homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Succesiune :(

#1 2010-11-21 19:18:13

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

succesiune :(

am o problema cu succesiunea asta si nu inteleg deloc...

o sa incerc sa va explic situatia si daca puteti sa imi raspundeti la cateva intrebari...

intr-o familie(mama, tata si copil minor) tatal decedeaza. acum rudele din partea lui incearca sa o oblige sa faca aceasta taxa..in ideea ca ce ? vor pune mana pe ceva? credeti-ma ca nu inteleg!! de ce trebuie facuta aceasta taxa daca copilul este singurul mostenitor?

taxa de succesiune este obligatorie?

am inteles ca in cazul in care o va face se pune problema unui tutore legal in cazul in care mama pateste ceva. Acum mama se teme ca in cazul in care va numi acest tutore, el s-ar putea implica prea mult. Ce drepturi are acesta asupra copilului cat timp copilul este minor si mama in viata?

am incercat sa va explic situatia cat mai bine...daca cineva este in domeniu si ma poate ajuta, poate pune intrebari suplimentare.

va multumesc !!

#2 2010-11-22 02:34:43

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

Re: succesiune :(

pai nu trebe sa numeasca alt tutore atata timp cat unul din parinti traieste. el e tutorele legal al copilului.
succesiunea trebuie facuta orice ar fi, pt ca pana nu o faci, nu ai actul doveditor ca bunurile alea sunt ale sotiei/copilului.
de ex in cazul unui apartament, nu poti inregistra apartamentul pe numele sotiei/copilului la cartea funciara pana nu faci succesiunea.

Ultima oara a fost editat de Loveable (2010-11-22 02:38:49)

hjarta

#3 2010-11-22 14:41:08

Madalina85
Addicted member

Loveable a scris:

1.pai nu trebe sa numeasca alt tutore atata timp cat unul din parinti traieste. el e tutorele legal al copilului.
2.succesiunea trebuie facuta orice ar fi, pt ca pana nu o faci, nu ai actul doveditor ca bunurile alea sunt ale sotiei/copilului.
de ex in cazul unui apartament, nu poti inregistra apartamentul pe numele sotiei/copilului la cartea funciara pana nu faci succesiunea.

1.pai tutorele il desemneaza mama in cazul in care aceasta pateste ceva. nu bag mana in foc ca asa este, dar asa ni s-a spus...

2. bunurile erau pe numele amandurora...deci acum a ramas mama. tot mai trebuie?

multumesc love...  puss

#4 2010-11-22 14:46:45

Loveable
Diamond member

in primul rand daca faci succesiunea mai tarziu de 2 ani de la deces, e mai scumpa. odata si odata tot va avea nevoie de ea la ceva..pt a demonstra ca bunul ala e al ei, pt a-l vinde, pt multe multe chestii.
deci e mai bine sa fie facuta acum si nu mai tarziu

nu stiu faza cu desemnarea tutorelui, dar mergand logic nu cred ca trebuie neaparat facuta. nu are cum. daca pateste ceva mama, tutorele legal va fi cea mai apropiata ruda, adica bunicii probabil. nu cred ca e cazul sa se gandeasca la asa ceva.

si ziceai in primul post ca singuru mostenitor e copilul.
nu e numai copilul, ci e si sotia.

hjarta

#5 2010-11-22 14:49:33

Madalina85
Addicted member

pai asa considera neamurile din partea lui...

si ma surprinde ca insista cu succesiunea in ideea ca le va reveni ceva si lor.e absurd pt ca sotia e in viata si e pe toate actele cu el...ma refeream ca sg mostenitor adik nu mai exista alti copii nelegitimi.

tutorele ...l-a notar i s-ar fi spus asta. si mai ales ca nu pot fi bunicii ca cik sunt in varsta ... spranceana

Publicitate

loading...

#6 2010-11-22 14:51:31

Loveable
Diamond member

nu are ce sa le revina lor.
mie nu mi se pare logica deloc faza cu tutorele. adica orice parinte singur trebuie sa desemneze un tutore in caz de ceva? e absurd, parerea mea.

poate isi da si dae sau happy cu parerea

hjarta

#7 2010-11-22 14:53:04

Madalina85
Addicted member

si eu cred acelasi lucru atat timp cat mama e in viata...dde asta am postat si aici.

#8 2010-11-22 14:56:46

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

jennifer:
1. n-am auzit de asa ceva, nu cred. tutore e parintele supravietuitor, nu altcineva
2. averea ramasa in urma sotului decedat se imparte intre sotul supravietuitor si copil/copii.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#9 2010-11-22 14:56:50

daenarys
Vizitator

la succesiune vine ea(sotia supravietuitoare si copilu).tutore nu are de ce sa numeasca de acum avand in vedere ca ea e sanatoasa si bine mersi.sfatul meu e sa isi caute un avocat sau un consilier juridic sa faca succesiunea si gata,taxa aia nu inseaman nimic asa trebuie ea platita ca sa poti sa faci succesiunea.tutore nu are de ce sa numeasca acum,doamene fereste daca afla ce e bolnava sau ceva da sa se gandeasca la cineva.oricum daca ea pateste ceva custodia copilului revine rudei mai apropiate,in cazul asta bunicilor din partea ei sau a sotului decedat.nu inteleg de ce se amesteca atat familia,eu una as apela la un avocat sa fac succesiunea si gata,fara sa numes un tutore,nu vad rostul numirii lui

#10 2010-11-22 15:02:42

Madalina85
Addicted member

si succesiunea cam cat ar costa? in functie de bunuri, nu?

nici eu nu inteleg perseverenta familiei...cei 2 ar avea nevoie de sustinere, nu de scandaluri cu bani...eu nu le sunt ruda dar sper sa o ajut macar cu aceste raspunsuri...

multumesc, fetelor...

#11 2010-11-22 15:04:39

daenarys
Vizitator

nu stiu sa zic o suma!
oricum sfatul meu e sa schimbe si notarul si sa vb cu un avocat sau consilier juridic smile

#12 2010-11-22 15:07:38

Madalina85
Addicted member

multumesc fetelor...o sa revin cu informatii

#13 2010-11-22 17:58:09

cinthya
Full member
Inregistrat: 2006-12-10

confirm si eu ce ti-au zis fetele, am facut 2 succesiuni....bunurile se impart doar sotiei si copilului, indiferent daca au fost mostenite sau cumparate de catre decedat....alte rude nu fac parte din succesiune

#14 2010-11-22 18:03:58

cornflower
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

cinthya a scris:

confirm si eu ce ti-au zis fetele, am facut 2 succesiuni....bunurile se impart doar sotiei si copilului, indiferent daca au fost mostenite sau cumparate de catre decedat....alte rude nu fac parte din succesiune

parca parintii sotului decedat pot face parte din masa sccesorala

#15 2010-11-22 21:34:22

Loveable
Diamond member

nu fac parte decat daca nu exista sot supravietuitor sau copil

hjarta

#16 2010-11-22 22:05:35

giullia19
Full member
Inregistrat: 2007-04-26

sotul supravietuitor vine intotdeuna la mostenire, indiferent de clasele de rude cu care intra in concurs.
descendentii exclud de la mostenire celelalte clase de rude subsecvente .
si daca nu ma insel taxa de dezbatere a succesiunii este de 2% din valoarea totala a bunurilor ce intra in componenta masei succesorale.

#17 2010-11-23 19:06:28

daenarys
Vizitator

http://www.mostenire.ro/drepturile_sotu … tului.html
asta lamureste situatia destul de bine.pana in 1944 sotul supravietuitor nu avea nici un drept smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.