homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat test papanicolau

#1 2010-12-18 16:00:19

sanageo
Membru
Inregistrat: 2010-12-18

Rezultat test papanicolau

In urma testului papanicolau a iesit urmatorul rezultat:
Frotiu moderat imflamator usor descuamat profunde si copinofilie marcata-Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate.La pozitia alte modificari non neoplazice sunt bifate pozitiile:infectii , coci , Leptothryx.La indicatii se sugereaza repetare la 3 luni apoi la 12 luni.Fiti va rog amabili si explicati-mi ce inseamna acest rezultat,la ultimul test papanicolau in urma cu un an totul a fost ok.Va multumesc si astept un raspuns.

#2 2010-12-18 21:57:00

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Rezultat test papanicolau

inseamna o vaginita, adica o infectie cu coci si cu o ciuperca(leptotrix)
merita sa faci tratament, asadar mergi la medic

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2010-12-18 23:32:27

Ariana20
New member
Inregistrat: 2010-02-19

Buna seara. Am si eu o intrebare. Ce inseamna clasa III-IV la Pap. si frotiu puternic sugestiv pentru malignitate?

Doing wrong, always want to return...but sometimes you realise that there is no going back...

#4 2010-12-19 01:30:13

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

indica gravitatea situatiei...
clasa I: Celule normale (fff putine femei active sexual obtin acest rezultat, si sunt de invidiat chiar smile )
clasa II: Celule cu modificari atipice benigne (celule epiteliale cu modificari de natura inflamatorie, PMN, limfocite, histiocite, etc.).  Asta e cel mai frecvent si indica infectii care se trateaza usor.
clasa III: Citologie sugestiva, dar neconcludenta pentru malignitate (frotiu suspect). Clasa 3 poate sa apara si datorita unei inflamatii puternice, datorita unei infectii,chiar si banala, dar poate sa ridice si un semn de intrebare in privinta virusului Papiloma, fapt care necesita alte investigatii.
clasa IV: Citologie puternic sugestiva pentru malignitate. Acesta e un rezultat mai ingrijorator deoarece indica prezenta unor celule tumorale maligne, dar intr-un numar redus.
clasa V: Citologie concludenta pentru malignitate (prezente celule maligne in placarde). Acesta indica cancer pe o zona destul de mare.

Acum sa revenim la intrebarea ta...la care o sa-ti raspund cu alta intrebare: Ai facut testul pentru depistarea virusului HPV?se poate ca acesta sa fie cauza, insa nu trebuie sa te panichezi deoarece au fost femei care cu ajutorul tratamentelor au ajuns de la clasa III-IV la II.

Ultima oara a fost editat de YoHanna (2010-12-19 01:35:39)

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#5 2010-12-19 15:37:18

Ariana20
New member
Inregistrat: 2010-02-19

Am fost la un consult acum 2 saptamani si mi-am facut mai multe analize printre care si testul Pap. Analizele nu au iesit deloc bine, adica Clamydia pozitiv, la fel si micoplasma si ureaplasma.Iar la Pap a iesit clasa III-IV. Din cate stiu eu Pap. nu se face cand exista si alta infectie pt ca rezultatul poate fi influentat. Oricum, doctorul nu mi-a zis nimic de nici un test HPV, in schimb m-a trimis direct la colposcopie. Acolo alte probleme...m-a programat pentru maine sa refac Pap si colposcopia. Insa eu incepusem folia de AC si dna doctor de acolo mi-a zis sa nu le mai iau si m-am trezit cu menstra din nou si nu trecuse nici macar o sapt de cand mi se terminase. Acum nu o sa pot sa fac nici Pap si nici colposcopia pana nu mi se termina. Ma intreb oare dna doctor nu s-a gandit ca daca intrerup AC, apare menstra? sunt cam speriata pentru ca stiu ca orice amanare ma costa sanatatea...mai ales la clasa asta de pap...sad

Doing wrong, always want to return...but sometimes you realise that there is no going back...

Publicitate

loading...

#6 2010-12-20 09:05:30

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

eu as zice ca in primul rand sa tratezi chlamydia, micoplasma si ureaplasma.
si apoi sa faci pap si colposcopie..

#7 2010-12-28 18:21:04

suav5
New member
Inregistrat: 2010-08-20

Buna seara!
Doctoressa, te rog frumos raspunde-mi si mie, am repetat testul pap si acum mi-a iesit asa iar doctorita e in concediu pana prin 10.01.11:

Frecvente celule intermediare,parabazale,metaplazice.Lipsesc celulele glandulare.Inflitrat leucocitar bine reprezentat, mucus,fibrina ( cred ca am descifrat bine),.
!Control citologic endocol
II-NILM

Multumesc frumos! SI iti doresc un an nou fericit si multa sanatate!

#8 2010-12-28 21:18:13

s.dana
New member
Inregistrat: 2010-12-28

Buna smile
Am facut un test papanicolau pentru ca am o secretie maronie(2-3 zile) inainte de menstruatie ( de cateva luni). Rezultatul testului este :
Frotiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare fara anomalii nucleare.
Sunt prezente celule cilindrice endocervicale normale.
Se observa prezenta a numeroase polimorfonucleare.
concluzie : frotiu negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna.
                Inflamatie nespecifica - de interpretat in functie de tabloul clinic.

