homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dozare hormonala...

#1 2007-06-28 10:43:56

dianaana
Full member
Inregistrat: 2006-07-23

dozare hormonala...

Buna,
As dori in special sa-mi raspunda dna doctor...
In urma cu un an si jum am facut o operatie de chist endometriotic. S-a rezolvat si apoi mi-au fost prescrise anti logest. De aici au inceput necazurile. Desi la analiza nu prea imi iese nimic...ma confrunt cu o usturime la contact sexual care a inceput cam la o luna dupa ce am inceput sa iau logest. Ultima doctorita la care am fost mi-a zis ca am o ciuperca (cel mai probabil din cauza logestului) si ca trebuie sa le intrerup, macar pt cateva luni, timp in care mi-am facut o analiza a secretiei (din care nu reiese ca as avea ceva) si o eco transvaginala (am pe ovarul drept un chist functional de aprox 3 cm).
Azi ma duc la doctorita din nou cu aceste 2 rezultate sa vad ce zice...vreau sa scap de acest chist pt ca ma ingrozeste ideea de a ajunge din nou la operatie.
La eco , o alta doctorita mi-a zis ca as putea avea un dezechilibru hormonal. De aici si ideea mea cu dozarea de hormoni. Ma gandesc ca ar trebui sa aflu ce fel de hormoni sunt in exces si pt asta ar fi oare recomandata o dozare hormonala???
Dna doctor va intreb pe dvs ...dc puteti sa-mi spuneti pe scurt in ce consta aceasta dozare de hormoni si care ar fi riscurile? credeti ca in cazul meu este recomandata?
Va multumesc

#2 2007-06-28 10:54:54

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Re: dozare hormonala...

analiza pt. candida ai facut? esti destul de lubrifiata cand are loc contactul?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#3 2007-06-28 11:05:54

dianaana
Full member

da..am facut analiza pt candida, chlamidia, tricomonars, ureaplasma, mycoplasma, am facut analiza secretiei si nu mi-a iesit ceva...lubrifiere exista...inainte nu aveam problema asta..de cand cu anticonceptionalele a inceput...

#4 2007-06-28 11:09:47

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

dozarea de hormoni e o analiza babala de singe...ce riscuri sa aiba? poate doar daca iti recolteaza o asistenta nepriceputa sa faci vinataie....
ma rog...de unde ti se pare tie ca ar fi hormoni in exces? de ce musai in exces? lubrifierea vaginala poate scadea prin insuficienta de estrogen...nicidecum prin exces.
Consider ca in cazul tau este inutila o dozare de hormoni, de vreme ce analiza de secretie spune ca nu ai nici o infectie vaginala(pe care oricum nu ai fi avut-o din vina contraceptivelor) problema pare a fi legata de excitatie....
chisturile functionale nu se opereaza!!!!! pentru ca nu e cazul...dispar foarte linistit sub contraceptive....
foarte necajita sunt pe colegii ginecologi care nu recunosc atunci cind nu stiu despre ce e vorba si isi dau cu parerea aiurea

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2007-06-28 11:40:10

dianaana
Full member

nu m-am exprimat complet...ma gandeam la exces/insuficienta hormonala. asociasem aparitia chistului functional cu o eventuala problema hormonala, mai ales ca nu mi s-a putut explica nici cauza aparitiei primului chist endometriotic pe care l-am operat acum un an jum. eu ma gandisem ca acel chist mi-a aparut tot dintr-o cauza hormonala si de aceea m-am gandit la dozarea hormonala.
Cat despre doctori...si eu sunt satula..nu mai stiu care este calea corecta de urmat ...
Multumesc pt lamuriri!

Publicitate

loading...

