homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pudra de talc

#1 2011-01-05 09:35:29

Karina_
Full member
Inregistrat: 2010-12-16

Pudra de talc

Fetelor, este adevarat ca pudra de talc poate produce cancer de col uterin daca este aplicata in zona inghinala(dupa epilarea cu ceara)?

#2 2011-01-05 10:25:51

fluturascrys
Hero member
De la: Stuttgart
Inregistrat: 2010-09-24

Re: Pudra de talc

nu am auzit asa ceva  nustiu

Iarta-ti dusmanii, dar niciodata nu uita numele lor !

#3 2011-01-05 10:34:10

Karina_
Full member

Se pare ca multi sustin asta si vroiam sa fiu sigura, acum cateva zile m-am epilat inghinal si dupa m-a dat doamna aceea cu pudra de talc si vroiam sa stiu daca mai continui sau ma duc altundeva unde nu aplica pudra de talc, pentru ca nu as vrea sa imi risc sanatatea.

#4 2011-01-05 10:42:35

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

sau poti sa o rogi sa nu iti mai dea cu pudra. iti curge sange dupa epilat? nu e suficient sa tamponeze zona cu o solutie dupa epilat?

#5 2011-01-05 10:44:50

Karina_
Full member

Am vrut sa o intreb pe doctoressa insa nu stiu cum as putea sa dau de ea, poate mai intra pe forum si vede topicul. Nu am reusit sa dau mesaj privat sau mail, ori nu ma pricep eu sa gasesc date de contact ori nu are nicio data de contact postata pe forum.

Publicitate

loading...

#6 2011-01-05 11:02:10

Karina_
Full member

Nu imi curge sange. Nu ma deranjeaza ca sunt data cu pudra de talc insa imi este putin teama sa fie adevarat mitul cu cancerul de col uterin. Desi mie una mi se pare putin absurd ca nu iti baga nimeni pudra in vagin, si doar se aplica putin sa nu te iriti dupa epilare.

#7 2011-01-05 11:24:45

Karina_
Full member

Pudra de talc mareste riscul de cancer de col uterin

Talcul creste riscul de cancer de col uterin cu 24%, chiar si folosit doar o data pe saptamana, in zona intima, arata un studiu recent realizat la Harvard.

Folosita de aproape jumatate dintre femei, pudra de talc poate patrunde in organism si avea ca urmare inflamatiile, care favorizeaza nasterea celulelor canceroase, relateaza Daily Mail.

Studiile anterioare au legat folosirea pudrei de talc de tumorile ovariene. Insa prezenta cercetare avertizeaza ca poate cauza chiar cancerul de col uterin. Cele mai expuse sunt femeile mai in varsta, care au ajuns la menopauza.

Folosirea talcului este periculoasa doar in zona genitala, a aratat studiul realizat pe 66.000 de asistente care au fost monitorizate timp de mai multi ani, incepand din 1982. Aproape 600 au fost diagnosticate cu cancer de col uterin, se mentioneaza in jurnalul medical Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

Vinovat si de cancerul ovarian

Tot cercetatorii de la Harvard au aratat, intr-un studiu realizat anul trecut, ca folosirea pudrei de talc in zona genitala creste riscul de cancer ovarian cu 41%, cerand femeilor sa renunte imediat la acest obicei.

Se estimeaza ca una din 10 femei caucaziene, cu un anumit profil genetic, este expusa unui risc major de a se alege cu cancer ovarian de pe urma folosirii talcului.

Unii experti spun ca talcul are anumite asemanari cu azbestul, care cauzeaza o forma de cancer letala a plamanilor. Se estimeaza ca unei particule de talc care ajunge in plamani ii ia 8 ani sa se dizolve.
Am pus intrebarea si pe un alt site si am primit acest raspuns. Acum vin cu intrebarea: ce am putea folosi dupa epilarea inghinala pentru a nu ne irita?

#8 2011-01-05 11:46:46

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

sunt atatea creme si geluri dupa epilat, chiar si banala crema de galbenele
sau Baneocin unguent, ca daca e pudra s-ar putea sa contina si el talc
eu nu mi-as face probleme, dar daca tii neaparat alternative exista

#9 2011-01-05 23:09:37

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Si eu am auzit de mitul asta dar tot am mai folosit ocazional. Dar acuma stau sa ma intreb - daca in loc de pudra de talc folosim alt produs post-depilare, care e plin de niste chimicale pe care nici nu poti sa le citesti, unele poate chiar cu potential cancerigen, nu e la fel de riscant?
Eu mai degraba m-as face doar cu spirt si atat. Da mi-e cam jena sa ii spun cosmeticienei sa nu-mi puna pudra ...  rodnar

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#10 2011-01-06 10:46:58

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

nu ar trebui sa-ti fie rusine. daca vrei sa inlocuiasca pudra de talc cu spirt, spune-i frumos, doar tu esti clienta. eventual baga o scuza gen nu vrei sa-ti prafuiesti lenjeria sau te-ai iritat data trecuta de la ea sau mai stiu eu ce.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.