homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pisica in calduri:)

#1 2007-11-02 18:29:25

myya
Full member
De la: bacau
Inregistrat: 2007-07-25
Site

pisica in calduri:)

fetele cine stie cum se manifeste pisica cand este in calduri?...in afara de mieunat pt ca pisica mea pot sa o numesc muta asa e rasa ei nu miauna orice i-ai face...are 7 luni si am inteles ca ar trebui sa intre in calduri..de cateva zile are urechile fierbinti...este si asta un semn?cat dureaza perioada asta?nu vreau sa ma trezesc cu puisori...macar sa stiu sa nu o mai las afara:|

#2 2007-11-02 18:38:05

fallingstar
Full member
Inregistrat: 2007-02-27

Re: pisica in calduri:)

Unele pisici pot intra in calduri si la 4-5 luni, asa ca niciodata nu este prea devreme sa va pregatiti pentru aceasta situatie. Denumirea populara de "calduri" este data acelor schimbari de comportament ale pisicii care demonstreaza disponibilitatea ei de a accepta un mascul pentru imperechere si care se manifesta inainte de inceperea ciclului estral.

Daca pisica dumneavoastra nesterilizata nu a intrat inca in calduri si nu stiti la ce sa va asteptati, prezentam mai jos o serie de semne prevestitoare si care marcheaza clar perioada dificila a "caldurilor".

Imediat inainte de inceperea perioadei de "calduri", pisica va deveni mult mai afectuoasa, mai calda si prietenoasa cu stapanii si chiar cu persoanele aflate in vizita; o pisica care in general evita sa fie mangaiata de persoane straine se va lasa atinsa fara sa faca mofturi si chiar va insista in a primi mangaierile tuturos celor din preajma. In lipsa mangaierilor, isi va freca intai capul, apoi intreg corpul, de mobilier sau de picioarele persoanelor "vizate".

In zilele urmatoare, pisica va incepe sa miaune specific, cu modulatii si tremolouri puternice; aceste "chemari" adresate oricarui motan in trecere prin zona vor continua zile in sir (in functie de pisica) sau pana cand se imperecheaza. Mieunatul pisicii in calduri poate scoate din minti si pe cel mai rabdator stapan iar, daca stati la bloc, s-ar putea sa va certati si cu vecinii, mai ales ca pisicile sunt mai active noaptea si vor mieuna mai tare. Daca nu sunteti pregatit/a sa faceti fata acestor manifestari vocale intre de doua si de doisprezece ori pe an (in functie de pisica) si pentru a evita certurile posibile cu vecinii, este recomandabil sa sterilizati pisica.

Cand organismul este pregatit de imperechere, pisica va adopta o pozitie specifica, numita "lordoza", cu capul indreptat catre sol, burta aproape lipita de pamant si partea din spate a corpului ridicata astfel incat zona genitala sa fie cat mai expusa; de asemenea, coada se ridica si se pozitioneaza in lateral, intr-un fel in care nu se poate pozitiona in perioadele "normale", ci numai atunci cand este "in calduri". Aceasta postura este insotita de miscari ritmice ale picioarelor din spate, ca si cum pisica ar "dansa pe loc" si de mieunaturi "dulci".

Unele pisici "marcheaza" ca motanii, pulverizand un lichid cu miros puternic pe suprafete verticale – desi aceasta manifestare este destul de rara, este foarte neplacuta in cazul in care se intampla, pentru ca mirosul este foarte puternic si zona trebuie spalata si dezodorizata foarte bine si repetat. Cand o pisica se pregateste sa "marcheze" un perete sau un obiect de mobilier, se va aseza cu spatele catre acesta, in pozitia de imperechere descrisa mai sus si isi va ridica coada; in momentul in care pulverizeaza lichidul, coada va tremura ritmic.

Daca imperecherea nu se produce, o pisica nesterilizata va reintra periodic in calduri; unele pisici reintra in calduri dupa sase luni de la data ultimului estru, altele la cateva saptamani dupa acesta. Daca aveti o pisica nesterilizata care intra in calduri o data la cateva saptamani, cea mai buna solutie si pentru ea si pentru dumneavoastra este sterilizarea, mai ales ca pisicile in calduri, pe langa manifestarile zgomotoase si "gesturile" insistente, mananca foarte putin sau chiar deloc. De asemenea, o pisica ale carei cicluri estrale sunt atat de scurte si care nu se imperecheaza poate sa aiba diverse probleme de sanatate generate de lipsa sarcinilor: lactatii false, mastite (inflamatii ale mamelelor), piometru (acumulare de puroi in uter), tulburari psihice (gestatii false, stress care genereaza caderi masive ale parului etc).

Unii medici recomanda administrarea de hormoni care reduc sau stopeaza caldurile; altii insa sunt de parere ca aceste pilule cresc riscul aparitiei chisturilor ovariene si al unor tulburari hormonale. Recomandarea noastra este evitarea acestor tratamente hormonale in favoarea sterilizarii, bineinteles in cazul in care nu intentionati ca pisica dumneavoastra sa faca pui, caz in care trebuie sa "aveti pregatit" din timp un mascul compatibil atat ca rasa cat si ca… experienta.

29+

#3 2007-11-02 18:44:34

myya
Full member
De la: bacau
Inregistrat: 2007-07-25
Site

ms mult:*...mie mi-a recomandat veterninarul sa nu o sterilizez ci sa o las sa fete macar o data cand implineste 1 an jumate si nici sa nu-i dau anticonceptionale din acelesi cauze care le specifica mai sus...

