homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Transformare precanceroasa?? help!!!!

#1 2011-01-21 12:22:37

adi_2010
New member
Inregistrat: 2011-01-20

transformare precanceroasa?? help!!!!

Buna! sunt noua pe aici si nu prea stiu exact unde ar trebui sa scriu, insa ma confrunt cu o problema care imi da mari batai de cap.
Am 24 de ani si in urma cu 2 luni am decis sa merg la primul consult gineco. am mers la Gynecoland si acolo mi-au spus k am mastoza fibrochistica la ambii sani, dar ca nu exista tratament. iar cand mi-a facut testul papanicolau doctora a observat o zana rosie pe col. m-a programat la o colposcopie si o ecografie transvaginala. ecografia a iesit ok, insa la colposcopie mi-a pus urmatorul diagnostic: JSC vizibila. Ectopie extinsa periorificiala. zona de transformare tipica. am urmat tratament cu cervugid, iar sapt asta am mers la o alta colposcopie si mi-a spus k zona rosie persista si ca este posibil sa fie o transformare epiteliala normala, sau una PRECANCEROASA. diagnostic: JSC vizibila. Zona de transformare imatura cu EAA/ZIN sugestiva pentru metaplazie/LSIL. mi-a recomndat testare HPV. pana atunci....tacere. eu simt ca disper pt ca nu inteleg ce se intampla si mi-a zis ceva de o interventie ERAD. nu am avut nici sarcini, nici avorturi si un singur partener. HELP, PLS!!!!
P.S. Papanicolau a iesit normal. supa

#2 2011-01-21 13:36:39

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: transformare precanceroasa?? help!!!!

eu cred ca e doar o ectopie, nimic de ingrijorat sau de tratat. nu inteleg de ce ti-a dat tratament cu cervugid pt ectopie huh. asta e o particularitate a colului; nu e rana, nu se trateaza sau, mai grav, cauterizeaza. la acelasi medic ai facut si a doua coloscopie? ma indoiesc ca ar putea fi ceva "precanceros" sau LSIL, cand testul papanicolau e bun. sunt destui doctori care confunda ectopia cu rana pe col. pt linistea ta, poti sa repeti colposcopia si pap-ul la alt doctor.

partenerul tau a avut contacte cu alte fete?

#3 2011-01-21 15:19:17

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

L-sil inseamna anomalie de Papanicolau. Daca Papanicolaul tau zici ca a iesit bine, nu are cum sa fie L-sil. Poti sa postezi aici buletinul de Papanicolau.

#4 2011-01-21 19:37:30

adi_2010
New member

test papanicolau:
1. date clinice: aspectul colului cu leziuni  vizibile
2. evaluarea frotiului: conventional; calitate frotiu: satisfacator pt evaluare; celule endocervicale prezente
3. diagnostic descriptiv: negativ pt leziune intraepitelia; infectii: cocobacili
4. diagnostic citologic pap: C II
Nu stiu ce sa fac, sa merg sa fac testare HPV tot la ei??? m-a speriat destul de tare doctora asta ( am cheltuit pana acum 800 de RON iar testarea HPV costa inca 300 RON). si a doua colposcopie am facut-o tot acolo pentru ca imi daduse tratamentul Cervugid pentru ca. asa cum mi-a spus doctora, a vrezut k e o inflamatie a colului cauzata de vreu bacterie. tot ce mi-a zis m-a pus pe ganduri rau, nu mai stiu ce sa fac....

#5 2011-01-21 20:05:28

adi_2010
New member

anca90 a scris:

eu cred ca e doar o ectopie, nimic de ingrijorat sau de tratat. nu inteleg de ce ti-a dat tratament cu cervugid pt ectopie huh. asta e o particularitate a colului; nu e rana, nu se trateaza sau, mai grav, cauterizeaza. la acelasi medic ai facut si a doua coloscopie? ma indoiesc ca ar putea fi ceva "precanceros" sau LSIL, cand testul papanicolau e bun. sunt destui doctori care confunda ectopia cu rana pe col. pt linistea ta, poti sa repeti colposcopia si pap-ul la alt doctor.

partenerul tau a avut contacte cu alte fete?

a avut contacte, insa doar cu prezervativ.

Publicitate

loading...

#6 2011-01-21 21:22:42

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

adi_2010 a scris:

test papanicolau:
1. date clinice: aspectul colului cu leziuni  vizibile
2. evaluarea frotiului: conventional; calitate frotiu: satisfacator pt evaluare; celule endocervicale prezente
3. diagnostic descriptiv: negativ pt leziune intraepitelia; infectii: cocobacili
4. diagnostic citologic pap: C II
Nu stiu ce sa fac, sa merg sa fac testare HPV tot la ei??? m-a speriat destul de tare doctora asta ( am cheltuit pana acum 800 de RON iar testarea HPV costa inca 300 RON). si a doua colposcopie am facut-o tot acolo pentru ca imi daduse tratamentul Cervugid pentru ca. asa cum mi-a spus doctora, a vrezut k e o inflamatie a colului cauzata de vreu bacterie. tot ce mi-a zis m-a pus pe ganduri rau, nu mai stiu ce sa fac....

