homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare examen histopatologic

#1 2010-03-24 11:03:45

Tavio
Membru
Inregistrat: 2010-03-10

interpretare examen histopatologic

Buna ziua,
Mi-am facut de curand o interventie ERAD (fiindca la colposcopie au existat niste zone albe la reactia cu iodul) si cu rezultatul histopatologic voi ajunge in mod sigur si la doctorita, dar mai dureaza ceva timp fiindca mi-a spus sa ma duc la control dupa menstruatie. Pana atunci cred ca voi muri de spaima, fiindca nu suna prea bine...
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns cat puteti de repede, daca e cazul sau nu sa ma gandesc la ce e mai rau...

Rezultatul este urmatorul (pentru 3 mostre):
I. Cervicita cronica ulcerativa polipoida cu hiperplazie vasculara in corion, displazie simpla
(CIN I) realizata prin hiperplazie de strat bazal si acantoza, metaplazie pavimentoasa matura si imatura.
II. Idem + displazie moderata (CIN II)  realizata prin hiperplazie de strat bazal si acantoza, infiltrat limfocitar subepitelial;
III. Idem + displazie moderata (CIN II) cu modificari morfologice de tip koilocitar, metaplazie pavimentoasa matura si imatura la nivelul epiteliului glandular.

va multumesc anticipat

#2 2010-03-24 19:46:31

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Re: interpretare examen histopatologic

In rezultatul histopatologic nu e nimic mai grav decat ceea ce era de asteptat avand in vedere aspectul colposcopic. Iti va explica doctorita ce inseamna , dar pana atunci stai linistita. Au fost niste modificari, dar care nu ajunsesera inca la nivelul de alarma, si sunt toate sansele sa fi scapat definitiv de problema.

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#3 2010-03-25 10:50:49

Tavio
Membru
Inregistrat: 2010-03-10

Multumesc, sunt un pic mai linistita acum.

#4 2010-12-13 20:24:22

simona222
Membru
Inregistrat: 2010-11-18

Buna seara as dori si eu un raspuns urgent de la doctoressa diagnosticul de la biopsie este urmatorul puteti sa imi spuneti daca e de bine sa nu ca nu inteleg termeni acestia va rog:
PARAHERATOZA SI KOILOCITOZA A EXOCOLULUI
CERVICITA CRONICA EROZIVA
VA ROG SA IMI EXPLICATI CE INSEAMNA ASTA

#5 2010-12-14 10:31:05

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

inseamna o rana pe col cu evolutie destul de indelungata...mai inseamna si suspiciune de infectie cu hpv...cam atit

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.