homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Doctoressa: e posibil sa fie sifilis?

#1 2007-11-06 17:38:45

kattya
New member
Inregistrat: 2006-09-11

doctoressa: e posibil sa fie sifilis?

In august am avut un contact sexual neprotejat (de fapt doar cateva penetrati pt ca pe urma am folosit prezervativul)  Dupa aprox o luna spalandu-ma in vagin am simtit pe col ( partea unda abia ating cu varful degetelor) o umflatura. Ca o jumatate de nuca...e mai dura la atingere dar nu e dureroasa... Am luat antibiotice pt ca nu am asigurare med si nu pot veni in tra in aceasta perioada... La un momendat parea mai mica dar acum e  la fel... un diametru de aprox 2 cm.  In primavara (nu aveam contacte sex in acea per) am avut 2 scurgeri intre menstruatii dar doar putin, putin. Iau pilule de 3 luni... poate fi de la ele sau o rana pe col?
Am intrat in panica pt ca zilele  trecute am citit un articol de sifilis:

"Sifilis: Evolutia bolii

1. Sifilisul primar - dupa o perioada de incubatie (dezvoltare) de aproximativ 21 zile pana la aparitia primelor semne si simptome (perioada este intre 19 - 90 zile), boala incepe sa se exprime si are durata de 4 - 8 saptamani.
Principalul semn in prima parte a evolutiei boliii este aparitia sancrului sifilitic impreuna cu adenopatia satelita. Sancrul sifilitic reprezinta o leziune (ulceratie) frecvent superficiala, unica, rotund-ovalara, mica in dimensiuni (0,3-2.5 cm) care este de culoare rosie, nu are secretii, si mai ales NU DOARE!!! Este localizat la nivelul locului de inoculare - la nivel genital cel mai frecvent. Alte localizari rare - buza, amigdala, limba, san, degete. La barbati se observa mult mai usor, pe cand la femei, leziunile pot fi ascunse datorita existentei lor la nivel vaginal sau la nivelul colului uterin. Adenopatia satelita este reprezentata de cresterea in volum a ganglionilor de la nivel inghinal de o singura parte sau de ambele parti. Acestia sunt duri, NEDUREROSI, si se misca usor cand sunt palpati. Apar la aproximativ o saptamana de la aparitia sancrului sifilitic. "

Ce ar putea fi?

Am uitat: in urma cu 3 ani la o ecografie mi-au spus ca am chisturi pe ovare dar sunt mici si sa nu ma alarmez, nu am facut nici un tratament.

Si pt ca in extul citat mai sus scrie de prezenta unei ulceratii: prietenul meu are un tip de furung dar care nu puroiaza, e doar mai rosu si mai umflat si nu doare dar e pe spate, intre omoplati... asa ca nu cred ca e un sancru sifilitic...

Ma puteti ajuta cu un raspuns? mersi

Ultima oara a fost editat de kattya (2007-11-06 17:53:50)

#2 2007-11-06 21:30:27

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: doctoressa: e posibil sa fie sifilis?

sancrul sifilitic nu apare la nivelul colului deci nu e sifilis. cel mai bine e sa te vada un medic si asta pana nu iti mai provoci tu si altele cu degetele prin vagin gadilind colul...of.
nici al prietenului tau nu e de la sifilis.

mami de minuni hjarta

#3 2007-11-07 13:55:20

kattya
New member

dar totusi am gasit pe net ca poate aparea la niv colului...

#4 2007-11-07 13:57:17

o'hara
Platinum member

in afara de prieteneul tau ai mai facut sex cu cineva in ultimele 2-4 saptamani?

mami de minuni hjarta

#5 2007-11-07 15:50:11

kattya
New member

nu,iar cu prietenul meu am avut doar 2 rap. sex. in ultima luna

Publicitate

loading...

#6 2007-11-07 15:52:57

o'hara
Platinum member

si el n-are nic...deci nu e sifilis. sancrul sifilitic apare f repede ori pe penis, ori la nivelul perineului. daca tot ai un dubiu mergi la laborator si fa rbw si vdrl

mami de minuni hjarta

#7 2007-11-07 16:52:41

kattya
New member

scuza-ma ca te stresez cu intrebarile mele dar acea umflatura care o am pe col ce ar putea fi?

#8 2007-11-07 17:15:25

o'hara
Platinum member

numai un medic iti poate da un sarspuns. n-am vazut-o deci n-am de unde sti ce poate fi.

mami de minuni hjarta

#9 2007-11-07 17:24:20

kattya
New member

mersi pt raspunsuri :-)

#10 2007-11-07 17:44:48

o'hara
Platinum member

cresti mare!

mami de minuni hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.