homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Riscul sterilitatii?

#1 2007-10-29 15:12:55

miky80
New member
Inregistrat: 2007-10-29

Riscul sterilitatii?

Am folosit timp de 3 ani mercilon, de la 1 ianuarie 2007 am renuntat la ele dorind sa fac un bebe, dar rezultatele se lasa asteptate. Pot sa fiu sterila? mentionez ca mi-au fost administrate de catre medicul ginecolog ca tatament. Menstruatia aparea la intervale de 60 zile poate si mai mult. Dupa intreruperea anticonceptionalelor menstrele au fost regulate 3 luni, iar apoi au inceput vechile probleme...... menstre neregulate si dureroase.... cu 2 saptamani inainte de menstre dureri de cap, de sani si intarirea lor, dureri abdominale........ probleme cu care nu m-am confruntat nici inainte de a folosi mercilon si nici in timpul tratamentului. Imi doresc cu disperare un bebe si nu stiu ce sa fac.... din punct de vedere medical sunt perfect sanatoasa, atunci ce se intampla? Medicul a spus sa mai asteptam pana la un an de la intreruperea lor. Mai sunt 2 luni si a trecut si anul si eu nimic. S-a confruntat cineva cu o problema asemanatoare? Va multumesc!

#2 2007-10-29 16:09:56

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

Re: Riscul sterilitatii?

rabdare si perseverenta...asta daca zici ca esti sanatoasa! la 3 ani de administratre de anticonceptionale nu poate fi vb de instalarea sterilitatii,cum de altfel nici la mai multi ani!

#3 2007-10-30 08:07:02

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

nu ai cum sa fii sterila din cauza asta. ideea e ca daca te grabesti sa gasesti un raspuns poti sa faci niste analize prenatale care iti vor raspunde la toate intrebarile. si cel mai important: nu te mai stresa ...asa m-am stresat si eu si jumatate de an nu am ramas si cand am lasat sa vina de la sine s-a intamplat. pe de alta parte, mergi cel mai bine la medic. daca menstrele tale sunt asa departate una de alta nu ai de unde sa stii cand ovulezi si care e perioada ta fertila. un ajutor de specialitate prinde bine in astfel de cazuri, asta cred eu

#4 2007-10-30 08:25:56

mihaitza
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2007-10-20

trebuie sa asteptzi....chestia asta a patzito si sora mea...dupa vreo 2 ani juma sa lasat pt un bebe....sa cam chinuit ei akolo....dupa ap un am a ramas insarcinata:D....

lov u pusspuss

#5 2007-10-30 09:00:20

micicutza
Banat
Inregistrat: 2007-10-25

mie doctorul mi-a spus ca pilulele nu duc la sterilitate..mi-a zis asa: poti ramane insarcinata la fel de repede sau de greu ca si inainte de a lua pilulele..dupa ce nu mai iei revii exact la starea care o aveai inainte..daca inainte ramaneai greu la fel si acum, daca ramaneai usor tot asa si acum..deci nu au treaba cu sterilitatea pilulele..asa mi-a zis

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."
Eu le am pe toate trei...

Publicitate

loading...

#6 2007-10-30 09:38:44

miky80
New member

Va multumesc pentru raspunsuri si mai ales pentru incaurajari, in ceea ce priveste consultari de specialitate nu prea ma incanta ideea. Mai stau pana la un an si apoi o sa merg si la alti medici de specialitate. Puteti sa-mi recomandati un medic bun sau o clinica particulara buna, la spitalele de stat nu vreau sa ma duc. Trebuie sa caut o persoana pe care o cunosc ca sa-mi faca "intrarea", apoi bonusul la medic ca apoi sa ma cheme tot la el ca cabinet sa mai platesc si pe acolo consultatia. Utima oara cand am fost m-a costat atat de mult de parca am fost la "operatie". Prefer sa ma duc la o clinica particulara sa platesc de la inceput si sa fiu tratata cu respect. Si acum sa fim serioase ati vazut ce placut e sa te duci la ginecologie. Oricum eu sper sa raman insarcinata si sa nu fiu nevoita sa mai fac si alte controale, stiu ca voi face dupa, dar atunci sunt motivata.Va multumesc!

