Daca intrerupi anticon., cade parul din nou?
- Maya17
- Membru
- Inregistrat: 2010-11-26
Daca intrerupi anticon., cade parul din nou?
Buna,
Am 26 de ani. Acum trei luni am fost la analize pt ca imi cadea parul f tare. Problema exista mai demult, dar in ultima vreme se agravase. Asa ca am aflat ca un hormon masculin (androstendion) era de vreo 7 ori mai mare decat limita si din cauza asta cadea parul. Nu am ovare polichistice, insa aveam fibroadenoame la sani de cativa ani. Mi s-a recomandat Yaz, insa exista riscul sa creasca fibroadenoamele. Dupa doua luni cu Yaz mi-am facut ecografie, care a confirmat cresterea fibro cu cativa mm.
Intrebarile mele sunt: daca intrerup Yaz, o sa inceapa sa cada parul din nou? Sau se mentine efectul anticon si dupa intrerupere? Este nevoie sa iau mai mult timp anticon pt reglare?
Ceea ce ma deranjeaza cel mai tare este ca inainte sa iau anticon am facut un tratament naturist(acupunctura si tincturi) de 9 luni, care imi micsorase f mult fibroadenoamele (da, se poate, am vazut cu ochii mei, chiar daca tratam e de durata). Nu as vrea sa ma intorc de unde am plecat...Inca merg la tratament, insa acum actioneaza si anticon...
Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc, Maya
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
Re: Daca intrerupi anticon., cade parul din nou?
Eu cred ca piere efectul o data cu incetarea tratamentului. De faza cu cazutul parului nu stiam, dar fetele care luau ac pt acnee de exemplu, s-au umplut din nou de cosuri dupa ce au renuntat la Ac.
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
Maya17 a scris:Intrebarile mele sunt: daca intrerup Yaz, o sa inceapa sa cada parul din nou? Sau se mentine efectul anticon si dupa intrerupere? Este nevoie sa iau mai mult timp anticon pt reglare?
din pacate, efectul curativ al anticonceptionalelor e valabil doar cat timp sunt luate. asta pt ca hormonii pe care ii contin "sedeaza" organismul sa functioneze intr-un anumit fel, iar in lipsa lor, corpul revine la vechile obiceiuri. deci nu exista o perioada de "reglare" in care sa iei AC si sa scapi definitiv de pb cu celalalt hormon aflat in exces. mai degraba intreaba un endocrinolog daca nu cumva exista si alta metoda de a bloca secretia in exces de androstendion. corticosteroizii vad ca ar scadea nivelul acestui hormon, dar nu cred ca e o idee buna sa iei asa ceva pe termen lung. trebuie descoperit din ce cauza se produce hormonul in cantitati peste limitele normale si cumva oprit acel proces. un endocrinolog bun ar trebui sa te poata ajuta. nu renunta pana nu gasesti unul. succes!
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
din nefericire vestea proasta e ca excesul de testosteron, fie el din ovare fie din suprarenala nu prea are rezolvare. solutia e acetatul de ciproteron, un antitestosteron care blocheaza receptorii pentru testosteron in periferie...acesta il gasesti singur sau combinat cu estrogen....yaz-ul are un progestativ cu efect antitestosteronic... asadar, orice endocrinolog, oricit de bun, iti va recomanda acest acetat de ciproteron, sub una dintre formele de prezentare...personal as opta pentru varianta cu estrogen intrucit acetatul de ciproteron blocheaza functia ovariana, deci si secretia de estrogen... sincer, cred ca fibroadenoamele tale mamare sunt in relatie cu suferinta pe care o ai(excesut de testosteron) si ca ar merita sa incerci varianta cea mai eficienta de blocare a receptorilor, fara A TE TEME DE ESTROGENI CARE EI SUNT HORMONII FEMINITATII NOASTRE
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- Maya17
- Membru
- Inregistrat: 2010-11-26
Multumesc pt raspunsuri! Combinatia acetat- estrogen este de fapt tot un AC? Imi puteti da niste nume de pastile de acest gen? Urmeaza sa consult un alt endocrinolog si vreau sa-i pun mai multe intrebari.
Dar exista vreun tratament care isi mentine efectul si dupa ce nu il mai iei? am citit de Finasteride si de Spironolactona, ar putea fi ele o solutie si pt mine?
Stiu ca o sarcina mai rezolva din problemele de sanatate. Ar fi o sansa in cazul meu sa se regleze hormonii dupa o sarcina?
Ultima oara a fost editat de Maya17 (2010-11-27 11:34:02)
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Maya17 a scris:Multumesc pt raspunsuri! Combinatia acetat- estrogen este de fapt tot un AC? Imi puteti da niste nume de pastile de acest gen? Urmeaza sa consult un alt endocrinolog si vreau sa-i pun mai multe intrebari.
Dar exista vreun tratament care isi mentine efectul si dupa ce nu il mai iei? am citit de Finasteride si de Spironolactona, ar putea fi ele o solutie si pt mine?
Stiu ca o sarcina mai rezolva din problemele de sanatate. Ar fi o sansa in cazul meu sa se regleze hormonii dupa o sarcina?
combinatia acetat de ciproteron/estrogen are efect contraceptiv si o regasim sub denumirea de Diane-35 sau Melleva-35, de ex. Progestativul din Yaz e un derivat de spironolactona si din acest motiv are efect pozitiv asupra problemei tale. Din cite stiu eu nici un tratament nu isi mentine efectul cind nu il mai iei(dealtfel, daca el ar fi existat, l-ai fi primit pe acela din prima, sunt sigura) Cu sarcina ma tem ca mai am o veste proasta...nu rezolva ...e posibil ca situatia sa se agraveze. Daca iti doresti un copil, mergi si vorbeste cu un ginecolog, afla care sunt conditiile si cum sa faci(si mai ales daca e cazul sa il faci)
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|