Chist ovarian seros 17cm/17cm
- nutica
- New member
- Inregistrat: 2010-11-20
chist ovarian seros 17cm/17cm
buna sera! Sora mea lociueste in Spania si i s-a descoperit in urma unei dureri in zona rinichilor credea ea un chist ovarian seros de marime 17/17cm. Doctorii de acolo i-au facut mai multe ecografe si au ajuns la acelasi rezultat. Trebuie sa se opereze urgent. Ea este foarte speriata deoarece i-au spus ca e o tumora .A facut un set de analize la spital si au iesit toate f. bune. Nu are sangerri saui dureri la ciclu menstrual,il are la timp, si nu are alta problema . Ea este f. speriata si crede ca este cancer. Este posibil?are 40 de ani. astept raspuns urgent!!!! maine merge sa faca alte analize dupa care operatia
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
Re: chist ovarian seros 17cm/17cm
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
nutica a scris:buna sera! Sora mea lociueste in Spania si i s-a descoperit in urma unei dureri in zona rinichilor credea ea un chist ovarian seros de marime 17/17cm. Doctorii de acolo i-au facut mai multe ecografe si au ajuns la acelasi rezultat. Trebuie sa se opereze urgent. Ea este foarte speriata deoarece i-au spus ca e o tumora .A facut un set de analize la spital si au iesit toate f. bune. Nu are sangerri saui dureri la ciclu menstrual,il are la timp, si nu are alta problema . Ea este f. speriata si crede ca este cancer. Este posibil?are 40 de ani. astept raspuns urgent!!!! maine merge sa faca alte analize dupa care operatia
in primul rind ca tumora nu inseamna neaparat cancer. In al doilea rind ca daca era cancer(sau daca suspectau asta) medicii de acolo i-ar fi spus precis, nu ar fi lasat-o sa presupuna.Asadar, daca i s-a spus ca e un chist seros, asta si e. In al treilea rind, sa intrebe medicul ei tot ce are de intrebat, va constata ca i se raspunde pe intelesul ei. Din toate considerentele enumerate mai sus ma indoiesc de faptul ca ar fi cancer...pe de alta parte insa, virsta nu are legatura cu probabilitatea diagnosticului
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- nutica
- New member
Multumesc mult pentru raspuns...m-am mai linistit un pic
- nutica
- New member
pentru doctoressa, va rog frumos DUPA CE A FACUT ANALIZELE I S-A MAI PRESCRIS UN COMPIUTER TOMOGRAF IN ZONA PELVINA SI O RAZA LA PLAMANI. aSTA INSEAMNA CA SUSPECTEAZA CEVA SAU SUNT DOCTORII DE ACOLO MAI PRUDENTI? REZULTATELE I LE DA PE DATA DE 30 NOV.
- Al Pacino
- Administrator
te rog nutica sa nu mai zbieri la noi ca nu e deloc frumos nu stiu ce inseamna, cred insa ca, avind in vedere operatia, medicii vor sa stie cit mai precis ce se pregatesc sa opereze si de ce, precum si ca starea plaminilor ei e ok, in eventualitatea anesteziei generale
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- nutica
- New member
ma scuzati cred ca nu am citit bine regulamentul, nu am avut nici o intentie. multumesc pentru raspuns!
- Eveliux
- Full member
- Inregistrat: 2009-10-30
BUNA...ma ajutati si pe mine?? tocmai am fost la un al doilea control ginecologic in ultimele 2 saptamani, primul a iesit super super ok, acum mi-au gasit chistt pe ovarul drept de 6 cm!!! este posibil sa se produca un asemenea chist in 14 zile??? doctorul mi-a dat ceva medicamente sa imi ivna menstruatia cat mai repede ca sa ma pot apuca rapid de anticonceptionale, sa se mai reduca chistul...va rog sa ma ajutati, am facut un atac de panica atunci cand am auzit vestea, sunt foarte disperata!!!!
