homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tratament Duphaston

#1 2010-10-28 13:59:27

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

Tratament Duphaston

Fetelor fac un mini tratament de 7 zile cu Duphaston pentru a mi se instala menstruatia.
Intrebarea mea este daca a mai luat cineva Duphaston pana acum in aceste scopuri . Am vorbit cu o prietena si ea mi-a zis k i-a venit menstruatia dupa 2 zile de tratament.
Eu iau de 5 zile si nu mi-a venit inca ...

astept si eu ceva pareri in acest sens

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#2 2010-10-28 14:15:14

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Tratament Duphaston

eu stiu ca la cateva zile dupa terminarea tratamentului trebuie sa-ti vina, asta e si ideea

#3 2010-10-28 16:28:36

pink_martini
Hero member
Site

heimdall a scris:

eu stiu ca la cateva zile dupa terminarea tratamentului trebuie sa-ti vina, asta e si ideea

stiu, asa m-am gandit si eu, insa prietena mea mi-a zis k ei i-a venit dupa 2 zile de pastile.
Iau Duphaston pt k nu mi-a mai venit de 2 luni si trebuie sa mi se instaleze menstruatia pt a-mi face analizele hormonale. Dupa cum iti dai seama sunt f nerabdatoare sa-mi vina odata ciclul dupa atata pauza  hmm

#4 2010-10-28 16:35:11

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

pai era bine sa-ti faci analizele inainte de a lua duphaston, ca sa fie relevante.
sunt si cazuri cand vine in timpul administrarii, dar de cele mai multe ori, vine la cateva zile dupa ce ai oprit tratamentul.

#5 2010-10-28 17:30:35

pink_martini
Hero member
Site

anca90 a scris:

pai era bine sa-ti faci analizele inainte de a lua duphaston, ca sa fie relevante.
sunt si cazuri cand vine in timpul administrarii, dar de cele mai multe ori, vine la cateva zile dupa ce ai oprit tratamentul.

Ginecoloaga mea mi-a spus sa iau Duphaston 7 zile pentru a mi se instala menstruatia si dupa aceea in termen de 10 zile sa ma duc sa-mi fac analizele de sange. Mentionez ca mi-a dat analize hormonale , pentru a vedea daca am probleme cu glandele.

Publicitate

loading...

#6 2010-10-28 17:41:41

anca90
Platinum member

endocrinologul e cel in masura sa prescrie si citeasca analize hormonale si sa vada daca ai pb cu glandele. nu fa greseala sa lasi lucrurile astea pe seama "ginecoloagei" (oricata incredere ai avea in ea), pt ca risti sa iti faca mai mult rau decat bine. eu am patit-o cu 2 ginecologi (vestiti, de altfel) care s-au avantat in acest domeniu ce nu tine de competentele lor si rau au facut.

#7 2010-10-28 22:30:52

pink_martini
Hero member
Site

Pai ea doar mi-a dat ce analize sa imi fac si daca imi ies cu probleme ma trimite la endocrinolog. Am procedat asa ca sa stim din ce directie vin problemele daca este problema endocrinologica sau daca este o simpla dereglare hormonala in urma a 5 ani de yasmine.
Nu avea rost sa ma trimita direct la endocrinolog.
Oricum mersi pt sfaturi si o sa vad cum decurg lucrurile.

#8 2010-10-31 10:11:38

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

anca90 a scris:

endocrinologul e cel in masura sa prescrie si citeasca analize hormonale si sa vada daca ai pb cu glandele. nu fa greseala sa lasi lucrurile astea pe seama "ginecoloagei" (oricata incredere ai avea in ea), pt ca risti sa iti faca mai mult rau decat bine. eu am patit-o cu 2 ginecologi (vestiti, de altfel) care s-au avantat in acest domeniu ce nu tine de competentele lor si rau au facut.

anca, specialitatile medicale nu sunt cu bariere. Crede-ma, ca sa poti face obstetrica-ginecologie e nevoie sa stii bine endocrinologia aparatului genital.
La fel ca sa poti face planning familial.
asadar, fara suparare, orice ginecolog poate recomanda si poate interpreta analizele cu pricina(si nu se vor baga in probleme de tiroida sau mai stiu eu ce)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#9 2010-11-01 12:09:32

anca90
Platinum member

e de ajuns sa se bage in pb endocrine ce tin de ovare sau glandele mamare. au facut-o 2 in cazul meu si am simtit efctele pe pielea mea. deci: no, thanks. vei spune ca sunt exceptii, dar nu, nu astia sunt exceptiile. exceptii sunt aceia care chiar stiu ce fac, aceia care nu experimenteaza pe pacient, ci trateaza la sigur. si ma refer la toate specializarile medicale, nu doar la ginecologi.

am observat ca in general absolventii de medicina au o parere ft buna despre colegii lor si ii contrazic pe aceia care, dupa ce au frecventat cabinetele a ~20 de doctori, afirma ca medicii buni sunt ft rari. nu inteleg fenomenul, atata timp cat am ca exemplu promotia mea, din care ft putini sunt capabili sa isi practice meseria. o fi altfel la medicina? acolo sunt numai studenti constiinciosi? ma indoiesc, cat timp acum 15 ani, o cunostinta de-a mea, studenta la medicina, a ajutat o colega sa-si ia diploma, dand examenele in locul ei. respectiva nici nu s-a prezentat la examene; se stia planta si nu-i statea mintea la scoala. si are diploma de medic de 15 ani. sa nu mai zic ce se intampla in facultati in prezent...

