homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist???fibrom?

#1 2009-08-19 12:18:54

catybal
Full member
Inregistrat: 2009-03-10

chist???fibrom?

va rog sa imi explicati ce este acela un chist? dar un fibrom? cauzele apartitiei si daca stiti simtomatologia
va multumesc

Sunt mamica...mare realizare !
gravida 35

#2 2009-08-19 12:59:11

florentina irina
Full member
Inregistrat: 2009-07-30

Re: chist???fibrom?

Semne si simptome

Atunci cand acestea se manifesta, cele mai frecvente simptome asociate fibromului uterin sunt:

-sangerari menstruale abundente;
-menstruatie prelungita sau sangerarile intre menstre;
-presiune sau durere pelvina;
-incontinenta urinara sau mictiune frecventa;
-constipatie;
-dureri de spate si de picioare.

Sunt destul de rare cazurile in care fibromul uterin cauzeaza durere si doar atunci cand nu mai este bine aprovizionat cu sange. Astfel, el incepe sa moara, iar "resturile" ramase in urma degenerarii fibromului se infiltreaza in tesuturi cauzand durere si stari febrile.
Cam asta am gasit si eu cautand despre fibrom..

Ochi pentru ochi şi lumea va deveni oarbă.

#3 2009-08-19 13:04:06

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

"Chisturile ovariene apar datorita procesului lunar care are loc la nivelul ovarelor: ovulatia. Chisturile sunt in marea majoritate a cazurilor formatiuni benigne de la nivelul ovarelor.

Mecanismul de formare a chisturilor ovariene
In ovar se formeaza niste foliculi, care in interior contin ovocitul - celula sexuala feminina. In mod normal, in fiecare luna, la nivelul unui ovar (drept sau stang) un folicul urmeaza un ciclu complet de dezvoltare: foliculul creste, la jumatatea perioadei elibereaza ovocitul care este preluat de trompa uterina, iar in continuare in ovar, foliculul restant - golit de continut - se transforma in corp galben si apoi se atrofiaza.

Daca foliculul nu elibereaza ovocitul, el continua sa creasca si devine o cavitate cu lichid, transformandu-se treptat intr-un chist ovarian. Chistul se poate forma insa si dupa ovulatie la nivelul corpului galben.

Dupa ani de depistari ale chisturilor ovariene, s-a ajuns la concluzia ca ele se intalnesc frecvent la femeile in perioada fertila. Un chist depistat la o femeie la menopauza pune alte probleme. Medicii au constatat ca chisturile apar mai frecvent in ovarul drept!

Tratamentul pentru chisturile ovariene
La inceput, o metoda simpla, care nu te va speria deloc, este tinerea sub observatie atenta a chistului, controale periodice la medicul ginecolog, care va depista daca chistul e in crestere sau s-a resorbit. Cele mai multe chisturi se resorb, trec neobservate, iar daca fiecare femeie tanara ar face cate o ecografie la fiecare 6 luni sau la un an, cu siguranta ca la un moment dat, multe dintre ele ar descoperi ca au un chist ovarian.

Trebuie sa ai rabdare, chisturile mici (le-ai descoperit intamplator la o ecografie) pe care nu le simti si nu-ti fac probleme, se pot si retrage.

Daca nu se resorb in 2-3 luni, evolutia chistului se poate influenta si hormonal, cu anticonceptionale.

Tratamentul depinde insa foarte mult de dimensiunile chistului, de vechimea lui, de senzatiile pe care tu le ai in acea zona inferioara a abdomenului - chisturile pot sa doara, preseaza pe organele invecinate, pot da chiar si tulburari urinare, pe langa manifestarile legate chiar de ciclu : dereglari ale menstruatiei, dureri."

si uite aici despre fibrom http://www.sfatulmedicului.ro/Uterul-si … neralitati

#4 2010-11-09 13:06:23

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

stie cineva daca intepaturile in zona uterului atunci cand vezica urinara e plina pot fi un simptom al fibromului uterin?
ce altceva ar putea indica acest simptom?

#5 2010-11-09 13:07:11

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

daca vezica urinara e plina, nu e chiar asta cauza intepaturilor ? cum iti dai seama ca e uterul ?

Publicitate

loading...

#6 2010-11-09 13:12:27

anca90
Platinum member

nu-mi dau seama ce ma inteapa precis, dar pana acum cateva luni nu aveam intepaturile astea. nu e vorba doar de senzatia de vezica plina, sunt niste intepaturi in reprize, ca niste junghiuri, care devin cu atat mai acute, cu cat nevoia de mers la toaleta e mai stringenta.

#7 2010-11-09 14:44:58

heimdall
Diamond member

si dupa ce se goleste vezica nu dispar intepaturile ? mi se intampla si mie, dar sunt in mod clar de la vezica plina

#8 2010-11-09 15:03:08

anca90
Platinum member

cateodata le simt si fara sa am nevoie sa merg la toaleta... oricum, m-am mai linistit. multumesc.

#9 2010-11-09 15:18:14

heimdall
Diamond member

n-ai pentru ce
sunt mai multe procese fiziologice pe acolo si nu sunt toate foarte silentioase, mai e si digestia... insa nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.