Ca urmare, doctorul mi-a spus ca nu trebuie sa urmez tratament...dar cu secretia cum ramane?

#9 2010-12-28 21:52:43

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

cel mai probabil secretia este de natura hormonala. daca ar fi fost de la nivelul colului nu ar fi aparut numai inainte de menstra

#10 2010-12-29 13:28:16

s.dana
New member

Ms pt raspuns.
Asta cred si eu, pt ca nu am mai intretinut relatii intime de 2 ani zile. dar totusi cred ca ar trebuie sa ma adresez unui alt doctor?...sau sa fac o analiza de secretie? multumesc anticipat!

#11 2010-12-29 13:42:16

Al Pacino
Administrator

s.dana, secretia de care vorbesti e o singerare. nu trebuie sa umblii prin medici, asa debuteaza menstra ta, cu singerarea aia

suav5, ar fi bine sa repeti testul, de preferat intr-un loc unde sa fie lucrat dupa metodele actuale...in rest, pare a fi o infectie dar nu stiu sa iti spun mai mult

#12 2010-12-29 14:07:53

s.dana
New member

Multumesc frumos pt raspuns.
Ma ingrijora pentru ca pana acum cateva luni nu aveam aceasta secretie. Mai mult, la o ecografie transvaginala mi s-a spus ca am ovare polichistice, iar din articolele pe care le-am citit pe internet am constatat ca si asta poate fi o cauza. De asemenea am avut si dureri ale sanilor mai pronuntate inainte de menstruatie, apoi a aparut si secretia.....ma gandeam sa nu fie ceva mult mai grav.

#13 2010-12-29 14:41:46

suav5
New member

suav5 a scris:

Buna seara!
Doctoressa, te rog frumos raspunde-mi si mie, am repetat testul pap si acum mi-a iesit asa iar doctorita e in concediu pana prin 10.01.11:

Frecvente celule intermediare,parabazale,metaplazice.Lipsesc celulele glandulare.Inflitrat leucocitar bine reprezentat, mucus,fibrina ( cred ca am descifrat bine),.
II-NILM

Multumesc pentru raspuns. Pe mine m-au ingrijorat lipsa celulelor glandulare (nu stiu daca e de bine sau de rau) plus control pentru endocol.Sa inteleg ca nu s-a recoltat bine, asa?

#14 2010-12-29 15:22:03

Al Pacino
Administrator

si eu am nelamuriri legate de asta...

#15 2010-12-29 17:00:33

suav5
New member

suav5 a scris:

suav5 a scris:

Buna seara!

II-NILM

Multumesc pentru raspuns. Pe mine m-au ingrijorat lipsa celulelor glandulare (nu stiu daca e de bine sau de rau) plus control pentru endocol.Sa inteleg ca nu s-a recoltat bine, asa?

DOCTORESSA ai zis :" si eu am nelamuriri legate de asta..." Adica sa inteleg ca te referi ca nu s-a recoltat bine?
Multumesc din suflet ca ma ajuti!

#16 2010-12-30 21:28:58

steluta777
Membru
Inregistrat: 2010-12-30

Buna
Am primit rezultatul la testul pap cu urmatoarele mentiuni:Celule intermediare, superficiale, metaplaziate reactive, granulocite. De asemenea este bifat: celule endocervicale prezente si alte modificari non neoplazice, inflamatorii. Va rog sa imi spuneti daca este o problema, am programare la dr saptamana viitoare dar nu mai am rabdare. Mentionez ca testul este facut la 7 saptamani dupa un chiuretaj (sarcina oprita in evolutie).
Multumesc anticipat pentru raspuns

#17 2011-01-01 22:00:12

mihaela01
Full member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-11-23

am luat si io rezultatul testului pap si nu scrie decat:  calitatea frotiului este satisfac. pt interpretare. frotiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare fara anomalii nucleare. iar in concluzie e trecut frotiu negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna.  e ok rezultatul? am mai fac testul pap pana acum dar era diferit fata de asta. scria si ce cls e, erau trecute mai multe chestii.

#18 2011-01-03 18:26:13

suav5
New member

suav5 a scris:

suav5 a scris:

suav5 a scris:

Buna seara!

II-NILM

DOCTORESSA ai zis :" si eu am nelamuriri legate de asta..." Adica sa inteleg ca te referi ca nu s-a recoltat bine?
Multumesc din suflet ca ma ajuti!

LA MULTI ANI! Si multa sanatate!

Doctoressa, imi raspunzi si mie te rog frumos daca ai timp?
Multumesc!

#19 2011-01-05 13:00:29

Al Pacino
Administrator

suav5, ti-am raspuns...daca puteam fi mai clara, as fi fost

mihaela01, e ok , da

steluta777, pare a fi vorba de o infectie. Medicul tau, care stie contextul clinic, va fi mai in masura sa interpreteze

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.