#10 2010-11-01 15:22:51

elena2006
New member
Inregistrat: 2008-11-11

EU CAND AM LUAT DUPHASTON  LAM LUAT PTR VENIREA MENSTRUATIEI.SI DUPA CE LAM TERMINAT AM FOST LA DOCTOR .......TOT NUMI VENISE MUSAFIRII...........SI VERDICTUL A FOST CA ERAM INSARCINATA ASA CA AI GRIJA.SUCCES angel  puss

#11 2010-11-01 18:29:14

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

anca90 a scris:

e de ajuns sa se bage in pb endocrine ce tin de ovare sau glandele mamare. au facut-o 2 in cazul meu si am simtit efctele pe pielea mea. deci: no, thanks. vei spune ca sunt exceptii, dar nu, nu astia sunt exceptiile. exceptii sunt aceia care chiar stiu ce fac, aceia care nu experimenteaza pe pacient, ci trateaza la sigur. si ma refer la toate specializarile medicale, nu doar la ginecologi.

am observat ca in general absolventii de medicina au o parere ft buna despre colegii lor si ii contrazic pe aceia care, dupa ce au frecventat cabinetele a ~20 de doctori, afirma ca medicii buni sunt ft rari. nu inteleg fenomenul, atata timp cat am ca exemplu promotia mea, din care ft putini sunt capabili sa isi practice meseria. o fi altfel la medicina? acolo sunt numai studenti constiinciosi? ma indoiesc, cat timp acum 15 ani, o cunostinta de-a mea, studenta la medicina, a ajutat o colega sa-si ia diploma, dand examenele in locul ei. respectiva nici nu s-a prezentat la examene; se stia planta si nu-i statea mintea la scoala. si are diploma de medic de 15 ani. sa nu mai zic ce se intampla in facultati in prezent...

offtopic

ma mananca degetele, totusi nu am sa mai intru din nou in aceasta discutie, pentru ca pur si simplu nu am chef sa ma mai obosesc. ai un lot reprezentativ de absolventi de medicina sau te referi la mine, ca doar am mai avut o discutie pe tema asta si iar generalizezi?

vreau doar sa mentionez ca eu am terminat facultatea acum fix o luna si sunt foarte mandra de colegii mei, pe care ii consider niste tineri medici foarte pregatiti. nu toti, ce-i drept, dar nici nu pot sa zic ca cei care sunt pregatiti ar fi exceptiile.

deci da, colegii mei sunt foarte  bine pregatiti, mai ales pentru ce inseamna romania si pentru cate trebuie sa indure si o sa sustin asta chiar daca multi nu inteleg de ce.

poate unul dintre motivele pentru care vezi atitudinea asta din partea noastra e ca toti vorbesc urat si acuza, astfel ca odata ce noi stim adevarul si cat am muncit, strangem randurile. probabil ca asta e o explicatie.

ps. medic bun/rau este o separare foarte complexa...cum am mai zis si repet medicina nu e matematica. nu e si nu poate fi. medicii nu sunt zei, sunt oameni.
ps1. am raspuns la ceea ce ai scris tu, de data asta nu am placerea discutiei, pur si simplu am simtit ca trebuie sa imi scriu parerea mea, asa cum si tu ai scris-o pe a ta.

#12 2010-12-07 20:14:17

mon 3 sor
New member
Inregistrat: 2010-07-22

Buna, dragelor! Am spaniomenoree si SOPC. La indicatia medicului, am facut un tratament de 5 zile cu Duphaston pentru instalarea menstruatiei. E a 8-a zi de la terminarea tratamentului, respectiv a patra zi de spotting. Ma intreb si va intreb: nu e cam lunga perioada asta de spotting? Se va instala, oare, si menstruatia?? Mentionez ca la un tratament anterior cu Duphaston, menstruatia s-a instalat in ziua urmatoare terminarii tratamentului, cu un spotting de 2 zile. Am simptome premenstruale: tensiune in sani, dureri pelvine, pofta de mancare crescuta. Multumesc, sanatate multa!

#13 2010-12-07 21:46:37

anca90
Platinum member

nu cred ca poate sti cineva daca va veni sau nu ciclul, pt ca fiecare organism reactioneaza diferit...

#14 2010-12-07 22:17:48

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

uite, mie prima luna mi-a venit la 30 de zile, a doua luna la 40 si mi-am bagat picioarele (ca oricum imi venea la 40). adica m-am oprit dupa alea doua luni.
ce vreau sa zic e ca nu e litera de lege ca se va comporta la fel tratamentul luna de luna nustiu . iti mai poate intarzia un pic.

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-12-07 22:19:10)

#15 2010-12-08 10:00:47

anca90
Platinum member

nu mai iei nimic acum si vine la 40 zile?

#16 2010-12-08 16:28:23

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

imi vine dintotdeauna la 30-45 de zile, candva in intervalul asta. nici nu stiu de ce mi-a prescris d-na doctor duphaston, o fi zis ca sa mi se regleze. eu am crezut ca fac bine sa iau duphaston, pentru ca am crezut ca ma scapa de dureri (am ovare polichistice si anexita, nu stiu daca era cazul sa iau tocmai duphaston) supa

nu vroiam decat sa zic ca am observat o normalizare in prima luna (adica s-a diminuat perioada), iar in a doua luna mi-a venit tot tarziu.

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-12-08 16:51:34)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.