homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Escapelle ineficient...

#1 2010-12-05 03:16:29

Uka1926
Membru
Inregistrat: 2010-12-05

Escapelle ineficient...

Buna ziua!
Deschid acest topic intrucat, in cazul meu, Escapelle s-a dovedit ineficient. Am luat pastila aprox. la 12 h dupa contactul sexual iar dupa 5 saptamani am descoperit ca sunt insarcinata. Am fost la control, dna. doctor a confirmat sarcina, dar mi-a spus ca e prea mica pentru a putea observa daca e ceva in neregula (desi ii mentionasem ca am avut crampe in permanenta si scurgeri maro-rosietice).
De asemenea, dna doctor mi-a spus ca am un polip pe colul uterin si ca imi recomanda un test Papanicolau. As vrea sa stiu cand trebuie facut acest test, inainte sau dupa avort?

Nu intentionez sa tin aceasta sarcina si am deschis acest subiect doar pt a pune doua intrebari.

1.Cum poate aceasta pastila sa nu isi faca efectul?(mentionez ca am luat-o corect,nu dupa ureche)
2.Cum se simte la nivel fizic un avort prin aspiratie?

#2 2010-12-05 03:26:34

cornflower
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

Re: Escapelle ineficient...

Se poate sa dea si erori , eu personal am patit-o cu postinor (care e cam acelasi lucru cu escaoelle, diferenta e ca postinor are 2 buline) Cat despre luatul corect al escapelle acesta poate  pune probleme doar din punct de vedere al timpului fata de contactul sexual, ceea ce nu e cazul la tine

#3 2010-12-05 14:42:29

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Uka1926 a scris:

Buna ziua!
Deschid acest topic intrucat, in cazul meu, Escapelle s-a dovedit ineficient. Am luat pastila aprox. la 12 h dupa contactul sexual iar dupa 5 saptamani am descoperit ca sunt insarcinata. Am fost la control, dna. doctor a confirmat sarcina, dar mi-a spus ca e prea mica pentru a putea observa daca e ceva in neregula (desi ii mentionasem ca am avut crampe in permanenta si scurgeri maro-rosietice).
De asemenea, dna doctor mi-a spus ca am un polip pe colul uterin si ca imi recomanda un test Papanicolau. As vrea sa stiu cand trebuie facut acest test, inainte sau dupa avort?

Nu intentionez sa tin aceasta sarcina si am deschis acest subiect doar pt a pune doua intrebari.

1.Cum poate aceasta pastila sa nu isi faca efectul?(mentionez ca am luat-o corect,nu dupa ureche)
2.Cum se simte la nivel fizic un avort prin aspiratie?

de mare regula avortul se face sub anestezie deci mare lucru nu simti
poti amina linistita papanicolaul pina dupa intreruperea de sarcina
sper din suflet ca vei opta pe viitor pentru metode mai eficiente de contraceptie decit cele folosite in prezent
In ceea ce priveste eficienta escapelle, aceasta e de aprox 98% insa e mai mica decit atit cu cit contactul sexual e mai aproape/in plina perioada fertila si cu cit e luata mai la distanta de contactul sexual....dealtfel recomandarea de a nu folosi escapelle decit in situatii de urgenta si nu ca metoda contraceptiva de rutina se bazeaza, printre altele, si pe aceste constatari

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2010-12-05 16:14:59

Uka1926
Membru
Inregistrat: 2010-12-05

Multumesc pentru raspunsuri!
Am tot citit diferite marturisiri in care fetele povesteau ca totusi au simtit cateva dintre miscarile executate de doctor in momentul procedurii.
In ceea ce priveste alegerea unei metode contraceptive, va trebui sa discut mai detaliat cu dna doctorita intrucat eu am un nodul la sanul stang si nu stiu in ce masura mi-ar putea afecta anticonceptionalele, nodulul...

#5 2010-12-05 16:40:59

your.dream
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-06
Site

Daca nu poti lua anticonceptionale, poti folosi fara griji prezervativul. acesta sigur nu iti afecteaza nodulul.
Succes!

Iubesc si sunt iubita

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.