#6 2007-06-28 11:43:32

Al Pacino
Administrator

chistul functional este un chist care apare extraordinar de frecvent(tinde a fi o normalitate) atunci cind ovarul functioneaza)...nu e motiv de stres sau de ingrijorare.
aparitia problemelor de cind cu anticonceptionalele poate sa fie o simpla coincidenta sau poate avea intr-o oarecare masura legatura cu ele....insa tot despre excitatie insuficienta e vorba, indiferent ca vrei tu sa crezi sau nu(care poate forta bine sa aiba drept cauza insuficienta de estrogen-logest sunt contraceptive cu foarte putini estrogeni)

#7 2007-06-28 11:53:36

dianaana
Full member

Inteleg...mentionez ca inainte de operatie si chiar timp de o luna si ceva dupa ce mi-am reinceput viata sexuala (dupa operatie) nu am avut aceasta problema niciodata (cu lubrifierea sau cu usturimile).
Acesta lipsa de estrogen sa fi aparut dupa operatie, atunci cand au inceput necazurile. Adica nu inteleg cum la un anumit moment iti poate aparea aceasta lipsa de hormoni? care ar putea fi cauza?
Poate raspunsul problemelor mele sa fie folosirea unui alt anticonceptional mai bogat in estrogen si care sa-mi faca bine si in reducerea/disparitia chistului functional?

#8 2007-06-28 12:40:04

Al Pacino
Administrator

cred ca deficitul de hormoni a aparut atunci cind ai luat contraceptivele alea(cind ovarul nu functioneaza iar estrogenii erau prea putini)...asta in caz ca despre lipsa de estrogeni e vorba dar nu bag mina in foc pentru ca nu am suficiente date.....
exact asa ma gindeam si eu....rezolvarea problemelor ar putea fi un alt contraceptiv cu mai multi estrogeni...

#9 2007-06-28 12:44:45

evilpink
Banat

daca exista o dereglare hormonala intreruperea ac. este o solutie?lucrurile ar reveni la normal?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#10 2007-06-28 12:48:46

Al Pacino
Administrator

raluca, nu ma mai tot zapaci cu dereglarile hormonale! nu e nici o dereglare cind iei pastile....e sau nu e ok pentru tine cantitatea si raportul dintre hormonii din pastila aia...atit

#11 2007-06-28 12:53:54

evilpink
Banat

k,acum am inteles si eu.multumesc frumos

puss puss puss

#12 2007-06-29 11:47:06

dianaana
Full member

Buna ziua,
Doamna Doctor referitor la ce am mai discutat cu dvs pe acest forum as avea rugamintea dc se poate sa va vizitez la cabinet pentru mai multe detalii cu privire la problemele cu care ma confrunt. Am adresa si nr de tel dupa site si voi suna sa-mi fac o programare.
Stiu ca problemele mele sunt si ginecologice , nu doar de planning, dar totusi as dori sa vb cu dvs sa va explic tot si sa aflu mai detaliat parerea dvs. Stiu ca pe site e imposibil pt dvs sa raspundeti atator intrebari.
Va multumesc pt tot. Pe mine m-ati lamurit de multe ori.

#13 2007-06-29 12:08:47

Al Pacino
Administrator

te astept, cum sa nu...cu drag

#14 2007-06-29 12:11:41

dianaana
Full member

Va multumesc...am sa va sun...nu stiu sigur cand o sa vin ..sa vad cum ma descurc cu timpul, dar sper sa fie cat mai curand..
Va doresc o zi cat mai buna!

#15 2007-06-29 12:22:08

Al Pacino
Administrator

oricind vrei....tine doar cont ca intre 7 si 21 iulie sunt in concediu

#16 2007-06-29 12:32:42

dianaana
Full member

k..multumesc ...cred va fi dupa 21...

