homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Suspiciune HPV - rugaminte interpretare Papa Nicolau + test HPV

#1 2007-12-08 15:28:57

eugenia2007
Membru
Inregistrat: 2007-12-08

suspiciune HPV - rugaminte interpretare Papa Nicolau + test HPV

Buna ziua,
Avand in intentie sa raman insarcinata am facut analizele necesare.
La consultul ginecologic s-a pus diagnosticul cervicita si suspiciune infectie HPV.(din ce am inteles se vedeau niste mici excrescente).
Am facut examenul: HPV - PCR (detectie+genotipare) iar rezultatul acestuia a fost:
Proba ADN HPV negativa (s-au testat tipurile: HR-HPV 16,18,31,33,45,51,58,59,66,68), LR-HPV:6,11;alte tipuri HPV 40,53,54,70.

Am facut si PapaNicolau a carui rezultat este:
Celule epiteliale pavimentoase
Superficiale
Numar - frecvente
Dispozitie izolate, placarde mici; mari
Koilocite prezente
Comentariu din dreptul acestei sectiuni "f rare celule cu nuclei hipertrofici"

Intermediare
Numar: rare
Dispozitie placarde mici

Celule epiteliale cilindrice (endocervicale)
Numar: frecvente
Dispozitie: placarde mici, mari
Diskarioze: usoare
Celule metaplaziate pavimentoase: rare

Polinucleare neutrofile: frecvente
Histiomacrofage: frecvente
Hematii: relativ frecvente
Flora microbiana: cantitate: moderata
                          tip: coci, bacili
Concluzii: Frotiu clasa II
LSIL (displazie usoara - infectios - reactiv pe celulele endocervicale - Bethesde system)
Note: Testare pentru HPV

Recomandarea dr. este de a face o colposcopie, ceea ce voi face insa am inteles ca trebuie facuta dupa menstruatie, nu inainte.

Va rog sa imi spuneti care este interpretarea dvs a acestor analize. Indica rezultatele PapaNicolau o infectie cu HPV sau aceste modificari ale celulelor ar putea fi cauzate si de altceva? Imi va indica colposcopia, corelata cu celelate 2 teste un diagnostic? As vrea sa stiu ce anume as putea face pentru a nu mai fi in aceasta incertitudine.
Va multumesc din suflet.

#2 2007-12-09 00:52:54

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: suspiciune HPV - rugaminte interpretare Papa Nicolau + test HPV

iti va raspunde luni doctoressa...dar pana atunci eu pot sa ti spun ca legat de HPV tu iei in considerare testul HPV nu papanicolau...deci daca e negativ nu ai HPV (doar daca nu e cumva gresit)....papanicolaul nu evidentiaza prezenta sau absenta HPV ului...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2007-12-09 23:27:30

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Koilocitele si diskariozele ridica intr-adevar suspiciunea de HPV...Sunt celulele secifice care apar intr-o asemenea infectie...Acele mici excrescente se vedeau cu ochiul liber? Este ciudat faptul ca la analiza HPV nu ti-a iesit nimic, desi excrescentele si papanicolaul se confirma oarecum reciproc...Sa nu fie o tulpina netestata...Partea buna este cele mai periculoase tulpini au fost testate, asa ca, in cazul in care ar fi ceva, nu ar fi foarte grav (zic eu). In plus , eu stiu ca tulpinile care dau excrescente vzibile nu sunt periculoase...Te vei lamuri sigur la colposcopie ( pe care poti sa o faci oricand, indiferent de menstruatie, doar sa nu fii in timpul). Mergi la Sanador la doctoritele Tarlea sau Dinca, ca sunt experte in asa ceva!
PS. Unde ai facut tiparea HPV?

