homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Probleme endocrinologice

#1 2010-12-10 20:08:38

ierfonoacnaib
New member
Inregistrat: 2010-11-15

probleme endocrinologice

In urma analizelor de la medicul endocrinolog,mi-au fost prescrise Diane 35 si alte pastile,10 pe luna,pe care trebuie sa le iau incepand cu a 10-a zi a ciclului menstrual.Stiu ca anticonceptionalele se iau in prima zi de menstruatie,insa ea nu a aparut,cum mi s-a mai intamplat,iar medicul mi-a zis sa incep Diane oricum.Asa am facut,am terminat folia,la ultima pastila au inceput sa apara durerile menstruale,insotite de niste secretii maronii pe care nu le-am mai avut pana acum.Azi e a doua zi de cand nu am mai luat anticonceptionalele,secretiile si durerile acute persista,dar menstruatia propriu-zisa nu apare.Intrebarile mele sunt: 1 E normal ce se intampla,si trebuie sa astept sa se regleze organismul in urma tratamentului? si 2: Ziua cand am inceput sa am secretiile acelea maronii o consider prima zi de menstruatie?pt ca in functie de asta trebuie sa iau si celelalte pastile.
Multumesc!

#2 2010-12-10 20:57:03

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: probleme endocrinologice

1. E absolut normal. Aceasta mica sangerare se numeste spotting si apare in primele trei luni de administrare, pana se obisnuieste organismul cu pastilele. Daca ea se mentine si in pauza, o poti considera menstra. In timpul administrarii de anticonceptionale menstra se modifica atat cantitativ cat si calitativ.

2. Parerea mea este ca da, poti considera prima zi de menstra, prima zi cu sangerare.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2010-12-10 23:52:14

ierfonoacnaib
New member

Multumesc pentru raspuns,mi-a fost de mare ajutor! M-am mirat de reactia asta pentru ca mie nu mi-a mai fost atat de rau in timpul menstruatiei,iar cand am luat alte anticonceptionale,Karissa,pana sa aflu de problemele endocrinologice pe care le am acum,ma simteam f bine,nu ma mai durea nimic in perioada menstruatiei.Probabil Diane 35 fiind mai puternice,iar eu avand acele probleme,se produc modificari in organism nu?

#4 2010-12-11 21:02:21

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

ierfonoacnaib a scris:

Multumesc pentru raspuns,mi-a fost de mare ajutor! M-am mirat de reactia asta pentru ca mie nu mi-a mai fost atat de rau in timpul menstruatiei,iar cand am luat alte anticonceptionale,Karissa,pana sa aflu de problemele endocrinologice pe care le am acum,ma simteam f bine,nu ma mai durea nimic in perioada menstruatiei.Probabil Diane 35 fiind mai puternice,iar eu avand acele probleme,se produc modificari in organism nu?

nu, nu ai dureri pentru ca diane sunt mai puternice si nici nu e tocmai ok faptul ca ai dureri la menstruatie....nu stiu insa despre ce tulburari endocrine vorbesti si de ce trebuie sa iei pastile alea 10 zile pe luna si ce pastile....sincer sunt curioasa, poti detalia, te rog?

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2010-12-11 22:29:23

ierfonoacnaib
New member

Diagnosticul a fost sindromul ovarelor polichistice,anovulatie si mi-a iesit testosteronul mare.Mi s-a intamplat sa nu am menstruatie 4 luni,si mi-a aparut si o acnee urata.Trebuie sa iau 6 luni Diane,si in a 10 a zi de la menstruatie 10 pastile de Androcur,ca sa nu mai secret acel testosteron cred...Cat despre dureri,mereu am avut,doar acum 2 ani cand luam anticonceptionale Karissa acestea au disparut,dar intradevar luna asta,dupa Diane am avut dureri f mari,indelungate,pe o perioada de 3 zile...

Publicitate

loading...

#6 2010-12-12 11:32:08

ierfonoacnaib
New member

Dupa cum am spus primele 2-3 zile au fost de spotting,iar azi am inceput sa sangerez asa cum se intampla la o mensta obisnuita,asadar iau in considerare ziua de azi ca prima de menstruatie,sau si celelalte 2-3?

#7 2010-12-14 10:33:24

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

consideri prima zi de menstra ziua cind ai inceput sa singerezi(indiferent cit de redusa a fost singerarea)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#8 2011-01-09 20:39:32

ierfonoacnaib
New member

Sunt in perioada de 7 zile de pauza de la anticonceptionale,peste 3 zile trebuie sa incep o folie noua,si mie nu mi-a venit menstruatia,si nici nu am vreo senzatie ca o sa apara,ca pana acum.Chiar daca mi-ar venii in astea 3 zile,nu o sa se si termine astfel incat sa incep folia noua.La prima folie am avut menstruatie.Am facut si un test de sarcina azi si este negativ.Oare de ce se intampla asta?Are legatura cu problemele endocrinologice pe care le am?(sindromul ovarelor polichistice si exces de testosteron)? Pot sa incep o folie noua la data care trebuie,chiar daca nu am avut menstruatie?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.