#7 2007-10-30 10:12:01

miky80
New member

Am uitat sa va spun ca am probleme renale si de 4 ani consum 2 litri de ceai diuretic pe zi. Are vreo importanta asta? Pe mine ma ajuta sa nu mai fac infectii urinare,dar nu cred ca influenteaza asta sarcina sau ma rog incercarea de a avea o sarcina, sau influenteaza?Va rog sa ma ajutati! Va multumesc!

#8 2007-10-30 11:15:21

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

nu influenteaza ceaiul cu nimic fertilitatea

mami de minuni hjarta

#9 2007-10-30 11:19:21

miky80
New member

mersi, asta ma bucura. Acum chiar ca nu mai am de ce ma teme, trebuie sa am si putina rabdare cum mi-au scris si alte membre ale acestui forum.

#10 2007-10-30 11:26:51

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

da. rabdare si bucura-te de actul sexual in sine. nu fa nimic mecanic. ca nu iese....

#11 2007-10-30 15:09:45

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

draga mea...de vina sunt menstruatiile tale neregulate...aproape ca imi vine sa spun ca atunci cind incep durerile de cap si restul neplacerilor, atunci si ovulezi...insa nu sunt sigura....cind ai insa ciclul atit de neregulat e al naibii de greu sa nimeresti pe perioada fertila(sau am inteles gresit si tu il ai doar foarte lung-60 zile, nu si neregulat?)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#12 2007-10-30 15:21:00

miky80
New member

Il am neregulat la 60 de zile apare. Asta se intampla de cand am avut prima mestruatie la varsta de 12 ani, dar atunci nu am tinut seama de nimic, dar acum ma deranjeaza caci nici nu stiu daca raman sau nu. Nu am dupa ce ma ghida si am facut la teste de sarcina de mi s-a luat. Imi vine sa mai desenez o liniuta cand vad ca iar am ratat. Deci il am foarte neregulat, la 60 de zile ma tine 3 zile si fluxul este foarte redus. Eu anticonceptionalele le luam ca tratament, in perioada aceea eram chiar fericita stiam cand sa ma astept la ciclu, acum de cand le-am intrerupt sunt foarte dezamagita, nici sarcina, nici bebe si mi s-a redus si apetitul sexual, numai am chef de nimic...........

#13 2007-10-30 15:29:08

Al Pacino
Administrator

mai miky80, sa ne intelegem...daca vine mereu la 60 zile e regulat! daca niciodata nu stii cind sa il astepti, abia atunci e neregulat!

#14 2007-10-30 15:44:07

miky80
New member

da ne intelegem. Nu vine mereu la 60 de zile, este neregulat, ma refeream ca vine  cu aproximatie la 60 de zile, scuze....... Nu stiu cand sa-l astept poate sa si treaca 60 de zile, deci repet nu stiu perioada exacta pentru ca nu exista in cazul meu o perioada anume........ cand are el chef. Am avut o perioada cand a venit 3 luni la rand(fara niciun tratament) dupa care Dumnezeu cu mila. Oricum de cand am intrerupt anticonceptionalele din 1 ianuarie 2007 am avut ciclu in urmatoarele luni: ianuarie, februarie, aprilie, iunie, august, octombrie. Stiu exact ca in august mi-a venit pe 15 iar in octombrie pe 3, deci 48 de zile nu? Nu stiu cum este! Scuze pentru neintelegeri, dar pana acum nu m-a intrebat nimeni cu exactitate si nici nu am tinut pe zile exact cand a venit.Ar trebui sa-mi fac o schema ceva?

#15 2007-10-31 11:52:44

Al Pacino
Administrator

nu, e suficietn sa notezi in calendar datele...
sincer, in conditiile astea, e greu sa pici pe perioada fertila. nu dispera insa, pina la urma vei ramine

#16 2007-10-31 12:24:46

miky80
New member

Multumesc pentru sfat. Si eu sper sa raman, dar oricum cum m-au sfatuit si alte persoana care au trecut prin ce trec si eu o sa incerc sa nu ma mai gandesc. Tot ce vrea Dumnezeu se va intampla! Multumesc si ma bucur ca am reusit pana la urma sa me intelegem.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.