Cervugid este bun si pentru leziuni, si pentru cocobacili. Chiar daca ai rana pe col, Papanicolaul tau este foarte bun si e exclusa vreo "transformare precanceroasa" va ; doctorii astia probabil ca mai si exagereaza... Testarea HPV se cere, in general, in caz de anomalii de Papanicolau, cum ar fi "Asc-us", "L-sil" sau "H-sil"; tu nu ai niciuna din astea; Papanicolau clasa 2 au majoritatea femeilor active sexual.

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2011-01-21 21:25:09)

#7 2011-01-22 08:36:44

adi_2010
New member

Cervugid este bun si pentru leziuni, si pentru cocobacili. Chiar daca ai rana pe col, Papanicolaul tau este foarte bun si e exclusa vreo "transformare precanceroasa" va ; doctorii astia probabil ca mai si exagereaza... Testarea HPV se cere, in general, in caz de anomalii de Papanicolau, cum ar fi "Asc-us", "L-sil" sau "H-sil"; tu nu ai niciuna din astea; Papanicolau clasa 2 au majoritatea femeilor active sexual.
Multumesc mult pentru lamuriri, m-am mai linistit putin. insa nu stiu daca sa ma mai duc luni pt testarea HPV, sau sa ma duc la alt medic sa refac pap-ul si colposcopia.... probl e ca nu cunosc niciun medic f bun in Bucuresti (poate m-ati putea ajuta cu o recomandare), la Gyneco, la D-na Dr. Macota am ajuns cautand pe net.... offff  supa

#8 2011-01-22 15:06:30

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

pe astfel de probleme sunt renumite dr. Tarlea de la Sanador si Mihaela Badea de la Micomi. la cea din urma insa se ajunge foarte greu ( ca timp).

#9 2011-01-22 20:37:11

adi_2010
New member

Multumesc mult pt informatii. am mai citi pe forum si despre doamna dr Niculescu Silvia. ce parere aveti?

#10 2011-01-26 10:29:19

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

e un medic foarte bun. si la ea e coada destul de mare.

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#11 2011-01-26 10:37:26

adi_2010
New member

doctoressa a scris:

e un medic foarte bun. si la ea e coada destul de mare.

Va multumesc pt raspuns. as mai avea o intrebare pt dvs. daca pap-ul mi-a iesit normal, este posibil sa imi iasa pozitiva testarea hpv? iar daca nu e hpv ce inseamna transformare normala a colului? mi-am facut testul luni, insa voi primi rezultatul in vreo 3 saptamani si sunt foarte speriata. nu am avut decat un partener, dar totusi imi e foarte frica dupa ce medicul mi-a spus ca acea colposcopie nu a iesit bine si sunr suspecta de "transformare precanceroasa"  supa

#12 2011-01-26 11:30:50

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

da, pap-ul poate fi foarte bun si sa iesi pozitiv la testarea hpv...pari insa a avea o infectie cu cocobacili si eu una as trata-o pe ea si apoi as face valuri mai mari.
recomandarea mea ar fi fost sa mai consulti si alt medic inainte de a arunca banii, intrucit metaplazia face parte din procesul de vindecare, iar lsil nu e nimic grav.....ectopia e o chestie fiziologica nu e rana, insa e o portiune de tesut mai sensibila la agentii microbieni.
asadar, dupa parerea mea, o igiena corecta si tratarea infectiilor vaginale daca apar sunt arhisuficiente....

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#13 2011-01-26 13:58:03

adi_2010
New member

doctoressa a scris:

da, pap-ul poate fi foarte bun si sa iesi pozitiv la testarea hpv...pari insa a avea o infectie cu cocobacili si eu una as trata-o pe ea si apoi as face valuri mai mari.
recomandarea mea ar fi fost sa mai consulti si alt medic inainte de a arunca banii, intrucit metaplazia face parte din procesul de vindecare, iar lsil nu e nimic grav.....ectopia e o chestie fiziologica nu e rana, insa e o portiune de tesut mai sensibila la agentii microbieni.
asadar, dupa parerea mea, o igiena corecta si tratarea infectiilor vaginale daca apar sunt arhisuficiente....

Multumesc mult pt informatii, m-am mai linistit putin, acum voi astepta rezultatul testului si ma voi duce apoi la d na doctor Niculescu. Inca odata multumiri.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.