homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Timp quick

#1 2010-02-24 20:10:28

lyalya
New member
Inregistrat: 2008-11-03

timp quick

mi-am facut analiza timp quick si rezultatele sunt urmatoarele : timp quick=14.4sec[10-14]; activitate de protrombina=68%[70-100] si INR=1.24[1-1.22] iau ac de 5 luni va rog sa imi spuneti ce inseamna acest rezultat?

#2 2010-02-25 08:57:27

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: timp quick

Las link doctoressei.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2010-02-25 14:10:11

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

lyalya a scris:

mi-am facut analiza timp quick si rezultatele sunt urmatoarele : timp quick=14.4sec[10-14]; activitate de protrombina=68%[70-100] si INR=1.24[1-1.22] iau ac de 5 luni va rog sa imi spuneti ce inseamna acest rezultat?

inseamna ca te coagulezi foarte putin mai greu decit normal.
nu e in legatura cu contraceptivele, oricum si nu e nici ingrijorator absolut deloc

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2010-02-26 16:08:07

lyalya
New member
Inregistrat: 2008-11-03

multumesc pentru raspuns, m-am linistit

#5 2010-11-03 17:51:44

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

Salut fetelor! Mi-am facut si eu analizele si cred ca nu e prea bine...cele legate de AC.uri au iesit cam asa:
! trigliceride 174 (v.n. <150)
colesterol 179,5 (v.n. 90/200)
TGP 12,5 (v.n. <40)
TGO 16,3 (v.n. <40)
timp quick 21,5",IP = 59% INR = 1,43 U.M. secunde ...valorile de referinta nu sunt scrise...rezultatul nu este scris cu bold ca si cand ar fi in afara limitelor normale...cand am vazut ca nu sunt scrise valorile normale m-am intors la cabinet...doamna de acolo mi-a spus ca nu le afiseaza aparatul dar ca rezultatul este normal...mie sincer nu mi se pare ca ar fi asa...cred ca valorile sunt prea mari...

acum si intrebarea...din cauza TG, a TQ si poate si a colesterolului, care e undeva la limita de sus, ar trebui sa renunt la AC.uri?

rog tare mult fetele, daca pot si vor, sa lase un link doctoressei...de la ea am primit sfaturi chiar mai bune decat de la medicul meu personal de planning si am mare incredere...multumesc anticipat!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

Publicitate

loading...

#6 2010-11-04 10:17:59

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

x_ynna a scris:

Salut fetelor! Mi-am facut si eu analizele si cred ca nu e prea bine...cele legate de AC.uri au iesit cam asa:
! trigliceride 174 (v.n. <150)
colesterol 179,5 (v.n. 90/200)
TGP 12,5 (v.n. <40)
TGO 16,3 (v.n. <40)
timp quick 21,5",IP = 59% INR = 1,43 U.M. secunde ...valorile de referinta nu sunt scrise...rezultatul nu este scris cu bold ca si cand ar fi in afara limitelor normale...cand am vazut ca nu sunt scrise valorile normale m-am intors la cabinet...doamna de acolo mi-a spus ca nu le afiseaza aparatul dar ca rezultatul este normal...mie sincer nu mi se pare ca ar fi asa...cred ca valorile sunt prea mari...

acum si intrebarea...din cauza TG, a TQ si poate si a colesterolului, care e undeva la limita de sus, ar trebui sa renunt la AC.uri?

rog tare mult fetele, daca pot si vor, sa lase un link doctoressei...de la ea am primit sfaturi chiar mai bune decat de la medicul meu personal de planning si am mare incredere...multumesc anticipat!

chiar daca tie ti se pare ca valorile de la timpul Quick nu sunt bune ele totusi sunt, sa stii
colesterolul e absolut in limite normale deci nu vad ce te supara la el(de aceea avem limite ale valorilor normale, ca sa stim pina unde e ok)
trigliceridele intr-adevar sunt nitel cam mari....asta comporta discutie insa nu e deloc cazul sa renunti la contraceptive si nici sa intri in vreo panica nu e cazul.
Tot ce trebuie sa faci e sa fii putin atenta la dieta, ecentual sa iei niste omega 3 daca vrei si sa repeti determinarile(pentru trigliceride) PESTE 3 LUNI...DACA SE MARESC, POATE CA VA MERITA LUATA IN DISCUTIE SCHIMBAREA CONTRACEPTIVELOR, in nici un caz renuntarea la ele

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2010-11-04 16:34:01

x_ynna
Addicted member

Multumesc si saru'mana pentru sfat! asa o sa fac!