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
urmeaza indicatiile medicului, nu ai de ce sa fii disperata.
- Al Pacino
- Administrator
Eveliux a scris:BUNA...ma ajutati si pe mine?? tocmai am fost la un al doilea control ginecologic in ultimele 2 saptamani, primul a iesit super super ok, acum mi-au gasit chistt pe ovarul drept de 6 cm!!! este posibil sa se produca un asemenea chist in 14 zile??? doctorul mi-a dat ceva medicamente sa imi ivna menstruatia cat mai repede ca sa ma pot apuca rapid de anticonceptionale, sa se mai reduca chistul...va rog sa ma ajutati, am facut un atac de panica atunci cand am auzit vestea, sunt foarte disperata!!!!
te rog eu nu te panica...e un folicul ovarian si atit! personal as lasa ovulatia sa vina la vremea ei, asa-zisul chist dispare de la sine...eu nu zic sa nu iei anticonceptionale insa nu pentru probleme contrafacute si nu cu panici inutile...linisteste-te, te rog
- Eveliux
- Full member
doctoressa a scris:Eveliux a scris:BUNA...ma ajutati si pe mine?? tocmai am fost la un al doilea control ginecologic in ultimele 2 saptamani, primul a iesit super super ok, acum mi-au gasit chistt pe ovarul drept de 6 cm!!! este posibil sa se produca un asemenea chist in 14 zile??? doctorul mi-a dat ceva medicamente sa imi ivna menstruatia cat mai repede ca sa ma pot apuca rapid de anticonceptionale, sa se mai reduca chistul...va rog sa ma ajutati, am facut un atac de panica atunci cand am auzit vestea, sunt foarte disperata!!!!
te rog eu nu te panica...e un folicul ovarian si atit! personal as lasa ovulatia sa vina la vremea ei, asa-zisul chist dispare de la sine...eu nu zic sa nu iei anticonceptionale insa nu pentru probleme contrafacute si nu cu panici inutile...linisteste-te, te rog
Pai in asa hal m-a speriat medicul de mi s-a facut rau pe strada apoi, cum am zis...ca daca mai creste o sa mi-l opereze (600 euro), in caz contrar se va sparge si o sa fac peritonita si o sa ma opereze de urgenta si tot asa... Eu nu imi explic motivul pentru care a crescut un asa chist in 2 saptamani..explicatia medicului a fost ca se datoareaza stresului....
- Al Pacino
- Administrator
repet, nici vorba de vreun chist de la nici un stres.... crede-ma si linisteste-te
- Eveliux
- Full member
pai...eu am avut ovulatie acuma 2 sapt cand am fost la medic, acum trebuia sa imi vina menstruatia deja...deci mai poate sa fie folicul ovarian?
- Al Pacino
- Administrator
Eveliux a scris:pai...eu am avut ovulatie acuma 2 sapt cand am fost la medic, acum trebuia sa imi vina menstruatia deja...deci mai poate sa fie folicul ovarian?
draga mea, e greu cu ghicitorile pe net....si eu nu le agreez deloc de unde stim ca ai avut atunci ovulatia? pai daca acum trebuia sa vina menstruatia, a venit? si daca stim ca trebuie sa vina, de ce sa luam duphaston....????si tot asa. Nu vreau sa contrazic diagnostice si nici sa pun altele noi, eu, aici pe net, bazat pe informatiile intotdeauna trunchiate si insuficiente care sunt data.... ala insa aproape sigur nu e chist si, da, pina la proba contrarie poate fi folicul. vrei sa te linistesti, bine, asa ar fi normal.... vrei sa insisti in a-ti face probleme inutile, e alegerea ta, eu nu te pot impiedica.
- Eveliux
- Full member
ok,ok, eu doar intrebam... si vroiam sa fiu mai clara, adica sa dau mai multe detalii...scuze nah daca am fost perceputa drept insistenta...
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|