homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Alergie

#1 2010-02-17 15:25:38

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Alergie

Am si eu o problema. AM tot felul de reactii alergice (mi se umfla buzele, mainile, imi apar niste umflaturi pe spate (fix pe sira spinarii), dar nu am nici un fel de alergie. am fost la doctor si de doua ori m-a pus sa imi fac testele pentru alergii si nimic. Aveti idee ce ar putea fi?

Nu e grav, adica na, pot respira, numai ca e stresant sa imi apara chestiile astea si sa nu stiu de ce, iar doctorul meu a renuntat.

#2 2010-02-17 15:40:35

miracle
Full member
De la: Londra
Inregistrat: 2009-04-21

Re: Alergie

eu stiu ca daca ti se umfla mainile e de la excesul de sare...ai grija cu alimentatia pe care o ai...iar cu umflaturile de pe sira spinarii,te sfatuiesc sa vizitezi un dermatolog...succes:*

I'm going to succeed,because i am crazy enough to think i CAN...

#3 2010-02-17 15:58:14

Monica999
Hero member
Site

mai nu e de la excesul de sare, si nici o problema deramtologica. toate trec dupa ce iau pastilute pentru alergie, sau dupa ce face doctorul o injectie. cand am zis ca se umfla mainile... ma refeream la [parti, de exemplu imi apare o umflatura pe incheieturi, sau pe un deget, sau pe doua degete, ceva de genul asta.

#4 2010-02-17 16:05:52

miracle
Full member
De la: Londra
Inregistrat: 2009-04-21

atunci,logic ar trebui sa fii alergica la ceva...mai bine iti repeti inca odata analizele

I'm going to succeed,because i am crazy enough to think i CAN...

#5 2010-02-17 16:10:59

Jessie
Platinum member
Inregistrat: 2008-10-08

Apar asa din senin, sau dupa vreo activitate anume? Dupa ce ai mancat ceva sau ai intrat in contact cu vreun lucru?

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

Publicitate

loading...

#6 2010-02-17 16:24:52

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Cel mai probabil este vorba despre o alergie, dar si testele care arata asta sunt limitate, pentru ca practic exista alergie la orice din mediu. Important e sa corelezi tu momentul aparitiei cu ce faci in momentul respectiv. Ce descrii e destul de nespecific.

Analizele uzuale le-ai facut, hemograma e buna? Cati ani ai, te stii cumva cu astm? Cand apar mai mult aceste fenomene - perioada a anului, situatii speciale? Ce medicamente ai luat de zici ca ti-au trecut?

Alergiile sunt un teren tare complex si din pacate nu se pot testa toti posibilii factori, important e mai mult sa identifici tu care ar fi o posibila cauza si mai departe sa vorbesti cu medicul tau.

#7 2010-02-17 16:50:17

Monica999
Hero member
Site

imi apar dimineata, pe stomacul gol in general. am schimbat detergentul, asternuturile, am schimbat pana si pernele si chestia aia de de-asupra saltelei ca am presupus ca trebuie sa fie ceva legat de pat.

analizele uzuale le-am facut acum cateva luni si totul era bine. ce legatura are hemograma cu asta? am 20 de ani si nu ma stiu cu astm... mi-a trecut cu un medicament benadryl (nu stiu daca e si in tara, e pe baza de acrivastin).

ps. m-am lasat pana si de fumat pe tema asta ca am zis ca poate de la asta e.

#8 2010-02-17 17:42:18

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

PillBlast a scris:

imi apar dimineata, pe stomacul gol in general. am schimbat detergentul, asternuturile, am schimbat pana si pernele si chestia aia de de-asupra saltelei ca am presupus ca trebuie sa fie ceva legat de pat.

analizele uzuale le-am facut acum cateva luni si totul era bine. ce legatura are hemograma cu asta? am 20 de ani si nu ma stiu cu astm... mi-a trecut cu un medicament benadryl (nu stiu daca e si in tara, e pe baza de acrivastin).

ps. m-am lasat pana si de fumat pe tema asta ca am zis ca poate de la asta e.