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#4 2007-12-10 10:36:31

eugenia2007
Membru
Inregistrat: 2007-12-08

Multumesc de raspusuri.
Da, acele mici excrescente se vedeau cu ochiul liber.
Tiparea HPV, ca si celelalte analize le-am facut la Medsana.
La asta ma gandesc si eu, ca la cum a iesit Papanicolaul ar putea fi vorba de niste tulpine netestate la HPV.
Credeti ca in urma colposcopiei se va putea pune un diagnostic mai precis? Adica daca e sa am acest virus as vrea sa stiu ca sa pot face tratamentul necesar inainte de a-l concepe pe bebe.

#5 2007-12-10 10:49:08

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

eugenia2007, eu cred ca nu ai ici un fel de HPV, testat sau netestat!...or fi niste mici chiste Nabbot pe colul tau sau mai stiu eu ce. LSIL nu inseamna musai HPV

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2010-12-30 10:39:59

Erice
Membru
Inregistrat: 2010-12-30

Va rog sa ma lamuriti si pe mine;

la Citodiagnostic BETHESDA este mentionat: NILM (frotiu negativ pt.leziuni intraepiteliale sau malignitatre) (aici zic eu ca e bine); la rezultat insa s-a trecut:asociat cu endocervicale reactive (nu inteleg ce inseamna); iar dedesupt scrie "repetare dupa tratament"; puteti sa imi spuneti ce tratament de principiu ar trebui urmat sau daca e ceva grav? nu pot ajunge la medic pana saptamana viitoare;
multumesc foarte mult anticipat

#7 2011-01-27 10:08:02

laviniad
Membru
Inregistrat: 2011-01-26

Buna ziua. Am 25 de ani si doresc sa raman insarcinata. Asadar am mers la  un control de rutina in luna noiembrie la care mi s-a recoltat si pentru testul PAPANICOLAU -test pe care eu nu-l facusem niciodata. Testul nu a iesit prea bine dupa care in luna decembrie am facut tratament cu ovule cervugid 2 cure. La repetarea testului din ianuarie doar ce am primit rezultatul si pana ajung la medic cu el as vrea sa ma  ajutati cu o parere pentru ca nu pot sta linistita. La clasificarea Bethesda spune ca sunt prelevate 2 lame:FSV/ENDOCOL si EXOCOL, iar calitatea frotiului satisfacatoare cu celule endocervicale prezente. Diagnosticul descriptiv pentru fiecare in parte spune asa: FSV+EXOCOL - celule superficiale si intermediare(CS+CI), polimorfonucleare++, rar histiocite,citoliza+, parakeratoza++, hiperkeratoza++. Binucleeri picnotice pe CS. Nuclei mariti de volum pe CI, rar cu ASC-US. Lactobacili.    Apoi descrierea pentru ENDOCOL spune in felul urmator: fond mucoid hematic, polimorfonucleare++.; Celule endocervicale aspect normal fiziologic.; Rar nuclei mariti de volum pe CI.; Rare celule metaplaziate mature, aspect metabolic activ.; Flora:idem.
Apoi spune interpretarea frotiului actual: ANOMALII ALE CELULELOR EPITELIALE ASC-US.
Evaluare hormonala patern hormonal compatibil cu varsta si anamneza.
Iar in final primesc recomandarea sa repet testul peste 6 luni; asta probabil insemnand sa primesc un alt tratament sau cine stie ce operatie. va multumesc anticipat. pentru doctoressa.

Ultima oara a fost editat de laviniad (2011-01-27 10:24:59)

#8 2011-02-06 17:15:37

laviniad
Membru
Inregistrat: 2011-01-26

va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.

#9 2011-02-06 19:20:48

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

nu stiu sa interpretez fiecare aspect al papanicolaului, dar concluzia trasa, aceea ca ai avea ascus nu este ceva de speriat.  acestea sunt celule modificate, carora nu li s-a determinat o cauza. poti avea o infectie virala sau determinata de o bacterie.
in concluzie: ascus-ul nu este ceva de speriat, ci doar ceva ce trebuie investigat mai departe.
mergi la medic pentru interpretare si tratament si el te va lamuri.

la primul papanicolau ce ti-a iesit? de ce spui ca nu a iesit f bine?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.