homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Testul Papanicolau

#1 2010-12-13 17:51:39

dorato
Membru
Inregistrat: 2010-12-13

testul Papanicolau

Am nevoie sa-mi interpreteze cineva testul Pap pana ajung eu la medic, abia saptamana viitoare am programare.
Examen citologic: 1 frotiu
Microscopic:  Metoda coloratia Papanicolau
          Frotiu sarac celular, inadecvat pentru interpretare, constituit din: celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare etalate in placarde si izolat cu nuclei inegali, mari, hipercromi, contur nuclear usor neregulat.
           Granulocite neutrofile numeroase. Histiocite. Citoliza moderata. Flora bacteriana: bacili Doderlein, coci banali.
Concluzie: CIII / ASCUS, posibil LSIL
De asemenea, antigen Chlamydia =negativ
Multumesc mult.

#2 2010-12-13 17:56:13

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: testul Papanicolau

ar fi bine sa repeti testul. scrie: "Frotiu sarac celular, inadecvat pentru interpretare". nu inteleg cum au ajuns la CIII dintr-o proba "inadecvata pt interpretare". eventual schimba si medicul care face recoltarea, si laboratorul.

#3 2010-12-16 18:44:37

dorato
Membru
Inregistrat: 2010-12-13

Multumesc mult pentru raspuns. O sa merg la doctorita care mi-a recoltat sa vad ce spune si ea, cum interpreteaza rezultatele. Intre timp mi-au iesit si rezultatele la celelalte analize:
examenul bacteriologic-lama: rare celule epiteliale izolate si grupate in placarde, rare leucocite polimorfonucleare neutrofile, rari lactobacili Doderlein, frecvente hematii.
test microplasme=negativ; ureaplasma urealyticum=absent; mycoplasma hominis=absent.
cultura col uterin:nu s-au dezvoltat germeni microbieni, absente specii de levuri si mucegaiuri
urocultura a iesit in regula de data asta, acum 3 saptamani am avut infectie urinara pe care am tratat-o cu ciprofloxacin si de aceea am repetat urocultura si am facut si celelalte analiza, sa fiu eu linistita.
Nu mai stiu nici eu ce sa cred cu rezultatele astea. Oricum, o sa repet testul Papanicolau. Multa sanatate si Sarbatori fericite tuturor!

#4 2010-12-16 22:39:44

geo.b
Full member
Inregistrat: 2007-11-11

Buna seara.
Am facut si eu de curand testul papa nicolau si doctora mi a spus ca am candida... mi a dat tratament pentru aceasta, dar a mai completat si cu faptul ca tre sa fac o colscopie pt ca mi a iesit testul Papa nicolau modificat si a mentionat cv de tiraj HPV. M-am cam speriat... dar oricum pana fac analiza de care zicea o sa incerc sa stau linistita.
Intrebarea mea e : daca e vba de virusul hpv care stiu ca se transmite pe cale sexuala, atunci am eu si are si  iubitul meu sau e un virus care se manifesta numai la femei ? Si cum se ia acest virus, de la ce apare... pt ca nu mi pot sa mi dau seama cum de am facut acum... am un singur partener stabil de 2 ani de zile...

Va rog frumos sa imi dati ceva mai multe inform despre virusul acesta pt ca pe net am citit si eu si nu stiu ce sa cred.

Va multumesc smile

and love saves the day...

#5 2010-12-17 00:30:59

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

geo.b a scris:

Buna seara.
Am facut si eu de curand testul papa nicolau si doctora mi a spus ca am candida... mi a dat tratament pentru aceasta, dar a mai completat si cu faptul ca tre sa fac o colscopie pt ca mi a iesit testul Papa nicolau modificat si a mentionat cv de tiraj HPV. M-am cam speriat... dar oricum pana fac analiza de care zicea o sa incerc sa stau linistita.
Intrebarea mea e : daca e vba de virusul hpv care stiu ca se transmite pe cale sexuala, atunci am eu si are si  iubitul meu sau e un virus care se manifesta numai la femei ? Si cum se ia acest virus, de la ce apare... pt ca nu mi pot sa mi dau seama cum de am facut acum... am un singur partener stabil de 2 ani de zile...

Va rog frumos sa imi dati ceva mai multe inform despre virusul acesta pt ca pe net am citit si eu si nu stiu ce sa cred.

Va multumesc smile

este un virus care se transmite pe cale sexuala si il poate avea atat femeia cat si barbatul...
uite aici s-a discutat f mult... http://forum.anticonceptionale.ro/t15728-HPV.html

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

Publicitate

loading...

#6 2010-12-17 11:32:01

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

da, si poate sa fie un virus vechi de 2-3 ani, care sa ti se manifeste abia acum.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.