asa, ca te-ai razgindit tu...daca insa se impune, poti

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.