#8 2010-11-04 21:07:05

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

x_ynna a scris:

Multumesc si saru'mana pentru sfat! asa o sa fac!

offtopic scuze ca nu am raspuns la timp, dar ti-a raspuns doctoressa, asa ca nu mai e nevoie sa o fac eu. sunt foarte ocupata, scuze.

#9 2010-11-04 21:16:57

x_ynna
Addicted member

nu e nicio problema...eu imi cer scuze ca te-am deranjat...nu m-as supara insa daca mi-ai spune si parerea ta...poate fi de la altceva decat AC.uri? eu nu mananc gras si prajit f rar...ce regim ar trebui sa tin?omega 3 cum se ia?

Ultima oara a fost editat de x_ynna (2010-11-04 21:18:22)

#10 2010-11-04 21:31:42

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

x_ynna a scris:

nu e nicio problema...eu imi cer scuze ca te-am deranjat...nu m-as supara insa daca mi-ai spune si parerea ta...poate fi de la altceva decat AC.uri? eu nu mananc gras si prajit f rar...ce regim ar trebui sa tin?omega 3 cum se ia?

eu cred ca parerea doctoressei e mult mai competenta decat a mea.
omega 3 il iei fix cum vrei tu, dar eu as zice ca nu iei comprimate ca atare, eu as zice sa incerci sa mananci peste macar de 2 ori pe saptamana. cu cat pare mai gras cu atat e mai bun. sau seminte, si ele sunt bune.

trigliceridele cresc dintr-o multime de cauze. nu e nevoie sa mananci gras, si din hidrati de carbon se ajunge tot la o crestere a tg. vad ca nici tie nu prea ti-a placut biochimia, nici mie, nimanui cred smile deci daca de exemplu bei multa cola. sau daca nu te misti suficient, sau daca fumezi etc.

oricum nu e o problema in sine, valoarea e aproape neglijabil crescuta si sunt multi factori privind strict recoltarea si pastrarea sangelui care interfera cu determinarea tg. de exemplu e de ajuns sa nu fi pastrat un post alimentar cu ore suficiente inainte de recoltare etc.

deci nu e motiv de mare ingrijorare, stai linistita.

#11 2010-11-04 21:39:04

x_ynna
Addicted member

Nici pe departe nu am vrut sa contest parerea doctoressei...e persoana in care am cea mai mare incredere de pe forum si tocmai de aceea am indraznit sa o deranjez. Dar tu esti o persoana cu care imi place sa discut pentru ca mereu am ceva de invatat de la tine si parerea ta conteaza pentru mine. Ai dreptate, nici mie nu mi-a placut de nicio culoare biochimia. Acord o atentie sporita problemei pentru ca eu am si niste vene mai proeminente la picior, pe care sambata o sa merg sa le sclerozez. E adevarat ca le am inca din liceu, deci dinainte de a folosi AC.urile, numai ca de 2 luni simt o usoara durere la nivelul gambei cu probleme, deci cred ca am o predispozitie pentru boli vasculare...mai stiu ca AC.urile cresc riscul aparitiei de emboli si vreau sa fiu sigura ca iau cea mai buna hotarare pentru mine.
LE: nu fumez decat ocazional, adica f rar, cam o data la 3 luni, si cola beau destul de rar...

Inca o data iti multumesc mult si tie!

Ultima oara a fost editat de x_ynna (2010-11-04 21:40:55)

#12 2010-11-15 10:59:14

x_ynna
Addicted member

Astazi la medicala profu meu a spus ca INR la timpul Quick trebuie sa fie 70%...tot ce e sub aceasta valoare indica o afectiune hepatica...si atunci ma intreb eu, la valoarea mea de 59% cum se poate sa fie normal? si daca totusi nu e normal cat de grav e?
Multumesc anticipat!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.