homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ovare micropolichistice si sarcina

#1 2011-01-27 17:58:45

aany
Membru
Inregistrat: 2011-01-27

ovare micropolichistice si sarcina

Buna tuturor,

Vreau sa va descriu situatia cu care ma confrunt si am nevoie sa imi spuneti parerea voastra...
Ultima mea menstra a venit pe 30 noiembrie si de obicei venea cam la o luna si o saptamana...deci ar fi trebuit sa imi vina iarasi intre 30 dec si 7 ian...din pacate nu mi-a venit sad asa ca saptamana trecuta joi (pe 20 ian) am mers la dna Ionescu la Marie Stopes si dumneaei mi-a prescris 3 zile cate 3 pastile de Duphaston pe zi. Astfel duminica am terminat pastilutele. Ea mi-a zis sa merg iarasi astazi daca tot nu vine...si nu a venit...am avut niste pete maro de dimineata dar nu ceva concludent... Dna doctor joi sapt trecuta mi-a zis ca nu e vorba de o sarcina...azi am fost iarasi si am facut si eco vag, la recomandarea dnei doctor. Rezultatele sunt: uter 6.25/ 3.53 cm; supraf normala, endometru subtire=4 mm, ambele ovare micropolichistice, ov drept 3.36/3.20cm si ov stg 3.82/2.35. Dna doctor de la eco mi-a spus ca nu e vorba de sarcina si ca ar fi fost bine sa fie?!?!?! Apoi dna doctor Ionescu mi-a zis ca daca nu imi vine klumea in 4 zile sa incep sa iau iar yasmin. Eu am renuntat in sept. la yasmin si incep sa le iau iar dar e ok? Nu am inteles deloc ce a vrut sa zica doctorita de la eco dar cert e ca sunt in ceata....eu sunt inginer de profesie si nu inteleg nimic din chestiile astea  sad Puteti sa ma ajutati cu niste explicatii pe limba unui om care nu e de specialitate? Este vorba de sarcina? Este vorba de alte probleme? Ce puteti sa imi spuneti?

Va multumesc mult!

#2 2011-01-27 18:09:48

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: ovare micropolichistice si sarcina

pai inteleg ca nu e vorba de sarcina, ci de ovare polichistice
niste analize homonale ai facut ?
oricum daca ai ovare polichistice tratamentul este cu Ac, deci din punctul asta de vedere e ok sa iei yasmin

#3 2011-01-27 18:36:48

aany
Membru

momentan nu si nici nu mi s-a spus sa fac si alte analize...
care e faza? sa inteleg ca acum nu ar fi o sarcina?
pe de alta parte pe termen lung exista riscul sa nu pot avea copii?

#4 2011-01-27 20:16:24

briana_maria
Full member
Inregistrat: 2009-03-06

aany,
sunt posesoarea unor ovare fffffffff polichistice si incerc de ceva tim sa raman insarcinata
am facut tratament si m-am si operat luna trecuta
sper sa se intample minunea
se ramane ffff greu insarcinata cu ovarele astea polichistice (depinde cat e de grav)
nu e imposibil insa  smile

rugaciune sanatatea e mai buna decat toate rugaciune

#5 2011-01-27 20:35:26

aany
Membru

multumesc briana...
dar mi-ar fi spus doctorul daca era sa fie sarcina nu-i asa?

si eu imi doresc sa am un copil cand va fi momentul...

sa ai grija de tine si sigur se va intampla minunea pentru tine...cand iti doresti ceva sigur reusesti si o sa iti iasa!

Publicitate

loading...

#6 2011-01-29 12:26:16

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

aany a scris:

Buna tuturor,

Vreau sa va descriu situatia cu care ma confrunt si am nevoie sa imi spuneti parerea voastra...
Ultima mea menstra a venit pe 30 noiembrie si de obicei venea cam la o luna si o saptamana...deci ar fi trebuit sa imi vina iarasi intre 30 dec si 7 ian...din pacate nu mi-a venit sad asa ca saptamana trecuta joi (pe 20 ian) am mers la dna Ionescu la Marie Stopes si dumneaei mi-a prescris 3 zile cate 3 pastile de Duphaston pe zi. Astfel duminica am terminat pastilutele. Ea mi-a zis sa merg iarasi astazi daca tot nu vine...si nu a venit...am avut niste pete maro de dimineata dar nu ceva concludent... Dna doctor joi sapt trecuta mi-a zis ca nu e vorba de o sarcina...azi am fost iarasi si am facut si eco vag, la recomandarea dnei doctor. Rezultatele sunt: uter 6.25/ 3.53 cm; supraf normala, endometru subtire=4 mm, ambele ovare micropolichistice, ov drept 3.36/3.20cm si ov stg 3.82/2.35. Dna doctor de la eco mi-a spus ca nu e vorba de sarcina si ca ar fi fost bine sa fie?!?!?! Apoi dna doctor Ionescu mi-a zis ca daca nu imi vine klumea in 4 zile sa incep sa iau iar yasmin. Eu am renuntat in sept. la yasmin si incep sa le iau iar dar e ok? Nu am inteles deloc ce a vrut sa zica doctorita de la eco dar cert e ca sunt in ceata....eu sunt inginer de profesie si nu inteleg nimic din chestiile astea  sad Puteti sa ma ajutati cu niste explicatii pe limba unui om care nu e de specialitate? Este vorba de sarcina? Este vorba de alte probleme? Ce puteti sa imi spuneti?

Va multumesc mult!

din suflet te rog nu te speria inutil
ovarele micropolichistice reprezinta o descriere anatomica si nu o afectiune(SA NE INTELEGEM, PENTRU A MIA OARA, NU E TOTUNA CU OVARE POLICHISTICE!!!!!!!)
NU TE STRESA DECI SI MERGI LA UN MEDIC DE PLANNING...ai endometrul subtire cu tot duphastonul doctoritei ionescu, deci de unde naiba sa singerezi prea mult??????nu pot sa zic decit ca dupa parerea mea, abordarea problemei a fost simplista si incorecta...mergi te rog si mai consulta si un alt medic...in privinta contraceptivelor, imi permit sa te sfatuiesc sa consulti un medic de planning

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2011-01-30 16:52:27

myname
Membru
Inregistrat: 2011-01-30

buna! please, help me!  am fost la ginecolog in urma cu 7-8 luni si mi-a spus ca am mici chisturi pe ovarul drept si am luat pastilele pe care mi le prescrise, dar durere am avut in continuare si am si acum. In timpul actului sexual cel mai des. o durere in partea stanga sau dreapta unde se afla ovarele. Ma intreb,ce ar putea fi?
mi-e teama  sa nu fie grav....

#8 2011-01-31 08:42:22

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

myname ai warn pt postare multipla. citeste te rog regulamentul si respecta-l.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.