homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Despre cancerul de col uterin si recidiva

#1 2007-10-12 17:07:47

adrenalina
Membru
Inregistrat: 2007-10-12

Despre cancerul de col uterin si recidiva

am o intrebare pentru medicii de pe acest forum.
am sa prezint un caz si as vrea sa imi dati niste pareri.
acuma 2 ani persoana X a facut cancer de col uterin de gradul III. a fost operata si i s-a scos practic tot afara. dupa operatie a urmat un tratament de chimioterapie, aproximativ jumatate de an. dupa acest tratament totul a fost ok, a urmat cateva tratamenet natursite, a tinut regim alimentar strict, mergea la control din 3 in trei luni. si analizele au iesit tot timpul bune.

la ultimele analize facut, s-a descoperit un nodul pe partea de sus a uterului, care a afectat si membrana care sustine abdomenul (asa am primit info, daca gresesc sa ma corectati) si din aceasta cauza nu este operabil. i s-a recomandat sa inceapa chimioterapia, un tratment mai puternic ca primul. si trebuie sa vedem cum reactioneaza la tratament. s-a discutat si cu un medci naturist, care este mult mai optimist decat medicii de la oncologie.

as vrea sa stiu care sunt sansele reale, ce s-ar mai putea face, sfaturi, etc...

mersi

#2 2007-10-12 18:57:45

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

Re: Despre cancerul de col uterin si recidiva

ai spus ca s-a scos TOT afara...si apoi ai spus ca a reaparut in partea sup a uterului. deci nu s-a scos tot...
eu cred ca ar trebui sa inceapa chimio asa cum i-a recomandat medicul oncolog, eventual sa mai ceara parerea altui oncolog...dar sa NU renunte la chimio in favoarea tratamentelor naturiste. povestile cu oameni vindecati de cancer cu ceaiuri sunt...povesti din pacate. ar fi bine sa fie atat de simplu. asta e parerea mea...

Ultima oara a fost editat de mika (2007-10-12 19:00:21)

#3 2007-10-12 19:43:56

adrenalina
Membru
Inregistrat: 2007-10-12

eu asa am inteles, ca respectiva doctoritsaa scos tot. eu am info dintr-o a doua sursa si de asta poate nu ii tot corect, insainfo de baza la sigur ii asa. nu este vorba sarenuntse la chimio in favoarea tratamentului naturist. il va face in paralel.
varsta conteaza? pt ca re 38 de ani.

#4 2007-10-15 11:08:25

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

din pacate la virstele tinere riscut de recidiva e mai mare....zic la fel ca mika...daca e in partea de sus a uterului rezulta ca avem inca uter...deci nu s-a scos tot...si nici chiar despre recidiva nu putem vorbi...nu e tot cancer de col...col probabil ca nu mai are

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2007-10-29 02:17:04

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

vreau si eu sa va rog sa imi explicati ce rezolvare exista pentru cancer de col si mai mult (ma gandesc la ceva intins foarte mult).
citind am gasit varianta de:
- se scoate tot
- se face chimioterapie.... si/sau altele
- se supravegheaza situatia

daca este atat de intins incat sa nu poata fi scos tot tesutul bolnav? ce inseamna? nu mai sunt sanse de rezolvare a prolemei? ma gandesc spre exemplu daca se intinde inspre vagin... cum mai poate scoate tot tesustul bolnav?

Publicitate

loading...

#6 2007-10-29 07:07:31

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

sunt cazuri in care se indeparteaza inclusiv vaginul iar pt alte bucati restante se face radioterapie + chimioterapie...dar cand e atat de intins cam exista si metastaze si nu prea mai ai ce face.

mami de minuni hjarta

#7 2007-10-29 13:11:45

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

Lavinia_tia a scris:

vreau si eu sa va rog sa imi explicati ce rezolvare exista pentru cancer de col si mai mult (ma gandesc la ceva intins foarte mult).
citind am gasit varianta de:
- se scoate tot
- se face chimioterapie.... si/sau altele
- se supravegheaza situatia

daca este atat de intins incat sa nu poata fi scos tot tesutul bolnav? ce inseamna? nu mai sunt sanse de rezolvare a prolemei? ma gandesc spre exemplu daca se intinde inspre vagin... cum mai poate scoate tot tesustul bolnav?

stiu pe cineva care a avut celule precanceroase pe col si i*au disparut prin regim de 40 de zile NUMAI  cu suc de legume!!! Regim luat din AS.

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.