#4 2007-11-02 22:27:23

anita78
Full member
Inregistrat: 2007-10-07

myya a scris:

ms mult:*...mie mi-a recomandat veterninarul sa nu o sterilizez ci sa o las sa fete macar o data cand implineste 1 an jumate si nici sa nu-i dau anticonceptionale din acelesi cauze care le specifica mai sus...

nu e adevarat! cred ca depinde de medic! daca o sterilizezi dupa ce va fata o sa se ingrase foarte tare si ii se lasa si burta!
Eu am o pisicuta pe care am sterilizat-o acum 2 ani si nu a fatat niciodata! Si am sterilizat-o din cauza ca mi se parea ca sufera foarte tare! Slabea foarte mult, nu manca, toata noaptea era pe langa usa si mieuna foarte tare! mi-era si mila de ea!
asteapta sa faca 1 an si apoi o poti steriliza (cel putin mie asa mi-au spus doctorii)! acum faci ce vrei!

Viata e scurta, incalca regulile, iarta repede, saruta incet, iubeste cu adevarat, rade necontrolat, si nu regreta nimic care te-a facut sa zambesti

#5 2007-11-02 22:31:56

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

myya a scris:

Eu mi-am sterilizat pisicuta cand avea 7 luni. Nu si-a schimbat deloc comportamentul... e ca un copil smile . Nu a avut puiuti si acum are 8 anisori si e sanatoasa si tot 3 kg are. Depinde intr-adevar de medicul veterinar ce recomanda.

Catelusa avea 6 ani cand am sterilizat-o si s-a ingrasat tare. Acum suntem la cura de slaire smile. Ea a avut puiuti.

iubesc+Camelia+Matei

Publicitate

loading...

#6 2010-11-03 11:03:46

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

fetele eu am 3 pisoi, nascuti in mai-iunie anul acesta (nu stiu exact cand) si as vrea sa ii sterilizez. As putea sa astept pana in ianuarie sau exista riscul sa ma trezesc cu pui? Eu din cate stiu pisicile intra in calduri in februarie-martie si puii apar in primavara da asta presupun ca e doar folclor.

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#7 2010-11-03 11:10:13

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

cam la 6 luni poti sa-i castrezi, Emilya, dar pisicile pot intra in calduri si la 4-5 luni, asa ca risti sa ai surprize daca stau pe afara
mergi la veterinar si intreaba-l

Ultima oara a fost editat de heimdall (2010-11-03 11:10:29)

#8 2010-11-03 11:18:20

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

masculii intra mai greu in calduri... deci te-ai putea baza pe asta.
cat despre perioadele de intrat in calduri forgetit urban legends; a mea intra cam o data la 2 luni pana am sterilizat-o.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#9 2010-11-03 12:21:59

Emilya
Platinum member
Site

aham...pai veterinarul mi-a zis dupa 6 luni sa vin..problema e ca eu o sa plec pe 16 decembrie in Italia si nu as vrea sa ii las singuri...doar la sfarsitul lunii asteia sa ii sterilizez, macar pe pisici, si motanul in primavara

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body

#10 2010-11-03 16:38:23

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

motanul meu la 5 luni era in calduri, deci nu exista nici o regula. daca poti fa si motanul, se recupereaza mult mai usor decat fetele.

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#11 2010-11-03 16:57:09

cinthya
Full member
Inregistrat: 2006-12-10

mie vetul mi-a zis sa se castreze dupa 1 an, pentru ca pana la varsta asta nu au complet dezvoltate sisemul urinar si organele si se poate lasa mai incolo si pietre la rinichi sau blocaj renal...

#12 2010-11-03 17:11:06

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

dar este posibil sa intre in calduri si sa se obisnuiasca sa stropeasca si daca se obisnuieste, chiar daca este castrat mai apoi, tot va stropi si miroase tare urat. al meu are 5 ani deja si nu a avut nici o problema, dar depinde si asta probabil de la motan la motan

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#13 2010-11-03 17:22:41

Emilya
Platinum member
Site

pe mine nu ma deranjeaza daca stropeste ca stau la curte si el isi face veacul si pe afara...problema e ca locuiesc langa o sosea intens circulata si nu vreau sa raman fara el pentru ca pleaca dupa pisici sau sa-mi vina batut de alti motani

#14 2010-11-03 17:42:34

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-01-14

emi, eu zic sa-i castrezi cu o saptamana inainte sa pleci in Italia. Sau sa lasi asta in grija cuiva daca ai posibilitatea.
A mea a intrat in calduri la 8 luni si am dus-o la sterilizat a 2a zi de calduri ca facea extrem de urat.
Nu stiu daca ai mai castrat vreodata, dar prima zi/noapte de dupa operatie, atunci cand isi revine din anestezie trebuie sa-i acorzi atentie 100%. Ei incearca sa se ridice si cad, se lovesc de pereti, tre sa stai tot timpul cu ochii si mainile pe ei pana se trezesc de tot.

#15 2010-11-03 17:49:03

Emilya
Platinum member
Site

tocmai de asta nu as vrea sa -i castrez si sa plec apoi. am hotarat cu iubi ca saptamana viitoare sa sterilizez fetele si cand venim din italia la inceputul lui ianuarie motanul

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.