Nu are o legatura clara, dar ma gandeam la diferite posibile alte situatii - de exemplu vreo infectie parazitara, ma gandeam la eozinofilie. Acum ca m-am gandit mai bine ai putea sa faci si un studiu coproparazitologic, uneori apar astfel de manifestari. Urmaream in principal eozinofilele.

Pe de alta parte, mai poate fi ceva auto-imun, fara vreo semnificatie aparte.E foarte nespecific ce descrii, astfel ca nu putem sti, dar e probabil pana la urma vorba despre o alergie, fara cauza identificata, pentru ca poate fi orice, cunosc cazuri de toate felurile.

ps. foarte bine ca te-ai lasat de fumat, dar nu cred ca de la asta e smile
Cat despre benadryl, stiam ca are efecte cam neplacute, de tipul letargiei si somnolentei, sper sa iti fie bine cu el.

Incearca si coproparazitologic, uneori giardia face asa ceva, desi ma indoiesc ca e vorba despre asta, dar nu strica sa verifici.

#9 2010-02-17 20:17:24

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

te mananca zonele care se umfla? mie imi apareau niste umflaturi.. destul de mari in coate, genunchi, pe linia chilotului si la fel nu s-a gasit nici o cauza.
si din ce ma mancau si ma scarpinam din aia se mareau. eu spre exemplu ajunsesem sa am umflaturi de dimensiunea palmei (pe fund sau coapse).
ce ai tu seamana cu ce descriu eu? eu am avut 2 zile cand ma umflam excesiv dupa ce am mancat o inghetata ffff dulce si cu multa cacao si ciocolata.

mi-am mai amintit ceva: spre exemplu am jucat tenis pe picior si mi s-a umflat glezna cu care am lovit repetat mingea.

#10 2010-02-17 21:15:05

Monica999
Hero member
Site

merci moksha, pentru detalii, am facut si studiu coproparazitologic acum cateva luni cand a inceput si nu aveam nimic, deci nbu are sens sa mai fac acum. oricum merci, cred ca o sa ma multumesc sa consider ca e o alergie la dumnezeu stie ce (sper sa nu intre extra aici sa imi spuna ce si cum lol ).

benadrylul il iau numai cand am reactia alergica si in ziua de dupa, si da, nu e foarte bine cu el, dar nah, in lipsa de alta optiune...

lavinia, nu ma mananca decat putin,dar nu le scarpin.

#11 2010-02-17 22:11:12

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

pill un examen coproparazitologic se face corect astfel: 3-4 determinari la interval de 5-6 zile deoarece parazitii au si perioade cand nu apar wink

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#12 2010-02-17 23:58:47

Monica999
Hero member
Site

l-am facut corect acum cateva luni, dupa ce mi-a aparut alergia asta, asa ca in mod sigur nu s-a schimbat nimic de atunci.

#13 2010-04-16 06:36:11

jasminnex
Membru
Inregistrat: 2010-04-16

Ai aflat ce ai? pentru ca si eu ma confrunt cu aceeasi problema,am facut tot ceea ce ai facut si tu si in plus am mai vizitat 6 medici care au ridicat din umeri. Simt ca innebunesc.

#14 2010-12-25 20:54:08

blue_eyes
Full member
Inregistrat: 2007-09-21

buna fetelor.de vreo 9 zile ma confrunt cu mancarimi greu de suportat.am fost la farmacie si persoana de acolo mi-a recomandat pastile antialergice.pe care le-am si luat sperand sa scapt de aceste mancarimi insuportabile,ma gandesc ca poate sunt alergica la ceva,dar ciudat e ca pana acum nu mi sa mai intamplat. dupa ce am luat 3 pastile mancarimiile sau mai diminuat dar in schimb sunt foarte obosita de la ele si as dormi toata ziua.ce as putea face impotriva mancarimiilor fara sa mai iau aceste pastile? specific ca deocamdata nu am cum sa merg la medic pentru a face testul de alergii pentru ca ma aflu intr-o tara straina si inca nu sunt asigurata medical,iar fara asta ma costa o gramada de bani si m-am gandit ca poate gasesc un mic ajutor la voi. va multumesc

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.