#17 2007-07-01 15:46:32

evilpink
Banat

asa cum nu se stie sigur nici de ce apare mastoza chistica smile

puss puss puss

#18 2010-12-21 11:27:09

mereuta alexandra
Membru
Inregistrat: 2009-04-25

buna ziua ! As dori daca se poate sa-mi raspunda Doamna Doctor la aceasta problema. De aproximativ 4 ani de zile ma confrunt cu o cadere masiva si continua a parului si cu aplicarea unor tratamente destul de costisitoare in incercarea mea de a stopa sau incetini cat de cat acest fenomen. Problema a aparut dupa ce am avut o perioada indelungata de stres in clasa a 12-a, bacul admiterea la facultate invatat intens plus parintii mei plecati la bucuresti eu ramanand singura in Barlad, orasul meu natal, timp de un an. In septembrie am venit la Bucuresti la facultate iar din octombrie s-a dezlantuit iadul. Parul imi cadea pumni pumni, nu mi s-a parut ceva ingrijorator avand in vedere ca mie mereu mi-a cazut parul in special la spalat insa in decurs de o luna am ramas cu jumatate de par in cap iar atunci chiar am intrat in panica. Nu se manifesta ca o cadere androgenica ci ca un efluviu telogen continuu. M-am tuns si am inceput tratament cu chronostim de la ducray plus sampon plus pastile punand evident aceasta problema in spatele stresului prin care trecusem in ultimele luni.In noiembrie acelasi an am fost la ginecolog ca sa-mi prescrie anticonceptionale pentru ca la menstruatie aveam niste dureri groaznice nu ma puteam ridica din pat vomitam lesinam de durere, calciul si fierul fiind mereu in limite normale, nu aveam ovare polichistice nu aveam nici o problema care sa explice aceste stari si de la un timp incoace nu aveam nici o solutie ca sa le opresc pentru ca nici un calmant de pe piata nu isi mai facea efectul asa ca am decis sa iau anticonceptionale.Mi s-a prescris mercilon, cu care m-am inteles foarte bine nu a avut efecte secundare.In aceeasi luna am facut si o vizita la endocrinolog, am facut analizele pentru hormonii tiroidieni, si mi-au iesit in parametri normali , insa datorita simptomelor pe care le acuzam, oboseala, caderea parului, piele foarte uscata, ma ingrasam din apa si aer si putina gusa si datorita faptului ca eram de fel din moldova unde apa e saraca in iod, doctorita m-a diagnosticat cu hipotiroidie si mi-a prescris tratament cu novothyral 100.In acel moment am crezut ca toate probleme mele s-au sfarsit, in prima luna de tratament am slabit 4 kg manacand normal fapt care mi-a aratat ca tratamentul era ok.Dupa sase luni de tratament cu Ducray parul si el isi revenise se indesise arata ok, eram pe calea cea buna.Insa in timp mi-am dat seama ca problema nu se rezolvaze fiindca dupa ce am terminat tratamentul la cateva luni parul iar a inceput sa-mi cada si sa se rareasca considerabil. Am facut analize la sange pt fier, calciu, minerale vitamine toate mi-au iesit perfect.am fost la dermatolog,scalp sanatos, insa problema persista fac tratamente locale in incercarea de a mai pastra ceva par pe cap pentru ca am ajuns la concluzia ca e o problema hormonala undeva. Am facut acest mic istoric ca sa intelegeti exact despre ce este vorba. Nici un doctor nu mi-a recomandat un dozaj hormonal.As dori sa fac unul pentru toti hormonii din organism, tiroidieni, sexuali tot insa nu stiu unde sa il fac, mi s-a spus de spitalul Parhon dar nu stiu nici cat m-ar costa nici cum se procedeaza, adica trebuie sa opresc anticonceptionalele daca da cu cat timp inainte de realizarea dozajului, novothyralul nu il mai iau cu o saptamana doua inainte sau doar in ziua in care fac analizele. Stiu ca poate ar trebui sa-mi intreb medicul de familie sau endocrinologul insa sincer nu mai am incredere pentru ca pana acum nu m-au indrumat in nici un fel a trebui sa caut eu singura sa invat sa ma documentez etc.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.